Συνεχίστηκε η καθοδική πορεία στην τιμή του πετρελαίου

oil_thu

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου για το αμερικανικό αργό υποχώρησε 1,4% για να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 67,64 δολαρίων το βαρέλι

Σε νέα τροχιά πτώσης κινήθηκαν οι τιμές του μαύρου χρυσού, παρά τη μεγαλύτερη του αναμενόμενου μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου για το αμερικανικό αργό υποχώρησε 1,4% για να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 67,64 δολαρίων το βαρέλι.

Ελαφρώς ηπιότερη η πτώση για το Brent, με απώλειες που έφθασαν στο 0,79% για το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου και κατάληξη στα 76,66 δολάρια.

Μείωση μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, ενώ τα αποθέματα βενζίνης κατέγραψαν απροσδόκητη αύξηση, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (6/9/2018) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 31 Αυγούστου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για μια μείωσή τους κατά 2,5 εκατ. βαρέλια.
Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια μείωση των αποθεμάτων κατά 1,2 εκατ. βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για μείωσή τους κατά 1,5 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 3,1 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα παραμείνουν αμετάβλητα.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eforia_ar

Οι πολίτες που χρωστούν έως €500 ήταν η βασική κατηγορία οφειλετών που αυξήθηκε στο δ΄τρίμηνο του 2018, όπως σημειώνει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής - Κατά 4,4 δισ. ευρώ αυξήθηκε το 2018 ο συνολικός αριθμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών που ξεπέρασαν τα 104,4 δισ. ευρώ

38
Gold

Ασταμάτητο το πολύτιμο μέταλλο, καλπάζει προς τα 1.350 δολάρια - Γιατί τράπεζες και χώρες γεμίζουν με μανία τα θησαυροφυλάκια τους - Τι σημαίνει η σπάνια συσχέτιση με το δολάριο - Που... πήγε ο χρυσός της Αγγλίας και γιατί Βενεζουέλα και Αυστραλία τον αναζητούν