Βουτιά 1,24% της Apple στο ντεμπούτο του νέου iPhone

1687bd184b51a3306848505672319e11_XL

Φαίνεται πως η Wall Street δεν ικανοποιήθηκε από τα νέα προϊόντα της εταιρείας

Με απώλειες υποδέχθηκε η μετοχή της Apple το λανσάρισμα των νέων της προϊόντων, και συγκεκριμένα των νέων iPhone και Apple Watch.

Κατά συνέπεια ο Nasdaq υποχώρησε κάτω από το βάρος του τεχνολογικού γίγαντα - μιλάμε άλλωστε για την πρώτη αμερικανική εισηγμένη που πέρασε το φράγμα του ενός τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η μετοχή της Apple βουτάει στη πιο σημαντική ημέρα του χρόνου για την εταιρεία. Φαίνεται πως είτε η Wall Street δεν ικανοποιήθηκε από τα νέα προϊόντα, είτε οι επενδυτές εφαρμόζουν το γνωστό «αγόρασε στη φήμη, πούλα στην είδηση» και απλώς κατοχυρώνουν τα κέρδη τους κάθε χρόνο τέτοια μέρα.

Η νέα ευρωπαϊκή οδηγία ρίχνει τα social media

Πάντως, για να μην είμαστε άδικοι με την Apple, ο Nasdaq αντιμετώπισε έτσι κι αλλιώς πιέσεις σήμερα από τους τεχνολογικούς κολοσσούς των social media (Facebook-Google-Twitter), με τους κραδασμούς να μεταφέρονται σε ολόκληρο τον τεχνολογικό κλάδο.

Αιτία υπήρξε η νέα ευρωπαϊκή οδηγία για τα «δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην ψηφιακή ενιαία αγορά» που ψηφίστηκε σήμερα, και η οποία ενδέχεται να αλλάξει τα πάντα στον τρόπο που λειτουργούν οι διαδικτυακοί κολοσσοί.

Τις απώλειες του Nasdaq περιόρισαν τα κέρδη των Netflx και Tesla, με την τελευταία να ανακάμπτει με +4% από το πρόσφατο ξεπούλημα, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία διανύει μια κρίση μετά και τις αποχωρήσεις ανωτάτων στελεχών αλλά και τον... μπάφο του Elon Musk.

Περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fed_usa

Το 2008, πριν την κρίση, η Τράπεζα «δεν έβλεπε ύφεση στον ορίζοντα» - Το 2019 ο Πάουελ κάνει λόγο για ισχυρή οικονομία, παρά τα δυσοίωνα σινιάλα - Τα ομόλογα λένε «έρχεται ύφεση», η Fed λέει «πάμε καλά»... ποιος λέει αλήθεια;

57e916533f883ca0c28dc38fe572e5e6_XL

Στα 30 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η επιβάρυνση για τη ΔΕΗ εάν δεν εφαρμοστεί η αύξηση κατά 10% στα βιομηχανικά τιμολόγια, που αποτελεί το μεγάλο «αγκάθι» για μήνες μεταξύ των βιομηχάνων και της Επιχείρησης. 

homes0

Έκανε πίσω η κυβέρνηση, μετά την απειλή της ότι θα κατέθετε μονομερώς την Παρασκευή το νομοσχέδιο για προστασία της πρώτης κατοικίας στη Βουλή - Μπαράζ τηλεδιασκέψεων το Σαββατοκύριακο για την «διάσωση» των δανειοληπτών - «Κλειδί» η γνωμοδότηση της ΕΚΤ