Έρευνα: Η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει σταδιακά και την προσωπικότητα των ανθρώπων

Έρευνα: Η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει σταδιακά και την προσωπικότητα των ανθρώπων

Οι άνθρωποι μπορεί να γίνουν πιο ζεστοί και ανοιχτοί στις κοινωνικές επαφές

Καθώς προχωρά η κλιματική αλλαγή και το θερμόμετρο του πλανήτη ανεβαίνει, είναι πιθανό ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις και στην προσωπικότητα των ανθρώπων, οι οποίοι μπορεί να γίνουν πιο ζεστοί και ανοιχτοί στις κοινωνικές επαφές. Αυτό εκτιμά μια νέα κινεζο-αμερικανική επιστημονική μελέτη, η οποία βασίζεται στη διαπίστωση ότι ο χαρακτήρας των ανθρώπων και ενός λαού γενικότερα επηρεάζεται από το κλίμα.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι πολλές πλευρές της ανθρώπινης προσωπικότητας διαφέρουν από χώρα σε χώρα ή ακόμη και από περιοχή σε περιοχή μέσα στην ίδια χώρα, ανάλογα με το κλίμα που επικρατεί σε κάθε μία. Η θερμοκρασία φαίνεται να παίζει βασικό ρόλο στην ψυχοσύνθεση.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον κοινωνικό ψυχολόγο Λέι Γουάνγκ της Σχολής Ψυχολογικών και Γνωστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα ανθρώπινης συμπεριφοράς "Nature Human Behaviour", ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερους από 5.500 ανθρώπους σε 59 κινεζικές πόλεις, καθώς και για περίπου 1,66 εκατομμύρια στις ΗΠΑ.

Οι επιστήμονες συσχέτισαν στοιχεία της προσωπικότητας που είχαν προκύψει από ερωτηματολόγια, με τις μέσες θερμοκρασίες στα μέρη όπου μεγάλωσε κάθε άνθρωπος. Διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν μεγαλώσει σε περιοχές με πιο ήπιο κλίμα και με ενδιάμεσες μέσες θερμοκρασίες (γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου), ήσαν γενικά πιο φιλικοί, ευσυνείδητοι, συναισθηματικά σταθεροί, εξωστρεφείς και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, σε σχέση με όσους είχαν μεγαλώσει σε πιο ακραία κλίματα, όπως τα πολύ πιο ψυχρά. Αυτό ισχύει εξίσου σε δύο τελείως διαφορετικές χώρες όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ, καθώς επίσης ανεξαρτήτως φύλου (άνδρες-γυναίκες), ηλικίας (νέοι-γέροι) και εισοδήματος (πλούσιοι-φτωχοί).

Αν και ασφαλώς το κλίμα δεν είναι ο μοναδικός παράγων που εξηγεί τις ψυχολογικές διαφορές μεταξύ των γεωγραφικά διαφορετικών περιοχών (υπεισέρχονται επίσης πολιτισμικοί, ιστορικοί κ.α. παράγοντες), οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι ήπιες και κάπως πιο ζεστές θερμοκρασίες ενθαρρύνουν τις κοινωνικές σχέσεις και την πραγματοποίηση ενός μεγαλύτερου εύρους ατομικών και συλλογικών δραστηριοτήτων από τους ανθρώπους, πράγμα που έχει θετικό αντίκτυπο στην προσωπικότητά τους.

«Καθώς η κλιματική αλλαγή συνεχίζεται στον κόσμο, μπορεί να παρατηρήσουμε σχετικές αλλαγές στην ανθρώπινη προσωπικότητα. Φυσικά, τα ερωτήματα σχετικά με το μέγεθος και την έκταση αυτών των αλλαγών θα πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω στο μέλλον», ανέφεραν οι ερευνητές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Ολα καλά τότε!

Κανένα πρόβλημα τότε με την κλιματική αλλαγή ε? Απο τη υπερθέρμανση του πλανήτη τα γκομενάκια θα φοράνε ολο τον χρόνο σορτσάκια και μπουστάκια και εμείς θα απολαμβάνουμε τις κάψες τους! Γουστάρω κλιματική αλλαγή ναι! Και πολύ γουστάρω ζέστη αφόρητη να μην πληρώνω και πετρέλαιο τον χειμώνα ναι! Θα ζεσταθούν οι σχέσεις ναι! Ούγκα ούγκα ούγκα, θέλουμε υπερθέρμανση, θέλουμε να βράσει, να κάθονται οι γκόμενες με το βρακί στην στάση!

Γι αυτο ψεκαζουν

εκτος απο καρκινο, μας προκαλουν και απωλεια μυαλου. Αυτοι που λενε οτι σωζουν το περιβαλλον ,αλλα στην ουσια το καταστρεφουν

George

Θα μείνουν τόσοι λίγοι που αναγκαστικά θα ψάχνουν να βρουν άλλους για να έχουν κοινωνικές επαφές.

irthe i ora gia allagi sto perivallon

Το ρεπορτάζ δεν το βλέπω σωστό τι χειρότερα να γίνουν να είμαστε πιο χαζοχαρούμενοι όλοι μέρα και πιο ηλίθιοι να μας κυβερνάνε άνθρωποι που δεν κάνουν τίποτα και κοιτάνε το τομάρι τους ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΗΜΕΡΑ

Μπα,

στο τέλος θα σκοτώνονται μεταξύ τους για ένα ποτήρι νερό και ελάχιστη τροφή. Ιστορικά αποδεδειγμένο.

Ιστορικός

Και ποια είναι η ιστορική απόδειξη διότι όσο και να στίβω το μυαλό μου δεν βρίσκω

@

Όσο και να στύβει κανείς κούφιο ζουμί δεν βγάζει. Ιστορικά αποδεδειγμένο.

Μη κουράζεσαι στο στύψιμο διάβασε βιβλία.

Βρίθει η ιστορία από βίαιες ενέργειες για την αναζήτηση, την αρπαγή και τον έλεγχο πόρων είτε από έλλειψη τους είτε για την προσαύξηση τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Elia1

Απώτερος στόχος της δράσης είναι η διάσωση και διατήρηση σημαντικών κλώνων, η γενετική τους βελτίωση μέσα από τη μελέτη ανθεκτικών κλώνων σε ασθένειες, ξηρασία και κλιματική αλλαγή