«Ώρα μηδέν» για τον προϋπολογισμό της Ιταλίας: Σήμερα η απόφαση της Κομισιόν

«Ώρα μηδέν» για τον προϋπολογισμό της Ιταλίας: Σήμερα η απόφαση της Κομισιόν

Οι οικονομικές κυρώσεις δυνητικά μπορούν να ισούνται με το 0,2% του ΑΕΠ της (δηλαδή ύψους περίπου 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ

italy-flag1
Την απόφασή της για το σχέδιο του προϋπολογισμού της Ιταλίας θα δημοσιοποιήσει σήμερα η Κομισιόν, αφού η Ρώμη κατέθεσε έναν ελαφρώς αναθεωρημένο προϋπολογισμό, διατηρώντας όμως το στόχο για το έλλειμμα στο 2,4% του ΑΕΠ, κάτι που η Κομισιόν ζήτησε ρητά να αλλάξει. Αναμένεται πως όχι μόνο θα απορρίψει εκ νέου τον ιταλικό προϋπολογισμό, αλλά και πως θα παρουσιάσει έκθεση για το ιταλικό δημόσιο χρέος, που θα μπορούσε να αποτελέσει το πρώτο βήμα για την επιβολή ακόμη και οικονομικών κυρώσεων κατά της Ιταλίας, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι οικονομικές κυρώσεις δυνητικά μπορούν να ισούνται με το 0,2% του ΑΕΠ της (δηλαδή ύψους περίπου 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Για το σενάριο αυτό προειδοποίησε χθες και ο Μάριο Σεντένο, πρόεδρος του Eurogroup, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Να υπογραμμίσουμε πως η ιταλική κυβέρνηση παραμένει ανυποχώρητη στις θέσεις της, με τον Λουίτζι ντι Μάιο, τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης και ηγέτη του Κινήματος των 5 Αστέρων, να απαντά πως είναι εφικτή η εξεύρεση λύσης στο θέμα του ιταλικού προϋπολογισμού, τον οποίον είχε απορρίψει η Επιτροπή στις 23 Οκτωβρίου, ωστόσο επέμεινε πως τα βασικά του μέτρα δεν πρόκειται να τροποποιηθούν.

Η απάντηση του Σεντένο από τις Βρυξέλλες ήταν πως κατανοεί τα κοινωνικά προβλήματα που έχει προκαλέσει στην Ιταλία η κρίση, «αλλά η αντιμετώπιση των προβλημάτων μπορεί να απειλήσει την πορεία της εξυγίανσης των δημοσιονομικών».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης