Τρίπολη: Έκαναν χωματερή το ελατόδασος του Μαινάλου!

Τρίπολη: Έκαναν χωματερή το ελατόδασος του Μαινάλου!

Ο δήμος Τρίπολης μετέφερε αυθαίρετα μέσα στο ελατόδασος στο Λεβίδι μέρος των σκουπιδιών που πνίγουν την πρωτεύουσα της Αρκαδίας - Δείτε φωτογραφίες - Πώς σχολιάζει τις εξελίξεις ο πρόεδρος της επιτροπής αγώνα Βασίλης Βαρδιάμπασης

Τρίπολη: Έκαναν χωματερή το ελατόδασος του Μαινάλου!
Είναι στιγμές που η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε φαντασία. Υπάρχει ένα χρόνιο πρόβλημα με τα σκουπίδια στην Τρίπολη το οποίο εντάθηκε από την στιγμή που απαγορεύτηκε από την Περιφέρεια Αθηνών, η μεταφορά τους στην Αθήνα με απορριμματοφόρα, μια λύση προσωρινή αλλά και ακριβή (90 ευρώ ο τόνος στη μεταφορά).

Τα σκουπίδια αυτή τη στιγμή στην Τρίπολη σχηματίζουν μικρά «βουνά» και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με την νεοεκλεγείσα Δημοτική αρχή να καλείται να διαχειριστεί ένα χρόνιο πρόβλημα.

Στο πρόσφατο παρελθόν υπήρχε η λύση της Αγίας Τριάδας όπου η άδεια για προσωρινή αποθήκευση είναι ακόμη σε ισχύ. Η απόφαση που πάρθηκε για τη μεταφορά των σκουπιδιών (600 τόνοι) μέσα στο δάσος του Μαινάλου δεν είναι του δημοτικού Συμβουλίου.

Κλείσιμο








Ο ΧΑΔΑ Λεβιδίου στην θέση Μαγούλα στον οποίο η δημοτική αρχή θέλει να οδηγήσει τα σκουπίδια έχει «κλείσει» από το 2011 και βρίσκεται σε φάση περιβαλλοντολογικής αποκατάστασης. Στην απόφαση επισημαίνεται ότι, για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, προστασίας του περιβάλλοντος και πρόληψης από επικίνδυνη ρύπανση, ορίζεται χώρος προσωρινής απόθεσης και μελλοντικής μεταφόρτωσης των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης ο Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων Λεβιδίου, «για χρονικό διάστημα έως την ισχύ της έκτακτης ανάγκης».

Ο δήμαρχος Τρίπολης ενημέρωσε για την απόφασή του αυτή, τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίοι εξέφρασαν στο σύνολό τους την κάθετη αντίθεσή τους στην επιλογή του χώρου απόθεσης των σκουπιδιών του Δήμου.





Στο άκουσμα της απόφασης ξεσηκώθηκαν σύσσωμα τα χωριά του Μαινάλου με τους κατοίκους του Λεβιδίου να πρωτοστατούν. Μιλώντας με τον πρόεδρο της επιτροπής αγώνα για την διάσωση της περιοχής Natura στο όρος Μαίναλο, Βασίλη Βαρδιάμπαση ακούσαμε: «Εμείς σαν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ανατολικού Μαινάλου, ξενυχτήσαμε χτες στην είσοδο του βουνού με παγετό στους -7 βαθμούς Κελσίου προσπαθώντας να προστατεύσουμε το δάσος, από την απόθεση 600 τόνων σκουπιδιών που βρίσκονται στους κάδους της Τρίπολης και έχουν φέρει το δήμο σε αδιέξοδο.

Παρότι είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια του δημάρχου να βρεθεί μια μόνιμη λύση για τα σκουπίδια του Δήμου μας, θεωρούμε αδιανόητο να σκεφτεί κανείς να τοποθετήσει τα σκουπίδια μέσα στο ελατοδάσος του Μαινάλου, σε περιοχή Natura, το μοναδικό πνεύμονα της Πελοποννήσου που γλύτωσε από τις φωτιές του 2007. Αξίζει να αναφερθεί ότι το σημείο εναπόθεσης είναι εντός του βουνού απέχει μόλις 2km από το Λεβίδι μοναδικό χειμερινό τουριστικό προορισμό του Δήμου Τρίπολης και 1km από το χιονοδρομικό κέντρο Οστρακίνα του Μαινάλου».





Οι κάτοικοι του Λεβιδίου αντιδρούν στην απόφαση του δημάρχου και δηλώνουν πως δεν δέχονται τα σκουπίδια της Τρίπολης, ενώ έκλεισαν την χωματερή και υπάρχει στην είσοδο του βουνού, ομάδα περιφρούρησης των κατοίκων.

Επιπλέον κάτοικοι από το Λεβίδι έφτασαν στο δημαρχείο Τρίπολης και αποδοκίμασαν την δημοτική αρχή, για την απόφασή που έλαβε. Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο που δημιουργήθηκε στο δημαρχείο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης