Βουτιά 1,24% της Apple στο ντεμπούτο του νέου iPhone

1687bd184b51a3306848505672319e11_XL

Φαίνεται πως η Wall Street δεν ικανοποιήθηκε από τα νέα προϊόντα της εταιρείας

Με απώλειες υποδέχθηκε η μετοχή της Apple το λανσάρισμα των νέων της προϊόντων, και συγκεκριμένα των νέων iPhone και Apple Watch.

Κατά συνέπεια ο Nasdaq υποχώρησε κάτω από το βάρος του τεχνολογικού γίγαντα - μιλάμε άλλωστε για την πρώτη αμερικανική εισηγμένη που πέρασε το φράγμα του ενός τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η μετοχή της Apple βουτάει στη πιο σημαντική ημέρα του χρόνου για την εταιρεία. Φαίνεται πως είτε η Wall Street δεν ικανοποιήθηκε από τα νέα προϊόντα, είτε οι επενδυτές εφαρμόζουν το γνωστό «αγόρασε στη φήμη, πούλα στην είδηση» και απλώς κατοχυρώνουν τα κέρδη τους κάθε χρόνο τέτοια μέρα.

Η νέα ευρωπαϊκή οδηγία ρίχνει τα social media

Πάντως, για να μην είμαστε άδικοι με την Apple, ο Nasdaq αντιμετώπισε έτσι κι αλλιώς πιέσεις σήμερα από τους τεχνολογικούς κολοσσούς των social media (Facebook-Google-Twitter), με τους κραδασμούς να μεταφέρονται σε ολόκληρο τον τεχνολογικό κλάδο.

Αιτία υπήρξε η νέα ευρωπαϊκή οδηγία για τα «δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην ψηφιακή ενιαία αγορά» που ψηφίστηκε σήμερα, και η οποία ενδέχεται να αλλάξει τα πάντα στον τρόπο που λειτουργούν οι διαδικτυακοί κολοσσοί.

Τις απώλειες του Nasdaq περιόρισαν τα κέρδη των Netflx και Tesla, με την τελευταία να ανακάμπτει με +4% από το πρόσφατο ξεπούλημα, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία διανύει μια κρίση μετά και τις αποχωρήσεις ανωτάτων στελεχών αλλά και τον... μπάφο του Elon Musk.

Περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

glez-them1

«Αν τα κεφάλαια (σ.σ. για το όχημα ειδικού σκοπού) που θα χρειάζονται θα είναι πολλά τότε από κάπου πρέπει να βρεθούν και ένας από τους τρόπους είναι το κούρεμα καταθέσεων» δήλωσε ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής του πανεπιστημίου Πειραιά

jgujbhw

Η ελληνική αγορά δέχεται καθημερινά ένα σοκ με πτώση 4-5% στις Τράπεζες και παράλληλη κατάρρευση των μη τραπεζικών μετοχών - Η αγορά, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι σημείωνε απώλειες 1,33% και μέσα σε μισή ώρα, οι απώλειες «άγγιξαν» το 2,33%

34
Greece-Protest

Την Έκθεση που δημοσιεύει σήμερα στις Βρυξέλλες το Transnational Institute (TNI), ένα ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό ερευνητικό κέντρο με έδρα την Ολλανδία - Το 2017 το 38,9% των αγροτών κινδύνευε από τη φτώχεια, η ανεργία στην ύπαιθρο αυξήθηκε, από 7% το 2008, σε 25% το 2013, ενώ το κατά κεφαλήν αγροτικό εισόδημα μειώθηκε κατά 23,5% κατά τα έτη κρίσης, δηλαδή, από το 2008 έως το 2013

1