Χρηματιστήριο: Κραχ στις τραπεζικές μετοχές λόγω MSCI

xrimatistirio_arthro

Ο γενικός δείκτης υποχώρησε 1,45% - Κατέρρευσαν οι μετοχές των τραπεζών: Η Εθνική Τράπεζα βούλιαξε κατά 13,20%, η Eurobank είχε μεγάλες απώλειες 9,84%, η Τράπεζα Πειραιώς έχασε 6,21% και η Alpha υποχώρησε 2,96%

Οι αρνητικές εκπλήξεις που έκρυβε η αναθεώρηση του Δείκτη MSCI έπληξαν τις τράπεζες και οδήγησαν το Χρηματιστήριο Αθηνών στο «κόκκινο». Με μια αναθεώρηση η οποία είναι κατανοητή μόνο στους ειδικούς του MSCI, τρεις ελληνικές τράπεζες ( Εθνική, Eurobank, Πειραιώς ) βρέθηκαν εκτός του Δείκτη του ΜSCI με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές εκροές.

Στις τρεις τράπεζες διακινήθηκαν συνολικές συναλλαγές ύψους 32,6 εκατ. ευρώ, μεγάλο μέρος των οποίων ήταν πωλήσεις απο επενδυτές αναδυόμενων αγορών.

Η απόφαση του MCSI αναμένεται να ενεργοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου, ωστόσο δεν είναι τόσο αρνητική όσο φαντάζει. Όταν θα σταματήσουν οι εκροές από τους επενδυτές που επένδυαν στις τρεις αυτές μετοχές του MSCI, οι τρεις τράπεζες πλέον δεν θα επηρεάζονται από τις κινήσεις των αναδυόμενων αγορών.

Όταν υπάρχει πτώση στις αναδυόμενες αγορές, οι πιέσεις δεν θα είναι τόσο μεγάλες σ' αυτές τις τραπεζικές μετοχές καθώς θα βρίσκονται εκτός MSCI.

Όταν οι τράπεζες αυξήσουν δε την κεφαλαιοποίηση τους θα προσελκύσουν πάλι τους επενδυτές των αναδυόμενων αγορών και θα επανέλθουν στους Δείκτες.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 634,64 μονάδες καταγράφοντας πτώση 1,45%.

Βουτιά 13,20% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,21 ευρώ με 17,5 εκατ, ευρώ συναλλαγές. Με πτώση 9,84% έκλεισε η Eurobank στα 0,55 ευρώ και 10,7 εκατ. ευρώ συναλλαγές.

Με πτώση 6,21% η Τράπεζα Πειραιώς στα 1,042 ευρώ και 4,4 εκατ. ευρώ συνολικές συναλλαγές. Με πτώση 2,96% η μετοχή της Alpha Βank και συναλλαγές 5,8 εκατ. ευρώ. Πτώση 0,82% για τον ΟΠΑΠ στα 8,47 ευρώ. Οριακά κέρδη για τον ΟΤΕ στα 10,20 ευρώ. Οριακή η πτώση 0,22% για την ΔΕΗ στα 1,386 ευρώ. Οι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν στα 56,2 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

nik the greek

Διαγραψτε γιατι αλλιως ,θα φουνταρετε!

χαχα

Αναμένουμε σχόλια Ελληναράδων παρότι δεν ξέρουν καν τι ειναι το MSCI...

Λούλης

Έλεος ρε φίλε. Είναι ο δείκτης που μετράει τις πρώτες 9 υψηλότερες μετοχές. Όταν μια μετοχή βρίσκεται ψηλά αλλά πέφτει συνέχεια, κάποια στιγμή θα βγει από τις πρώτες 9, άρα θα βγει και από τον δείκτη MSCI. Βρε μακάρι να βγουν όλες οι τράπεζες από τον δείκτη αυτόν, μπας και ξεπουληθούν και μείνει μόνο μία τράπεζα, ώσπου στο τέλος θα γίνει κρατική. Βαρεθήκαμε να πληρώνουμε μπαταχτσήδες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2_gr

Είσαι νέος έως 29 ετών, πτυχιούχος, που γνωρίζεις τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα και έχεις μικρή ή καθόλου προϋπηρεσία; Κορυφαία στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων, όπως η Τράπεζα Πειραιώς, η AVIS και η Microsoft σε προκαλούν να πάρεις τη θέση τους!

mitarakis

Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Εργασίας, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξαγγείλει πως η καταβολή των αυξημένων συντάξεων χηρείας αποτελούσε βασικό της στόχο, τελικά δεν είχε υπολογίσει τα απαιτούμενα κονδύλια