Οι απίστευτες παγίδες των χωριστών φορολογικών δηλώσεων από συζύγους

syzygoi-xoristes-diloseis

Η επιβάρυνση από τα τεκμήρια και το πρόβλημα με τα επιδόματα

Υπέρογκα ποσά φόρου θα κληθούν να πληρώσουν πολλοί έγγαμοι φορολογούμενοι αν επιλέξουν να υποβάλουν χωριστά από τις συζύγους ή τους συζύγους τους τις φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση υποβολής χωριστών δηλώσεων, αν τα τεκμήρια διαβίωσης που βαρύνουν τον έναν εκ των δύο συζύγων προσδιορίζουν το τεκμαρτό εισόδημά του σε επίπεδο υψηλότερο του δηλωθέντος, η επιπλέον διαφορά εισοδήματος δεν θα είναι δυνατό να καλυφθεί από το δηλωθέν εισόδημα του άλλου συζύγου, διότι αυτό θα αναγράφεται σε ξεχωριστή δήλωση.

Έτσι, ο σύζυγος του οποίου το τεκμαρτό εισόδημα θα είναι μεγαλύτερο του δηλωθέντος θα κληθεί να καταβάλει αδίκως σημαντικού ύψους φόρο εισοδήματος. Μια τέτοια εξέλιξη είναι βέβαιο ότι θα πλήξει κυρίως τις γυναίκες συζύγους που δεν εργάζονται αλλά είναι νοικοκυρές, τις άνεργες συζύγους ή τους άνεργους συζύγους καθώς και πλήθος άλλων εγγάμων με πολύ χαμηλά εισοδήματα.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ


ΣΧΟΛΙΑ

ΤΣΠΡΑ;;;

ΤΣΠΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ;;;;ΦΑΤΕ Σ..Κ...Τ,,.Α ΤΩΡΑ Κ ΣΚΑΖΜΟΣ ΜΕ ΖΖΖ ΑΠΤΟ..... ΤΖΙΠΡΙΖΖΖΖΖ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

18s1dikastirio10-thumb-large

Εκφράζει φόβους ότι, ενόψει των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων, «η όξυνση του πολιτικού ανταγωνισμού ενδέχεται να προκαλέσει πλειοδοσία εξαγγελιών με σημαντικό κόστος που μπορεί να διαταράξει τη δημοσιονομική ισορροπία» - Ποιες είναι οι εστίες αβεβαιότητας

4
igb

Η Άδεια για το Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ), η οποία αναμένεται να εκδοθεί από την Ελληνική Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019, αποτελεί το τελευταίο αδειοδοτικό βήμα πριν την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του αγωγού