Το Χρηματιστήριο Αθηνών «έκλεισε» με πτώση 0,26%

money

Οι ξένοι επενδυτές δεν εμπιστεύονται τις τράπεζες ύστερα από τις αναξιόπιστες αναλύσεις της Deutsche Bank   και τις τεράστιες αποκλίσεις μεταξύ στις τιμές – στόχους που έδωσε η Γερμανική Τράπεζα και η Citigroup

Οι ξένοι επενδυτές δεν εμπιστεύονται τις ελληνικές τράπεζες ωστόσο υπάρχει αναξιοπιστία αναλύσεων της Deutsche Bank και τεράστιες αποκλίσεις μεταξύ στις τιμές – στόχους που έδωσε η Γερμανική Τράπεζα και η Citigroup.

Η αγορά επιχείρησε να κινηθεί ανοδικά αλλά οι φήμες για την αδυναμία των ελληνικών τραπεζών η οποία θα τους οδηγήσει σε αυξήσεις κεφαλαίου βάρυνε το κλίμα. Η Deutsche bank είναι εκτεθειμένη πάντως καθώς σε έκθεση δυο μήνες πριν εκθείαζε τις ελληνικές τράπεζες και δυο μήνες μετά δεν βλέπει πρόοδο στην μείωση των κόκκινων δανείων. Όταν, όμως, υπάρχει αναξιοπιστία στις αναλύσεις δημιουργείται ένα σοβαρό θέμα.

Ο αντίλογος των επενδυτών οι οποίοι υποστηρίζουν τις τράπεζες είναι ότι τιμές των ακινήτων έχουν αυξηθεί κι αυτό θα αποτυπωθεί στους ισολογισμούς και τις αποτιμήσεις των εταιρειών επενδύσεων. Όταν αυξηθούν οι αποτιμήσεις τότε δεν θα υπάρχουν τα NPE;S που ισχυρίζονται όσοι σορτάρουν.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 690,27 μονάδες χάνοντας 0,26%.

Η μετοχή της Alpha bank έκλεισε στα 1,316 ευρώ με βουτιά 2,16%. Πτώση 1,23% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,851 ευρώ. Βουτιά 4,48% για την Eurobank στα 0,64 ευρώ. Με πτώση 0,995 η Τράπεζα Πειραιώς στα 2,01 ευρώ. Με πτώση 2,65% η Motor oil στα 20,20 ευρώ. Πτώση 2,09% για τον Μυτιληναίο στα 8,43 ευρώ. Κέρδη 1,21% για τον ΟΤΕ στα 10,85 ευρώ. Άνοδος 0,33% για τον ΟΠΑΠ στα 9,05 ευρώ. Πάνω απο 2% η άνοδος σε Βιοχάλκο, Givalia, Σαράντη και Φουρλή. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 42 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsakalwtos_syntakseis_arthro

«Αναβολή» και όχι μόνον «κατάργηση» των μειώσεων φέρεται να συζητά ο Τσακαλώτος στο Βερολίνο - «Στον αέρα» ο νέος Προϋπολογισμός και τα μέτρα του 2019 - Προς άγραν επενδυτών στο Λονδίνο ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ

4
2448397

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος που να δικαιολογεί μέτρα, όπως αναστολή της μείωσης των συντάξεων

main_ypoik

Με δέκα ημέρες καθυστέρηση και μετά τις αντιδράσεις για την αποκάλυψη από το «Πρώτο ΘΕΜΑ» δίνει απάντηση το υπουργείο Οικονομικών - Ομολογούν τα λάθη για τα 10.119 ακίνητα που δίνουν στο Υπερταμείο, αλλά λένε πως «διορθώνονται»

6