ΗΠΑ: Κοντά στο ένα τρισ. δολάρια το ομοσπονδιακό έλλειμμα

ΗΠΑ: Κοντά στο ένα τρισ. δολάρια το ομοσπονδιακό έλλειμμα

Αυξήθηκε 26% και έφτασε τα 984 δισ. δολάρια για το οικονομικό έτος 2019 - Το χάσμα μεταξύ εσόδων και δαπανών ήταν το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί εδώ και 7 χρόνια

architecture-3033561_1920_2_0
Αύξηση 26% κατέγραψε το ομοσπονδιακό έλλειμμα των ΗΠΑ για το οικονομικό έτος 2019 φτάνοντας όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών τα 984 δισ. δολάρια.

Το χάσμα μεταξύ εσόδων και δαπανών ήταν το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί εδώ και 7 χρόνια, καθώς οι δαπάνες για την άμυνα, το πρόγραμμα Medicare και οι τόκοι για το δημόσιο χρέος διόγκωσαν το έλλειμμα. Ωστόσο τα τελικά νούμερα είναι καλύτερα των αρχικών εκτιμήσεων της αμερικανικής διοίκησης που προέβλεπε έλλειμμα 1 τρισ. δολαρίων.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από εταιρικούς φόρους αυξήθηκαν κατά 12% στα 230 δισ. δολάρια. Τα έσοδα από φυσικά πρόσωπα αυξήθηκαν κατά 2% στα 1,7 τρισ. δολάρια.

Τα κρατικά έσοδα ανήλθαν στα 3,4 τρισ. δολάρια, αυξημένα κατά 4% μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ οι ομοσπονδιακές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 8%, σε 4,4 τρισ. δολάρια.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι «η οικονομική ατζέντα του Προέδρου Τραμπ λειτουργεί: το έθνος βιώνει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας σε σχεδόν 50 χρόνια, υπάρχουν περισσότερες κενές θέσεις εργασίας από ό, τι υπάρχουν άτομα που αναζητούν εργασία και οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν διαρκή αύξηση μισθών».

«Για να βάλουμε πραγματικά την Αμερική σε βιώσιμη οικονομική πορεία, πρέπει να θεσπίσουμε προτάσεις – όπως το σχέδιο προϋπολογισμού του Προέδρου για το 2020 – να μειώσουμε τις σπατάλες και τις ανεύθυνες δαπάνες», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης