Wall Street: Νέο ρεκόρ κατέγραψε ο Dow Jones

wall_ole

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,32% ή 86 μονάδων στις 26.742, ο S&P κατέγραψε απώλειες μόλις 0,04% στις 2.929 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,51% στις 7.986 μονάδες

Σε «αχαρτογράφητα» νερά εξακολουθεί να κινείται η Wall Street, με τον Dow Jones να πορεύεται -μόνος του αυτή τη φορά- σε νέα ρεκόρ, ωθούμενος από τα ισχυρά κέρδη των Boeing (+1,16%) και MacDonald's (+2,13%).

Στήριξη παρείχαν και οι ενεργειακές ExxonMobil και Chevron, ωθούμενες από το πετρελαϊκό ράλι πάνω από τα 70,80 δολάρια και περιορίζοντας τις απώλειες που κατέγραψαν, στον αντίποδα, τράπεζες και τεχνολογίες οι οποίες πίεσαν S&P 500 και Nasdaq.

Είναι ξεκάθαρο πλέον, όπως τονίσαμε βέβαια και από την πρώτη ημέρα ανακοίνωσης των δασμών, πως η αγορά προεξοφλεί «happy end» στην ιστορία με τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας.

Άλλωστε, όπως υποστηρίζουν αναλυτές, οι δασμοί δεν ήταν τόσο σκληροί (10% αντί για 25%) και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας συμβιβαστικής λύσης.

Στο μεταξύ, η Fitch μείωσε τις προβλέψεις για την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης, στη σκιά του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, «ο εμπορικός πόλεμος είναι μια πραγματικότητα» και αυτό επηρεάζει τα δεδομένα. Έτσι η Κίνα, με βάση τις νέες εκτιμήσεις, θα αναπτυχθεί με 6,1% το 2019 (από 6,3% του ΑΕΠ) και συνολικά ο πλανήτης με 3,1% (αντί 3,2%).

Στα ταμπλό, o Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,32% ή 86 μονάδων στις 26.742, ο S&P κατέγραψε απώλειες μόλις 0,04% στις 2.929 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,51% στις 7.986 μονάδες.

Στην εβδομάδα ο Dow Jones ενισχύθηκε 2,2%, ο S&P 0,8% ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,3%.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των McDonalds (+2,2%), Cisco Systems (+1,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι της Intel (-1,2%) και Apple (-1,1%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI έπιασε υψηλό δύο μηνών σημειώνοντας άνοδο 0,7% στα 70,78 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,8% στα 1.201 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1750 δολ. από 1,1778 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινήθηκε υψηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 3,07%.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, ο σύνθετος δείκτης PMI της Markit για τις ΗΠΑ υποχώρησε το Σεπτέμβριο στις 53,4 μονάδες, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων δεκαεπτά μηνών.

Ο δείκτης που καταγράφει την δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 52,9 μονάδες το Σεπτέμβριο από 54,8 τον Αύγουστο. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 18 μηνών.

Ωστόσο, ο δείκτης που καταγράφει τη δραστηριότητα στον τομέα της μεταποίησης ενισχύθηκε στις 55,6 μονάδες από 54,7 τον Αύγουστο.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

doxe

Τα περιθώρια ανόδου των ελληνικών τραπεζών διαμορφώνονται έως και το 135% - Την αμέσως μεγαλύτερη άνοδο μετά τις ελληνικές, προβλέπεται να έχουν οι ιταλικές τράπεζες - Τα μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου πανευρωπαϊκά

marathon_arthro

Την Κυριακή 2.12.18 ολοκληρώθηκε με τις παρουσιάσεις και τις βραβεύσεις των ομάδων, ο μαραθώνιος καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας, NBG i-bank #fintech 3.0 Crowdhackathon, για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (FinTech).

kinitro

Προτείνεται η παροχή κλιμακούμενης έκπτωσης του φορολογικού συντελεστή, από 10% έως 50%, ανάλογα με το μέγεθος της επένδυσης και τις θέσεις εργασίες που δημιουργούνται και για διάστημα 15 ετών

pos_pos

Όπως δείχνει η έρευνα, μία στις τρεις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης επιτρέπει πλέον τις συναλλαγές με κάρτες λόγω της αυξημένης ζήτησης 

1
bank

«Οι μέτοχοι της Grivalia δε θα χάσουν το momentum από το ανοδικό γύρισμα του εγχώριου real estate, ενώ επιπλέον, θα επωφεληθούν και από τις προοπτικές υψηλότερης κερδοφορίας του νέου σχήματος, λόγω των χαμηλότερων προβλέψεων που λαμβάνει η τράπεζα εν όψει και της συγχώνευσης.