Wall Street: Πάνω από 200 μονάδες η πτώση του Dow Jones

Wall Street: Πάνω από 200 μονάδες η πτώση του Dow Jones

Τα καλά εταιρικά αποτελέσματα δεν κατόρθωσαν να αντισταθμίσουν τις πιέσεις από τις τεχνολογικές μετοχές οδηγώντας τους δείκτες σε πτώση

wallst
Με τις μετοχές του Netflix και των μεγάλων τεχνολογικών εταιριών για οδηγούς, οι δείκτες της Wall Street δεν κατάφεραν να σημειώσουν κέρδη στη σημερινή συνεδρίαση, παρά την αρχική αισιοδοξία των επενδυτών από τα καλύτερα του αναμενόμενου εταιρικά αποτελέσματα.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλειες κατά 0,95% στις 26.770 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,39% στις 2.986 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε πτώση κατά 0,83% κλείνοντας στις 8.089 μονάδες. Οι απώλειες της σημερινής συνεδρίασης ακύρωσαν τα εβδομαδιαία κέρδη του Dow Jones και του Nasdaq.

Η μετοχή της Netflix σημείωσε πτώση άνω του 6% καταγράφοντας την χειρότερη επίδοση από τις μετοχές του «FANG» (οι τέσσερις μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες Facebook, Amazon, Netflix και Google -πλέον Alphabet). Η μετοχή της Facebook υποχώρησε κατά 2,6%, της Amazon σημείωσε πτώση 2% και της Alphabet κατέγραψε τις μικρότερες απώλειες κατά 0,9%.

«Βαρύδι» για τον Dow Jones αποτέλεσαν οι μετοχές της Boeing και της Johnson & Johnson με την πρώτη να υποχωρεί κατά 3% (μετά από δημοσίευμα του Reuters για ενδεχόμενη παραπλάνηση των Αρχών από την εταιρία σχετικά με τα συστήματα ασφαλείας του 737) και τη δεύτερη να καταγράφει πτώση 4,8%, (αφού προχώρησε σε ανάκληση προϊόντος εξαιτίας εύρεσης αμιάντου).

Ωστόσο η αρχική διάθεση των επενδυτών όπως αποτυπώνονταν στην πορεία των δεικτών κατά την έναρξη ήταν η διατήρηση των εβδομαδιαίων κερδών μετά από τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα των εταιριών.

Περισσότερες από 70 εταιρείες του S&P 500 ανακοίνωσαν κέρδη στα αποτελέσματά τους αυτή την εβδομάδα. Για το 81% αυτών τα αποτελέσματά τους ήταν καλύτερα του αναμενόμενου. Σε αυτές περιλαμβάνονται η Bank of America, η Netflix, η J.P. Morgan Chase και η Morgan Stanley. Η Coca-Cola ακολούθησε σήμερα με την μετοχή της να σημειώνει άνοδο πάνω από 1%.

Κλείσιμο
Επιπλέον πίεση στη συνεδρίαση άσκησαν οι ανακοινώσεις της Κίνας που κατέγραψε την ασθενέστερη ανάπτυξη της οικονομίας της εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες. Σημειώνεται ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως ανακοίνωσε ρυθμό αύξησης 6% στο τρίτο τρίμηνο, λιγότερο από ό, τι αναμενόταν, και ο ασθενέστερος ρυθμός ανάπτυξής της σε περισσότερα από 27 χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης