Αυστραλία: Το 99% των χελωνών γεννιούνται θηλυκά εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής

Αυστραλία: Το 99% των χελωνών γεννιούνται θηλυκά εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής

Το φύλο μιας χελώνας εξαρτάται από τη θερμοκρασία στην οποία επωάζεται, έτσι θερμότερες «φωλιές» σημαίνει γέννηση περισσότερων θηλυκών

Πάνω από το 99% των πράσινων χελωνών που γεννήθηκαν σε τμήματα του Μεγάλου Κοραλλιογενή Υφάλου της Αυστραλίας είναι θηλυκά λόγω των αυξανόμενων θερμοκρασιών που συνδέονται με την αλλαγή του κλίματος.

Το φύλο μιας χελώνας εξαρτάται από τη θερμοκρασία στην οποία επωάζεται, έτσι θερμότερες «φωλιές» σημαίνει γέννηση περισσότερων θηλυκών. 

Ως αποτέλεσμα, επιστήμονες και συντηρητές έχουν προειδοποιήσει ότι καθώς οι παγκόσμιες θερμοκρασίες αυξάνονται, οι πληθυσμοί των χελωνών της Αυστραλίας αντιμετωπίζουν στο άμεσο μέλλον θα είναι μόνο «θηλυκού γένους». 

Ο Dermot O'Gorman, διευθύνων σύμβουλος του World Wide Fund for Nature (WWF) της Αυστραλίας, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η διαπίστωση ότι δεν υπάρχουν πολλά αρσενικά μεταξύ των νέων πράσινων χελωνών θα πρέπει να μας κρούσει τον κόδονα του κινδύνου»

Σε μερικές βόρειες παραλίες κοντά στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι σχεδόν κάθε μικρή χελώνα ήταν θηλυκή, ενώ πάνω από το 85% των ενήλικων χελωνών είναι επίσης θηλυκά.

Ακόμη και στις πιο «δροσερές παραλίες» στο νότο, σχεδόν το 70% των νεαρών χελωνών ήταν θηλυκά.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία του WWF Australia, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Current Biology.

Ο επικεφαλής της μελέτης, Dr. Michael Jensen, θαλάσσιος βιολόγος στην National Oceanic and Atmospheric Administration, δήλωσε ότι οι μονομερείς σχέσεις φύλου τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουν οδηγήσει σε μια «ακραία γυναικεία προκατάληψη» στους πληθυσμούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν συνεχιστεί αυτή η τάση, οι πληθυσμοί των χελωνών ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα.

Ο Dr. Jensen επισημαίνει:

«Η έρευνα αυτή είναι τόσο σημαντική, διότι παρέχει μια νέα γνώση για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν αυτοί οι πληθυσμοί», καταλήγοντας: 

«Γνωρίζοντας τις αναλογίες φύλου στον ενήλικο αναπαραγωγικό πληθυσμό σήμερα και πως θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα σε πέντε, 10 και 20 χρόνια από τώρα που αυτές οι νεαρές χελώνες θα μεγαλώσουν και θα γίνουν ενήλικες, είναι μία πολύτιμη γνώση».

ΣΧΟΛΙΑ (10)

456

Απλά να κοιτάξει κάποιος τα σχετικά άρθρα στο πλάι: Η κλιματική αλλάγη επιρεάζει αυτό το άλλο το παράλλο, την ψυχολογία των ανθρώπων, τους μετανάστες κτλ κτλ... Εντομεταξύ δεν αποδεικνύεται τίποτα...

ΔΓ

Μην ανησυχείς. Όσο περισσότερο αυξάνει η εκκεντρικότητα και ο δογματισμός στα άρθρα που δημοσιεύονται, τόσο περισσότερο ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για ψέμα στο μυαλό των αναγνωστών. Ας διασκεδάσουμε με τον τρόπο που εκτίθενται καθημερινά.

planet

Εσείς οι δύο από πάνω έχετε θεωρία συνομωσίας για όλα ζήστε το παραλήρημα σας πιστεύοντας ότι η επιστήμη ψεύδεται την στιγμή που υπάρχουν αδιαμφισβήτητα στοιχεία για την κλιματική αλλαγή. Αφήστε τους νοήμονες να κάνουν πράγματα για να σώσουν τον πλανήτη και τ' επέκταση την ανθρωπότητα.

George

Να φανταστώ ότι δεν πας σε γιατρό όταν αρρωσταίνεις γιατί θεωρείς σίγουρο θα σου πει ψέμματα, αφού δεν σου αποδεικνύει γιατί και πώς η θεραπεία που σου προτείνει θα σε κάνει καλά από μια ασθένεια που ακόμη δεν σου έχει προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα. Και θα περιμένεις την απόδειξη πρώτα, που μπορεί να είναι μοιραία. Όταν θα έχεις την χειροπιαστή αδιαμφισβήτητη απόδειξη στον πλανήτη που εσύ θέλεις - και όχι ενδείξεις, θα είναι ήδη πολύ αργά. Και δεν υπάρχει planet B για να τον χρησιμοποιήσουμε για εργαστήριο δοκιμών ώστε να προσφέρουμε αποδείξεις στον κάθε συνωμοσιολόγο. Κι αν υπήρχε planet B, ακόμη κι αν ήμασταν τρελοί και τον θυσιάζαμε, δεν θα υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος να γίνουν ο προσομοιώσεις. Οπότε οι λογικά σκεπτόμενοι, που είμαστε πλειοψηφία στον πλανήτη, θα προχωρήσουμε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη σας στην απο-ανθρακοποίηση της ενέργειας και σε αντιρρυπαντικές πολιτικές γενικότερα αφού δεν μας κοστίζει τίποτα (αντιθέτως, θα έχουμε και κέρδος) και θα αγνοήσουμε εσάς τους φαντασμένους που δεν έχετε ούτε ενδείξεις που να δείχνουν ότι είναι ύποπτος ο λόγος που εκατομμύρια επιστήμονες, από πολλές διαφορετικές ειδικότητες, από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, μας προειδοποιούν. Έχετε τερματίσει το κοντέρ της συνωμοσιολογίας τόσο, που δεν πάει άλλο.

Αρσενικη Χελωνα

Ε και; Και ενα ανωτερο αρσενικο να υπαρχει αρκει για να γονιμοποιηση τα κατωτερα θηλεα.

οπως βλεπετε

αυτο,δεν γινετε μονο στις χελωνες.

jan

καλά ε, το 1% που θα τις πηδάει θα ρέψει.

..

Ο κλασικος ξερολας με χιουμορ (και μυαλο) 12χρονου που δεν εχει τιποτε αλλο να κανει εκτος απο το να γραφει την εξυπναδα του σε αρθρα που απευθυνονται σε σοβαρους αναγνωστες.

nik

θεωρώ τον άνθρωπο που έχει την διάθεση να γράψει ένα αστείο, πολύ σοβαρότερο από κάποιον πικρόχολο που απλά τον προσβάλει χωρίς λόγο. Το να μην σου αρέσουν τα αστεία δεν σε κάνει σοβαρό

..

Δηλαδή, εσύ που διαβάζεις ΠΘ, θεωρείς τον εαυτό σου...σοβαρό αναγνώστη? Αυτό κι αν είναι αστείο. Τύφλα να'χουν οι επιστημονικές επιθεωρήσεις.... Και για να τελειώνουμε...ο Jan...ένα αστείο έγραψε και μάλιστα πετυχημένο. Η έλλειψη χιούμορ είναι ένδειξη μειωμένης αντίληψης. Κατάλαβες .... έτσι??

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Elia1

Απώτερος στόχος της δράσης είναι η διάσωση και διατήρηση σημαντικών κλώνων, η γενετική τους βελτίωση μέσα από τη μελέτη ανθεκτικών κλώνων σε ασθένειες, ξηρασία και κλιματική αλλαγή