Απώλειες για το πετρέλαιο, «έχασε» τα 60 δολάρια

oil_pro_thursday

Το WTI έκλεισε στα 59,90 δολάρια το βαρέλι και το Brent έκλεισε στα 67,75 δολάρια το βαρέλι

Πτωτικά κινήθηκε σήμερα Πέμπτη (21/3) το πετρέλαιο, μετά τη συνεδρίαση της Federal Reserve, κατά την οποία η τράπεζα εξέφρασε τους προβληματισμούς της για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το Brent είχε πτώση της τάξεως του 1,09% στα 67,75 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το αμερικανικό αργό υποχώρησε κατά -0,55% στα 59,90 δολ. ανά βαρέλι.

Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα επικαλέστηκε την επιβράδυνση τόσο της παγκόσμιας όσο και της εγχώριας ανάπτυξης ώστε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της στο εύρος του 2,25% με 2,5%, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ενδέχεται να μη σημειωθούν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων το 2019.

Παράλληλα, οι εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές διαρπαγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας επηρεάζουν επίσης την αγορά πετρελαίου, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι οι δασμοί στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών μπορεί να παραμείνουν για μία «σημαντική περίοδο».

Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνησε ότι «η συμφωνία έρχεται όμορφα», και ότι η επίσκεψη της αμερικανικής αντιπροσωπείας στο Πεκίνο την ερχόμενη εβδομάδα έχει ως στόσο να «προωθήσει τη συμφωνία».

Όσον αφορά τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Μαρτίου 2019, τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας έδειξαν ότι σημειώθηκε απροσδόκητη πτώση της τάξεως των 10 εκατ. βαρελιών, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 300 χιλ. βαρέλια.
Επιπλέον, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 4,59 εκατ. βαρέλια, ενώ η αντίστοιχη πτώση για τα προϊόντα διύλισης πετρελαίου σημείωσαν πτώση της τάξεως των 4,13 εκατ. βαρελιών.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ypoik

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών βάζουν τέλος στα σενάρια για νέα περαίωση – Αφήνουν ανοιχτό παράθυρο για αλλαγές στους φόρους ακινήτων για να μην προκύψουν επιβαρύνσεις από τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες

mitsotakis-xairetoyra-arthro

«Ο Μητσοτάκης προώθησε ιδιωτικοποιήσεις που λίμναζαν επί μακρόν και προσπαθεί να χτίσει την εμπιστοσύνη προκειμένου η Αθήνα να χαλαρώσει τον δημοσιονομικό "ζουρλομανδύα" και να προσελκύσει τις αναγκαίες επενδύσεις» 

11