Το 68χρονο άλμπατρος Γουίσντομ θα γίνει μαμά για 37η φορά στη ζωή της!

albatros-1

Το γηραιότερο φωλεοποιητικό πτηνό στον κόσμο, συνεχίζει να κάνει αβγά στην ατόλη Μίντγουεϊ, ένα νησάκι στο αρχιπέλαγος της Χαβάης

Στα 68 της, η Γουίσντομ αποτελεί έμπνευση για τις απανταχού μητέρες.

Το γηραιότερο φωλεοποιητικό πτηνό στον κόσμο, συνεχίζει να κάνει αβγά στην ατόλη Μίντγουεϊ, ένα νησάκι στο αρχιπέλαγος της Χαβάης.

Φέτος, το εμβληματικό άλμπατρος λεϊσάν πρόκειται να γίνει μητέρα για 37η φορά, ενώ διανύει την 7η δεκαετία της ζωής της.

Σύμφωνα με τους βιολόγους που εργάζονται στο μικρό νησάκι, η Γουίσντομ εμφανίστηκε ξανά στον αγαπημένο της τόπο φωλεασμού στις 29 Νοέμβρη και γέννησε ένα ακόμη αβγό.

alba


Τα άλμπατρος κάνουν από ένα αβγό μία φορά τον χρόνο, για την εκκόλαψη του οποίου χρειάζονται περίπου εφτά μήνες. Σε όλο αυτό το διάστημα, η Γουίσντομ και ο σύντροφός της, Ακεακαμάι, θα κλωσσούν εναλλάξ το αβγό. Όταν εκκολαφθεί ο νεοσσός, οι γονείς θα κάνουν επίσης εναλλάξ μπέιμπι σίτινγκ, ώστε το ένα πουλί να βρίσκεται συνεχώς στη θάλασσα για να βρίσκει φαγητό.

Η 68χρονη Γουίσντομ έχει περάσει σχεδόν 90% της ζωής της στη θάλασσα, ψάχνοντας ανάμεσα στα κύματα για καλαμάρια, μικρά ψάρια και αβγά ψαριών. Όπως κάθε άλμπατρος, επιστρέφει κάθε χρόνο στον τόπο που γεννήθηκε για να αφήσει το αβγό της.ΣΧΟΛΙΑ (1)

Γριά σπίρτο

Είναι αδικία! Εγώ γιατί να μην μπορώ να κάνω αυγό δηλαδή;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20375591

Μόλις πλησιάζει ένας ελέφαντας στις ράγες των τρένων, από τα μεγάφωνα ακούγεται βόμβος μελισσών – Οι ελέφαντες απομακρύνθηκαν επειδή φοβούνται ότι θα τους τσιμπήσουν γύρω από τα μάτια ή στην προβοσκίδα

seahulls

Άκρως ανησυχητική μελέτη από πανεπιστήμιο του Περθ για την εξέλιξη των βακτηρίων και τη μεταφορά τους μέσω των πουλιών και των ζώων στον άνθρωπο - Μικρόβια ανθετικά στα αντιβιοτικά προκαλούν λοιμώξεις του ουροποιητικού και σήψη

britain_0

Αυτό υποστηρίζει μια νέα επιστημονική μελέτη, αν και άλλοι επιστήμονες εμφανίσθηκαν σκεπτικιστές κατά πόσο μια τέτοια πρόταση είναι ρεαλιστική και όντως αποτελεσματική, κάνοντας λόγο για κάτι «πολύ καλό, για να είναι αληθινό»

7