Χρυσός: Οριακές απώλειες μετά από διήμερο με κέρδη

Χρυσός: Οριακές απώλειες μετά από διήμερο με κέρδη

Σε ποια επίπεδα διαμορφώθηκε η τιμή της ουγγιάς για το πολύτιμο μέταλλο

gold_tuesday
Με ήπια πτώση έκλεισε σήμερα, μετά από δύο ημέρες κερδών, ο χρυσός, καθώς δέχτηκε πιέσεις από την ενδυνάμωση του δολαρίου.

Το δολάριο επωφελήθηκε από τις πιέσεις στην στερλίνα και στο ευρώ, εν όψει της σημερινής κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων για το Brexit.

Το ευρώ δέχτηκε πιέσεις και από ορισμένα απογοητευτικά στοιχεία για την οικονομία της Γερμανίας -τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Σημερινά στοιχεία έδειξαν μια σημαντική επιβράδυνση στην ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας για το σύνολο του 2018, λόγω περιορισμένων καταναλωτικών δαπανών και εξαγωγών.

Την ίδια ώρα, απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία και για το εμπορικό ισοζύγιο της Ευρωζώνης, που έδειξαν ότι το πλεόνασμα περιορίστηκε στα 19 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο.

Ωστόσο, ορισμένα «ήπια» σχόλια αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), βοήθησαν να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα οι απώλειες για τον χρυσό.

Κλείσιμο
Η πρόεδρος της Fed του Κάνσας, Esther George, -που μέχρι σήμερα ήταν «hawkish» στις δηλώσεις της- συνέστησε σήμερα υπομονή και προσοχή με τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, αναφέροντας πως τώρα ίσως είναι η κατάλληλη η στιγμή για μια παύση στον κύκλο αυξήσεων των επιτοκίων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολις, Neel Kashkari, τόνισε ότι τα οικονομικά στοιχεία δεν δικαιολογούν αυτή τη στιγμή περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,2% ή 2,90 δολ. στα 1.288,40 δολ. ανά ουγγιά.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,7% στις 96,3 μονάδες.

Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,8% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,139 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε πτώση 1,3%, στο 1,270 δολ.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης