Γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα: Νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα ως τόπο επενδύσεων

jens-pletner

Το υψηλό επίπεδο κατάρτισης του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τη δραστηριοποίηση των γερμανικών επιχειρήσεων στη χώρα μας, τονίζει σε δήλωσή του ο Γενς Πλέτνερ

Μήνυμα στις γερμανικές επιχειρήσεις ότι άνοιξε νέο κεφάλαιο στην Ελλάδα ως τόπο επενδύσεων μετά την ολοκλήρωση των μνημονίων, στέλνει με δήλωσή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, Γενς Πλέτνερ.

Με αφορμή το οικονομικό συνέδριο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που συνδιοργανώνουν σήμερα στο Βερολίνο το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με τον Economist, ο Γερμανός πρέσβης μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ απευθύνεται στις γερμανικές επιχειρήσεις και τονίζει πως υπάρχουν μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στους τομείς του τουρισμού, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του φαρμάκου, στις υπηρεσίες διακίνησης εμπορευμάτων, στην επεξεργασία τροφίμων, καθώς και στις υπηρεσίες υψηλής έντασης γνώσης στον τομέα της τεχνολογίας της πληροφορίας.

Μάλιστα, ο κ. Πλέτνερ επισημαίνει πως το υψηλό επίπεδο κατάρτισης του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τη δραστηριοποίηση των γερμανικών επιχειρήσεων στη χώρα μας.

Ακολουθεί η δήλωση του πρεσβευτή της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Γενς Πλέτνερ με αφορμή την έναρξη του οικονομικού συνεδρίου «SOUTHEAST EUROPE-GERMANY BUSINESS & INVESTMENT SUMMIT» στο Βερολίνο


«Όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και το 2017 η Γερμανία υπήρξε ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας. Με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος σταθερότητας του ΕΜΣ φέτος το καλοκαίρι, άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα ως τόπο επενδύσεων. Αυτή την ευκαιρία επιθυμούμε να αξιοποιήσουμε μαζί με τους Έλληνες εταίρους μας!

Χαίρομαι που υψηλόβαθμοι Έλληνες εκπρόσωποι από τον χώρο της πολιτικής, από συνδέσμους, επιχειρήσεις και τράπεζες συναντώνται σήμερα στο Βερολίνο με φορείς λήψης αποφάσεων από τη Γερμανία, ώστε να χαράξουν από κοινού μια πορεία. Η Ελλάδα προσφέρει πολλές ελκυστικές επενδυτικές δυνατότητες, τις οποίες οι γερμανικές επιχειρήσεις αξιοποιούν ήδη επιτυχώς. Συγχρόνως, το ότι οι περισσότερες γερμανικές εταιρείες παρέμειναν πιστές στην Ελλάδα κατά την τελευταία δεκαετία απέφερε τελικά καρπούς.

Εκτός από τον τουρισμό, υπάρχουν μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στον τομέα του φαρμάκου, στις υπηρεσίες διακίνησης εμπορευμάτων, την επεξεργασία τροφίμων, καθώς και στις υπηρεσίες υψηλής έντασης γνώσης στον τομέα της τεχνολογίας της πληροφορίας. Το υψηλό επίπεδο κατάρτισης του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για την δραστηριοποίηση των επιχειρήσεών μας στην Ελλάδα. Ευχαριστώ τους διοργανωτές, μεταξύ αυτών το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, για το γεγονός ότι η διάσκεψη στο Βερολίνο πραγματοποιείται και υπό το πρόσημο των ευκαιριών για περιφερειακή συνεργασία σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ευρώπη και στην ΕΕ συνολικά».Η ατζέντα του συνεδρίου

Βασικός κορμός του οικονομικού συνεδρίου με τίτλο: «SOUTHEAST EUROPE-GERMANY BUSINESS & INVESTMENT SUMMIT», που συνδιοργανώνουν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με τον Economist, είναι ο επαναπροσδιορισμός των ευρωπαϊκών προτεραιοτήτων που θα οδηγήσουν στη διαμόρφωση νέων θεμελίων ικανών να τονώσουν το ρυθμό ανάκαμψης της Ευρώπης στον απόηχο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, εκπρόσωποι κυβερνήσεων και φορέων αλλά και μέλη της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας, θα διερευνήσουν τα περιθώρια των διακρατικών, αλλά και εταιρικών, συνεργειών, με στόχο την περαιτέρω τόνωση του επενδυτικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος στην Ευρώπη, ώστε η οικονομία της να εντείνει την αναπτυξιακή της πορεία, αναφέρει ανακοίνωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ενώ από τη γερμανική κυβέρνηση θα συμμετάσχει ο κοινοβουλευτικός υφυπουργός του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας, Oliver Wittke. Το «παρών», από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα δώσει ο πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και Επικεφαλής των Διαπραγματεύσεων για το Brexit, Γκι Φερχόφστατ, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός του Βελγίου από το 1999 έως το 2008.

Κατά την έναρξη του Συνεδρίου θα μιλήσουν ο John Andrews, σύμβουλος έκδοσης του «The Economist» και ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Μαΐλλης.

Μεταξύ των επιβεβαιωμένων ομιλητών του συνεδρίου, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, είναι οι: Χρήστος Σταϊκούρας, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, επικεφαλής του τομέα Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρος Φέσσας, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ΣΕΒ, Νικόλαος Καραμούζης, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χρήστος Μεγάλου, διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζα Πειραιώς, Φωκίων Καραβίας, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Παύλος Μυλωνάς, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Dr. Volker Treier, Deputy Chief Executive Officer, International and European Economic Affairs, AHK, Association of German Chambers of Commerce and Industry (DIHK), Dieter Kempf, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), Γρηγόρης Στεργιούλης, πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, Hubert Vannier, επικεφαλής Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική της Deutsche Bank, Γιώργος Τριανταφύλλου, εκτελεστικός διευθυντής της υπηρεσίες Επενδυτικής Τραπεζικής για την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, της Goldman Sachs, Σωκράτης Λαζαρίδης, διευθύνων σύμβουλος, Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, Colin Ellis, διευθύνων σύμβουλος, Chief Credit Officer EMEA, Moody’s Investors Service, Ριχάρδος Λαμπίρης, διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος, πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Μιχάλης Τσαμάζ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Alexander Zinell, διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece S.A., Νικόλας Έξαρχος, επικεφαλής Κεφαλαιουχικών Επενδύσεων σε Ελλάδα και Κύπρο, της Deutsche Bank, Holger Linkweiler, διευθύνων σύμβουλος της AviAlliance Capital, Γιώργος Τζιάλλας, γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού, Sabina Dziurman, διευθύντρια EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο, Peter Droege, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (EUROSOLAR), Δημήτριος Δημητρίου, αναπληρωτής καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Athens International Airport, Stefan Nolte, πρόεδρος Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Γερμανίας (CGBA), Νικόλας Θεοχαρίδης, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Invest Cyprus, Σάββας Πελτέκης, διευθύνων σύμβουλος της TÜV HELLAS, Μιχαέλα Μπαλή, διευθύντρια του Γερμανικού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Germany Trade and Invest) για την Ελλάδα και την Κύπρο.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Α

Ποιόν κοροϊδεύει το ναζίδι;

ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

Άλλη μία "φιέστα" των Γερμανών Απατεώνων για να "χρυσώσουν το χάπι" και να εξωραϊσουν την Καταστροφή της Ελλάδας από τις αποφάσεις τους (τελικά, για το τίποτα), με αρωγούς τους εγχώριους "μειοδότες" τους. Αερολογίες, που δεν έχουν κανένα αντίκτυπο στην Ελληνική κοινωνία και κανένα αντίκρυσμα στην Ελληνική Οικονομία. Αν γίνουν επενδύσεις, αυτές θα αποδώσουν μετά από 5 με 10 χρόνια. Οι Γερμανοί έχουν επενδύσει στην Τουρκία και τα Μνημόνια στόχευαν στο να εξασθενήσουν την Ελλάδα για να ενταχθεί στην επιρροή της Τουρκίας.

Yes it is!

Όπως κάθε χρόνο άλλωστε! Μίλα μας για το νέο μας κεφάλαιο για φέτος...

Τίνα

Δεν έκαναν καμία νέα επένδυση, ούτε θα κάνουν. Στόχος τους το πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας, χωρίς βέβαια να φέρουν φρέσκο χρήμα. Να είναι καλά η ελάχιστη ρευστότητα των Ελληνικών Τραπεζών, άντε μετά να πάρει δάνειο ελληνική επιχείρηση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4708377

Τα νεότερα στοιχεία του ΟΟΣΑ - τόσο σε ονομαστικούς όρους αποδοχών όσο και στα «λεφτά στην τσέπη» - δείχνουν ότι το εισόδημα του Ελληνα εργαζόμενου επέστρεψε στα επίπεδα του 2013, χαμηλότερα δηλαδή και από εκεί που βρίσκονταν το 2014!

52
c006d2271e0a7117710051c23aad7361_XL

Σοφέρ με λιμουζίνα που περιμένει να σε πάει στην ειδική πύλη 12 για VIP του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Ενα υπερσύγχρονο ιδιωτικό jet με ανέσεις και υπηρεσίες που μόνο σε ταινίες έχουμε δει, έτοιμο να σε πάει σε όποιο μέρος του κόσμου επιθυμείς.

8db80d17d4e06e009ac612f2f3bc3e7e_XL

Εγκλωβισμένη σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, που φέτος δεν θα ξεπεράσουν το 1,9% και την επόμενη τετραετία θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα, ή στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσουν έως το 2,5%, θα παραμείνει η ελληνική οικονομία, εάν δεν υπάρξουν δραστικές παρεμβάσεις βελτίωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία παρουσιάζει σήμερα το «business stories».