Βουτιά 1,24% της Apple στο ντεμπούτο του νέου iPhone

Βουτιά 1,24% της Apple στο ντεμπούτο του νέου iPhone

Φαίνεται πως η Wall Street δεν ικανοποιήθηκε από τα νέα προϊόντα της εταιρείας

1687bd184b51a3306848505672319e11_XL
Με απώλειες υποδέχθηκε η μετοχή της Apple το λανσάρισμα των νέων της προϊόντων, και συγκεκριμένα των νέων iPhone και Apple Watch.

Κατά συνέπεια ο Nasdaq υποχώρησε κάτω από το βάρος του τεχνολογικού γίγαντα - μιλάμε άλλωστε για την πρώτη αμερικανική εισηγμένη που πέρασε το φράγμα του ενός τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η μετοχή της Apple βουτάει στη πιο σημαντική ημέρα του χρόνου για την εταιρεία. Φαίνεται πως είτε η Wall Street δεν ικανοποιήθηκε από τα νέα προϊόντα, είτε οι επενδυτές εφαρμόζουν το γνωστό «αγόρασε στη φήμη, πούλα στην είδηση» και απλώς κατοχυρώνουν τα κέρδη τους κάθε χρόνο τέτοια μέρα.

Η νέα ευρωπαϊκή οδηγία ρίχνει τα social media

Πάντως, για να μην είμαστε άδικοι με την Apple, ο Nasdaq αντιμετώπισε έτσι κι αλλιώς πιέσεις σήμερα από τους τεχνολογικούς κολοσσούς των social media (Facebook-Google-Twitter), με τους κραδασμούς να μεταφέρονται σε ολόκληρο τον τεχνολογικό κλάδο.

Αιτία υπήρξε η νέα ευρωπαϊκή οδηγία για τα «δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην ψηφιακή ενιαία αγορά» που ψηφίστηκε σήμερα, και η οποία ενδέχεται να αλλάξει τα πάντα στον τρόπο που λειτουργούν οι διαδικτυακοί κολοσσοί.

Κλείσιμο
Τις απώλειες του Nasdaq περιόρισαν τα κέρδη των Netflx και Tesla, με την τελευταία να ανακάμπτει με +4% από το πρόσφατο ξεπούλημα, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία διανύει μια κρίση μετά και τις αποχωρήσεις ανωτάτων στελεχών αλλά και τον... μπάφο του Elon Musk.

Περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης