«Βουτιά» πάνω από 3% στην τιμή του πετρελαίου

oil_thursday

Το Brent υποχώρησε 3,45% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 80,22 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό κατέγραψε πτώση της τάξεως του 3,2% στα 70,83 δολ. ανά βαρέλι

Ισχυρές απώλειες σημείωσε σήμερα Πέμπτη το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις τόσο από την πτώση που σημειώθηκε στις αγορές, όσο και από τα στοιχεία τα οποία έδειξαν σημαντική άνοδο των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το Brent υποχώρησε 3,45% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 80,22 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό κατέγραψε πτώση της τάξεως του 3,2% στα 70,83 δολ. ανά βαρέλι.

Αύξηση πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, καθώς διυλιστήρια μείωσαν την παραγωγή, ενώ αυξήθηκαν και τα αποθέματα βενζίνης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (11/10/2018) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 5 Οκτωβρίου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για μια ηπιότερη αύξηση κατά 2,6 εκατ. βαρέλια.

Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια αύξηση των αποθεμάτων κατά 9,7 εκατ. βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια μείωση κατά 42.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, υποχώρησαν κατά 2,7 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μείωση κατά 2 εκατ. βαρέλια.

Οι αμερικανικές εισαγωγές υποχώρησαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Παράλληλα, τα αποθέματα στο Cushing της Οκλαχόμα ενισχύθηκαν κατά 2,2 εκατ. βαρέλια, με τους επενδυτές να αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης.

Αν και αρκετές ενεργειακές εταιρίες στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού έχουν περιορίσει την παραγωγή τους λόγω της καταιγίδας Michael, οι αναλυτές εκτιμούν ότι αποτελεί μικρό ποσοστό της συνολικής παραγωγής στις ΗΠΑ.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

chrimatagores

Πτώση 1,65% για την Εθνική Τράπεζα στα 2,03 ευρώ - Άνοδος 0,82% για την Alpha bank στα 1,234 ευρώ - Άνοδος 1,62% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,626 ευρώ - Οριακή η πτώση στην Coca- cola στα 32,27 ευρώ - Πτώση 0,36% για τον ΟΤΕ στα 11,13 ευρώ - Κέρδη 0,71% για τον ΟΠΑΠ στα 8,46 ευρώ

dxdz7_XL

Ελπίδες ότι το 2019 θα υπάρξει κάποια βελτίωση στην κρουαζιέρα η οποία θα φέρει περιορισμένη διόρθωση στις απώλειες του 2018 σε μικρό ποσοστό και των μεγάλων απωλειών του 2017 (περίπου – 20%) εκτιμά ο πρόεδρος της ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλία, Θεόδωρος Κόντες.