«Καίνε» τα εκκαθαριστικά της εφορίας: Στα 1.100 ευρώ ο μέσος όρος και… ανεβαίνει!

eforia_main01

Στην τελική ευθεία η υποβολή Ε1. Λήγει την Πέμπτη η διορία και λείπουν 800.000 δηλώσεις. 2,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν περισσότερα από 2,3 δισ. ευρώ

«Πέντε και σήμερα» έμειναν για να λήξει η διορία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέσω Taxisnet και το σαββατοκύριακο αναμένεται «καυτό» για χιλάδες φορολογούμενους που συμπληρώνουν μόνοι τους την δήλωσή τους, εφόσον τις καθημερινές εργάζονται και δεν βρίσκουν ίσως άλλο χρόνο για να προλάβουν μέχρι την Πέμπτη.

Προς τα παρόν πάντως, σχεδόν οι 9 στους 10 έχουν στείλει ήδη τις δηλώσεις τους, και πήραν την «κρυάδα» του εκκαθαριστικού για τον πρόσθετο φόρο (ή την επιστροφή φόρου) που τους περιμένει.

Στην πράξη πάντως, ξεπέρασαν πλέον και τα 1.100 ευρώ τα ποσά πρόσθετου φόρου που πρέπει να πληρώσουν ο ένας στους δύο φορολογούμενους που σπεύδουν την τελευταία στιγμή να υποβάλουν δήλωση. Ωστόσο η διορία υποβολής λήγει την Πέμπτη και σχεδόν 800.000 δηλώσεις Ε1 δεν έχουν ακόμα εμφανιστεί στο σύστημα.

pin


Από τους συνολικά 6,2 εκατομμύρια υπόχρεους, μέχρι και Παρασκευή ξημερώατα είχαν υποβάλει δήλωση Ε1 οι 5.483.597 εξ αυτών. Οι 4 στους 10 ως τώρα (2.172.986 νοικοκυριά) βλέπουν χρεωστικά εκκαθαριστικά και καλούνται έτσι να πληρώσουν έως το τέλος του μηνός (εφάπαξ ή την 1 από 3 δόσεις) φόρους 2,454 δισ. ευρώ. «Κατά κεφαλή» δηλαδή έρχεται να πληρώσουν 1.129 ευρώ "και κάτι" πρόσθετο φόρο ο καθένας τους, κατά μέσον όρο. Ωστόσο κάθε μέρα που περνάει, ο λογαριασμός ανεβαίνει και σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή μόλις, τα χρεωστικά εκκαθαριστικά δείχνουν 8% υψηλότερο φόρο από ό,τι έδειχναν πριν μία εβδομάδα (τότε το μές χρεωστικό έφτανε στα 1.047,5 ευρώ).

Στην πραγματικότητα, όσο πλησιάζει το τέλος των δηλώσεων, ανεβαίνει κατακόρυφα και το ύψος των χρεωστικών εκκαθαριστικών. Όσοι πατούν «οριστική υποβολή» της δήλωσής τους, αντικρύζουν στην οθόνη τους ποσά πληρωμής που ξεπερνούν κατά πολύ τα 1.100 ή και τα 2.000 ευρώ, ανεβάζοντας συνεχώς τους μέσους όρους προς τα πάνω. Όταν είχαν ξεκινήσει οι δηλώσεις πριν 3 μήνες, οι πρώτοι που πήραν την «κρυάδα» καλούνταν να πληρώσουν χρεωστικά εκκαθαριστικά της τάξεως των 660 ευρώ κατά μέσο όρο, αλλά πλέον τα μέσα εκκαθαριστικά σημειώματα τείνουν να δείχνουν υπερδιπλάσιους φόρους. Όσο αυξάνεται ο αριθμός των φορολογούμενων με χρεωστικό σημείωμα, αυξάνεται και το ποσό του μέσου φόρου που –με τους ρυθμούς αυτούς- θα σύντομα αναμένεται να ξεπεράσουν και τα 1.200 ευρώ, κατά μέσον όρο.

80.000 δηλώσεις την ημέρα

Με βάση τα τελευταία στοιχεία που εκδίδει η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ), μόλις 1 στους 8 (12,84%) ή 704.170 νοικοκυριά δικαιούνται να λάβουν σαν επιστροφή φόρου 291,6 εκατομμύρια ευρώ όλα μαζί συνολικά, ή 414 ευρώ κατά μέσον όρο το καθένα. Για 1 στα 2 νοικοκυριά όμως, το αποτέλεσμα (47,53%) είναι μηδενικό και δεν θα πληρώσουν κι ούτε θα λάβουν πίσω φόρους.

Καθώς οι δηλώσεις μπαίνουν στην τελική ευθεία, οι υποβολές στο Taxisnet ξεπερνούν καθημερινά πλέον και τις 80.000 φορολογικές δηλώσεις, ενώ ο ρυθμός κατάθεσης αναμένεται να αγγίξει και τις 100.000 για να τις προλάβουν όλοι μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε λήγει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ (22)

Πάντως...

...από πέρσι με τα ίδια εισοδήματα είχα μικρότερη εκκαθάριση γατάκια... γράφτε ότι γουστάρετε!

Οι θούριοι δημοκρατικού προοδευτισμού

H επίδειξη κατασταλτικής ισχύος της εξουσίας απ την παρούσα κυβέρνηση γίνεται τη εμφανίσει και με τον αιφνιδιασμό. Η στατιστική απεικόνιση- με μούσα την ηλεκτρονική ταξινόμηση- δεν έχει προηγούμενο , αυτά σας χρέωσα ως οφειλές και πρέπει να μου τα πληρώσετε ( χωρίς οι πολίτες να ξέρουν γιατί τόσο τους χρέωσαν φορολογικά) ως φόρο εισοδήματος, και ταυτόχρονα κρατάω όσο θέλω ως εξουσία το στοιχείο του αιφνιδιασμού για τον ενφια να σας τον ανακοινώσω όποτε θέλω, μετά τις χωρίς καμμία ενημέρωση των πολιτών για τις αξίες των ακινήτων. Το προηγούμενο έτος άλλαξε από τον Γενάρη του 2017 τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και τον Απρίλη του 2017 τις πήρε πίσω... αυτό θα πεί δημοκρατικό και μάλιστα αριστερής κοπής κοινοβουλευτικό πνεύμα.!!!!! Υπήρχε και το προγούμενο από το 2010, που θεσπίζανε ετήσια έκτακτα τέλη και φόρους και στην πορεία τα παρατείνανε για 3 έτη ως να κλείσει ο κύκλος να γίνουν μόνιμα - ενφια 'ως το 2031 και η έκτακτη εισφορά ως εισφορά αλληλεγγύης. Η άσκηση της εξουσίας πρέπει να είναι και να δείχνει για να είναι αμείλικτη, και αυταρχική, για τούτο και υποχρεωτικά οι φορολογικές δηλώσεις πρέπει να υποβάλονται - υποχρεωτικά τονίζεται- ηλεκτρονικά, χωρίς δυνατότητα χειρόγραφης υποβολής από σχετικό ενημερωμένο άνθρωπο για να πληρώνει και το λογιστικό κόστος. Αλλά όταν πρέπει να πάρει ο πολίτης ενημερότητα , αυτό πρέπει να γίνεται χειροκίνητα στην εφορία, γιατί το κράτος άνοιξε τις διαδικασίες αλλά ελέγχει το κύκλωμα. Είπαμε αυταρχισμός της εξουσίας που θέλει να δείχνει ότι και εξουσία και αυταρχική. Είναι λογικό απόλυτο και εξηγήσιμο. Κάτι οικονομολόγοι και συνταγματολόγοι που βρίσκονται στην κυβέρνηση και κάτι βουλευτές του ίδιου επαγγελματικού τύπου - άλλο ο νομικός και ο οικονομολόγος ως επαγγελματίας και άλλο ως βουλευτής και αυτό πρέπει να γίνεται κατανοητό- αυτοί οι τύποι λοιπόν απεκδύθηκαν την χρόνια επαγγελματική των γνώση και στο όνομα του βουλευτού εκπροσώπου ενδύθηκαν την επαγγελματική μη γνώση στο όνομα του επαγγέλματος του βουλευτού. Αλλέως αν κράταγαν έστω και στο ελάχιστο την βιωμένη επιστημονική επαγγελματική γνώση , αυτά τα όσα γίνονται - ως αυταρχισμός της εξουσίας- δεν μπορούσαν να γίνουν. Εξ άλλου οι ίδιοι οι σημερινοί κυβερνητικοί βουλευτές ιδιαίτερα- συνταγματολόγοι- νομικοί- οικονομολόγοι- χρόνια ολόκληρα πολεμούσαν μετά μανίας δήθεν τον όποιον αυταρχισμό- όποιον - υπήρξε κοινοβουλευτικά από το 1974 και μετά, στο όνομα της προόδου και της δημοκρατίας, εκπέμποντες θούριους δημοκρατισμού.

ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΔΑ

Αυτά είναι πολύ ευχάριστα νέα και για τους Έλληνες και για τους ευρωπαίους φορολογούμενους: οσο υψηλότερα εκκαθαριστικά τοσο πιο γρηγορα θα ξεπληρώσετε τα χρέη σας. Να εύχεστε καθε χρονο να διπλασιάζονται για να βγείτε απο το 3ο και 4ο μνημονιο πιο γρηγορα.

Η μοναδική λύση...

Άρση της μονιμότητας, αξιολόγηση προσωπικού και κατάργηση του συνδικαλισμού των ΔΥ. Μήπως θα βοηθούσαν και μερικές παραδειγματικές απολύσεις, πριν από οποιαδήποτε αξιολόγηση; Π.χ. σε πρώτη φάση 150.000 άτομα;

Πως κλέβουν οι Συριζανέλ:

Δεν βάζουν κατευθείαν χέρι στο ταμείο γιατί, όπως λένε, έχουν ηθικό πλεονέκτημα. Διορίζουν απλώς ο καθένας συγγενείς του, μέχρι και τετάρτου βαθμού. Έτσι εισπράττουν, νόμιμα, τα κλοπιμαία με μηνιάτικο π.χ. 12 μισθοί επί 2000 ευρώ επί 10 συγγενείς = 240.000 Ευρώ το χρόνο, συν την δική τους βουλευτική αποζημίωση 100.000 το χρόνο = 340.000 Ευρώ, επί 4 έτη θητείας = 1.360.000 Ευρώ, επί 153 βουλευτές = 208 εκατομύρια Ευρώ. Ήσυχα, απλά και ταπεινά! Ο Τζοχατζόπουλος κατάλαβε το λάθος του και τους βγάζει σήμερα το καπέλο! Σύν-τροφοι, για το σοσιαλισμό παλεύουμε όλοι

Η παπάτζα του μικρού αριθμού των Δ.Υ...

Η κυβέρνηση λέει οτι ο αριθμός των ΔΥ είναι κάτω από τον μέσο όρο της Ευρώπης. Με μια πρώτη ματιά ισχύει! Ας εμβαθύνουμε όμως με ένα παράδειγμα. Στο αντίστοιχο ΙΚΑ της Σουηδίας απασχολούνται ~60,000 άτομα, πολύ περισσότερα από εδώ. Στην Ελλάδα απασχολούνται 40,000 άτομα. Από τα 60,000 άτομα στη Σουηδία, στην διοίκηση του οργανισμού απασχολούνται 925 άτομα, σχεδόν όλοι πληροφορικοί. Οι υπόλοιποι είναι νοσηλευτές, γιατροί, τραυματιοφορείς, κλπ. Από τα 40,000 άτομα στην Ελλάδα οι 25,000 είναι διοικητικοί υπάλληλοι, που μάλιστα τρέχουν και δεν προλαβαίνουν.

Νεοδημοκράτης από 40 χρόνια.

Όποιο από τα κοπρόσκυλα του σύριζα τολμήσει να κάνει απεργία τώρα που έρχεται στην Κυβέρνηση ο Κυριάκος που θα ιδιωτικοποιήσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ και θα απολύσει πολλούς αργόσχολους, θα ευνουχίζεται και τα μέζεά του θα εκτείθονται σε δημόσια θέα στο Σύνταγμα. Όλοι μαζί με τον Κυριάκο και την ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ Νέα Δημοκρατία για να ξανακάνουμε την Ελλάδα ΜΕΓΑΛΗ.

Μπλε ΠΑΣΟΚ είσαι, το ξέρεις ;

Όχι δε θα πάρω Νουδου ευχαριστώ. Οι περισσότεροι μετανάστες έφυγαν με Σαμαρά. Όσο για τον Κουλη ορκίζεται σε κάθε εμφάνιση του ότι δεν θα απολύσει ούτε ένα δημόσιοκηφήνα και δε θα κλείσει ούτε μια ΜΚΟ. Όσο για την εξωτερική πολιτική δεσμεύθηκε να μην αντιστρέψει το Βόρεια Μακεδονία και στηρίζει Ερντογαν . Έστειλε στην ορκομωσία του Σουλτάνου τη Ντορα να χειροκροτήσει κιόλας. Όταν καμμία χώρα πλην Αφρικής δεν έστειλε αντιπροσωπεία. Μπλε ΠΑΣΟΚ είσαι λοιπόν και δεν το ξέρεις

Ας πρόσεχαν αυτοί που τα δηλώνουν

Εγώ δεν δηλώνω και δεν πληρώνω. Νιώθω ανακούφιση που οι Κρατικοί Νταβατζηδες δεν θα πιούν το αίμα μου. Όσοι βέβαια είναι πρόβατα θα πληρώσουν ότι τους ζητήσει ο κάθε Σαμαράς, Τσίπρας, Κουλης

xik

Και ποιος θα πληρωσει την εικοσαχρονη ανηψια του κουρουμπλη με τα 1800 μισθο και το υπολοιπο σοι... δεν υπαρχει αλλη χωρα στον πλανητη με τετοια φορολογια..

Καλώς ήρθατε στη Σοβιετία!

Φόροι, φόροι, φόροι, ΕΝΦΙΑ, ατελείωτα, για πάντα. Όχι μόνο δεν καταργούνται αυξάνονται τραγικά. Η τριετία-τετραετία Τσίπρα, μακράν η πιο φορομπηχτική, παρά τα ψέματα του 2015. Ο Έλληνας πολίτης εξαθλιώνεται, σε επίπεδα πλέον Βουλγαρίας, Ρουμανίας και σύντομα...Αλβανίας και Β.Μακεδονίας! Κι όλα αυτά γιατί; Γιατί έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο του ΚΚΕ-εσωτερικού (νυν ΣΥΡΙΖΑ), για σοβιετοποίηση των κοινωνικών δομών και της κοινωνίας και κρατικοποίηση της περιουσίας. Πληρώνει φόρους ο Έλληνας, φόρους χωρίς τέλος και συνεχώς αυξανόμενων, με φουλ ανεργία, με μισθούς Βουλγάρικους κι όλα αυτά συνεχώς επιδεινώνονται... Στόχος ένα τεράστιο κομμουνιστικό κράτος, με την ελίτ των κομματόσκυλων να καλοπερνάνε στην εξουσία και το λαό να ζει στη φτώχεια, απόλυτα εξαρτώμενος από τα πενιχρά "φιλοδωρήματα"-μικροπαροχές του κράτους, με μηδαμινές δυνατότητες αντίστασης λόγω εξάντλησης, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες να απειλούν το ημιδικτατορικό πολιτικό κατεστημένο που σιγά σιγά στήνεται, με ευνουχισμένη αντιπολίτευση που δε θα τολμά να ορθώσει ανάστημα... Εκεί πάμε. Οι πρώην της μεσαίας τάξης, που κάποτε ήταν τα κύτταρα του αστικού κράτους, εκδιώκονται, καταληστεύονται, προκειμένου να πληρώνονται οι Καρανίκες και οι εκάστοτε προπαγανδιστές προσκείμενοι στο καθεστώς, μέχρι αυτό να πετύχει το στόχο: Την Ελληνική σοβιετία, της μιζέριας, της φτώχειας, των ελίτ κομματικών που θα διαιωνίζονται στην εξουσία... Ότι δεν πέτυχαν στα Δεκεμβριανά, το καταφέρνουν τώρα... Την πάτησες Ελλάδα, την πάτησες...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

trftL

Εστω κι αν η συνολική αξία των εξαγορών και συγχωνεύσεων στην Ελλάδα το 2018 σχεδόν διπλασιάστηκε έναντι του 2017, φθάνοντας τα 3,8 δισ. ευρώ, τα νούμερα, καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης απέχουν μακράν σε σχέση με τα πρό κρίσης επίπεδα του 2008 όταν το αντίστοιχο νούμερο έφθανε τα 8,7 δισ. ευρώ

hg_XL

Η αδιαφορία του κόσμου και η έλλειψη τίτλων ιδιοκτησίας αποτελούν τα κυριότερα εμπόδια της νέας γενιάς κτηματογράφησης, η οποία θα χρειαστεί γενναίες επικοινωνιακές ενέσεις από την Ελληνικό Κτηματολόγιο, για να μπορέσει να αναστηθεί.