Κλιματική αλλαγή: Το χιόνι εξαφανίζεται σταδιακά στην Ελβετία

snow-cannon-switzerland

Το χιόνι δεν γίνεται σπανιότερο μόνο στα πεδινά της Ελβετίας αλλά και στα μεγαλύτερα υψόμετρα, σύμφωνα με τις μελέτες ερευνητών 

Το χιόνι εξαφανίζεται σταδιακά στην Ελβετία, φαινόμενο που πιθανώς συνδέεται με την κλιματική αλλαγή. Ενώ οι περιοχές με λίγο ή καθόλου χιόνι κάλυπταν κατά μέσο όρο το 36% της χώρας μεταξύ 1995-2005, αυξήθηκαν στο 44% μεταξύ 2005-2017, μια αύξηση κατά περίπου 5.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

Οι ερευνητές, οι οποίοι βασίσθηκαν σε δορυφορικά στοιχεία σε βάθος 22 ετών τόσο από αμερικανικούς (Landsat Earth), όσο και από ευρωπαϊκούς δορυφόρους (Sentinel-2), διαπίστωσαν ότι το χιόνι δεν γίνεται σπανιότερο μόνο στα πεδινά της Ελβετίας αλλά και στα μεγαλύτερα υψόμετρα.

Η λεγόμενη «ζώνη του αιώνιου χιονιού» (όπου η πιθανότητα χιονόπτωσης κυμαίνεται από 80% έως 100%) δεν είναι ακριβώς αιώνια. Ενώ την περίοδο 1995-2005 κάλυπτε το 27% της Ελβετίας, μεταξύ 2005-2017 είχε μειωθεί στο 23%, μια απώλεια χιονιού 2.100 τετραγωνικών χιλιομέτρων ή μια έκταση επταπλάσια από το καντόνι της Γενεύης. Η χιονοκάλυψη αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στην Ελβετία, ιδίως για οικονομικούς λόγους (χειμερινός τουρισμός).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (5)

χαχα

Δεν μας έσωσε ο Ντόναλντ;

ΔΝ

Αυτά είναι παραμύθια που τα διαδίδουν οι βιομηχανίες ποδηλάτων.

jon

χαχα καλο... ακου εκεί οι βιομηχανίες ποδηλάτου..

Ποδηλατάς

Απο κάτι τρόμπες ποδηλάτου σαν και του λόγου σου, νομίζεις ότι περιμένουμε να δουλέψουμε και διαδίδουμε φήμες για κλιματικές αλλαγές, για να απαγορευτούν τα αυτοκίνητα στις πόλεις για να πουλάμε σε όλους ποδήλατα? Μήπως λαδώνουμε και τους επιστήμονες για να τα παραλένε? Οταν λιώσουν οι πάγοι η ζωές όλων θα γίνουν ποδήλατο, επειδή αρκετοί σαν εσένα δεν επέτρεψαν την πρόληψη αρνούμενοι να δεχτούν το ανθρωπογενές περιβαλλοντικό πρόβλημα. Είσαι καταστροφικός και τραγικά ανεγκέφαλος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

DJI_0104_new

Η περιοχή της Χαλκιδικής είναι γνωστή στους περισσότερους ως ένας τουριστικός προορισμός με υπέροχη φύση και παραλίες. Ωστόσο, φημίζεται ιστορικά και για κάτι που πολλοί ίσως δεν γνωρίζουν, καθώς διακρίνεται για μια μακρά μεταλλευτική ιστορία 25 αιώνων. ..

4