Οι απίστευτες παγίδες των χωριστών φορολογικών δηλώσεων από συζύγους

syzygoi-xoristes-diloseis

Η επιβάρυνση από τα τεκμήρια και το πρόβλημα με τα επιδόματα

Υπέρογκα ποσά φόρου θα κληθούν να πληρώσουν πολλοί έγγαμοι φορολογούμενοι αν επιλέξουν να υποβάλουν χωριστά από τις συζύγους ή τους συζύγους τους τις φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση υποβολής χωριστών δηλώσεων, αν τα τεκμήρια διαβίωσης που βαρύνουν τον έναν εκ των δύο συζύγων προσδιορίζουν το τεκμαρτό εισόδημά του σε επίπεδο υψηλότερο του δηλωθέντος, η επιπλέον διαφορά εισοδήματος δεν θα είναι δυνατό να καλυφθεί από το δηλωθέν εισόδημα του άλλου συζύγου, διότι αυτό θα αναγράφεται σε ξεχωριστή δήλωση.

Έτσι, ο σύζυγος του οποίου το τεκμαρτό εισόδημα θα είναι μεγαλύτερο του δηλωθέντος θα κληθεί να καταβάλει αδίκως σημαντικού ύψους φόρο εισοδήματος. Μια τέτοια εξέλιξη είναι βέβαιο ότι θα πλήξει κυρίως τις γυναίκες συζύγους που δεν εργάζονται αλλά είναι νοικοκυρές, τις άνεργες συζύγους ή τους άνεργους συζύγους καθώς και πλήθος άλλων εγγάμων με πολύ χαμηλά εισοδήματα.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ


ΣΧΟΛΙΑ

ΤΣΠΡΑ;;;

ΤΣΠΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ;;;;ΦΑΤΕ Σ..Κ...Τ,,.Α ΤΩΡΑ Κ ΣΚΑΖΜΟΣ ΜΕ ΖΖΖ ΑΠΤΟ..... ΤΖΙΠΡΙΖΖΖΖΖ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

germania-kyvernisi

Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει πρόγραμμα για την ενίσχυση της εγχώριας οικονομίας και των καταναλωτικών δαπανών – Σημάδια ότι η αυστηρότητα των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών έχει αρχίσει να «μαλακώνει»

xrim0

Οι επενδυτές  προσβλέπουν στην ελληνική αγορά η οποία παρά την κρίση διεθνώς μπορεί να ανακάμψει εφόσον η οικονομία αρχίσει να σταθεροποιείται - Ράλι ανόδου με 8% στις τραπεζικές μετοχές

18