Σε υψηλό τριμήνου ο χρυσός

be62888b712b891fe936b08a5fa02029_XL

H τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 1% ή 12,2 δολ. στα 1.236,80 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Ιουλίου

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε σήμερα ο χρυσός, ανερχόμενος μάλιστα σε υψηλό τριών μηνών, καθώς οι παγκόσμιες γεωπολιτικές εντάσεις και η αναταραχή στις χρηματιστηριακές αγορές διεθνώς έστρεψαν τους επενδυτές στα πιο ασφαλή καταφύγια.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 1% ή 12,2 δολ. στα 1.236,80 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Ιουλίου.

Περαιτέρω ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο προσέφερε και η υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, με εκείνη του 10ετούς να σημειώνει πτώση στο 3,14%, καθώς και η αποδυνάμωση του δολαρίου.

Τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι στραμμένα στις παγκόσμιες γεωπολιτικές εντάσεις, με την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στις εμπορικές εντάσεις.

Την ίδια στιγμή, το παλλάδιο σημείωσε νέο ρεκόρ εν μέσω ανησυχιών για τις προμήθειες από τη Ρωσία μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι σχεδιάζει να βγάλει τις ΗΠΑ από την συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.

Το παλλάδιο Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 1,4% στα 1.122,80 δολ. ανά ουγγιά, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ στα μέσα Ιανουαρίου στα 1.109,70 δολ. ανά ουγγιά.

Το ασήμι Δεκεμβρίου σκαρφάλωσε στα 14,793 δολ. με +1,4%.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xreos_photo

Σοκ και χρέος – Αυξήθηκε κατά κατά 21,5 δισ. ευρώ  έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2017 - Σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση στην Ε.Ε. ως ποσοστό του ΑΕΠ - Την ανηφόρα πήραν φόροι και δαπάνες το προτελευταίο τρίμηνο της περυσινής χρονιάς

1
daneistes-troika-ena

Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η αλλαγή του νόμου για τις διοικήσεις των τραπεζών, η επίσπευση δικαστικών αποφάσεων και η προστασία της πρώτης κατοικίας θα συζητηθούν με την κυβέρνηση