Αναβαθμίζει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ο οίκος Standards & Poor's

sta

Προϋπόθεση η εφαρμογή των φορολογικών μεταρρυθμίσεων και η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος - Απαραίτητη και η μείωση των κόκκινων δανείων

Σε «προθάλαμο» μελλοντικής αναβάθμισης τοποθετέι την Ελλάδα η Standard & Poor's. Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης επιβεβαίωσε το «Β+» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.

Αναβάθμισε ωστόσο τις προοπτικές (outlook) από σταθερές σε θετικές.

Όπως εξηγεί ο οίκος, η αναβάθμιση αυτή σημαίνει παράλληλα και αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας στο μέλλο, εφόσον όμως η κυβέρνηση εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, οδηγώντας σε ισχυρότερη οικονομική ανάκαμψη.

Μια άλλη ενδεχόμενη ώθηση για αναβάθμιση θα ήταν η σημαντική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων του τραπεζικού συστήματος της χώρας, παράλληλα με την κατάργηση των capital controls.
Οι θετικές προοπτικές αντανακλούν την άποψη ότι η πολιτική προβλεψιμότητα βελτιώνεται, όπως και οι οικονομικές προοπτικές.

Κατά τη διάρκεια του 2016 και του 2017, η κυβέρνηση παρουσίασε πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα, ενώ η πολυετής ύφεση έληξε, συμπληρώνει ο οίκος.

Ωστόσο, οι αναπτυξιακές πολιτικές παρά τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα θα είναι οι βασικοί καθοριστικοί παράγοντες της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του χρέους για την Ελλάδα, επισημαίνεται.
Κατά τα επόμενα τρία χρόνια, ο οίκος αναμένει την αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ στο 2,0%-2,5%.+

Βέβαια, για να υπάρξει δυνατότητα ισχυρότερων αποτελεσμάτων, η κυβέρνηση πρέπει κάνει περισσότερα για να βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον, ώστε να προσελκύσει ισχυρότερες εισροές επενδύσεων από το εξωτερικό.

«Στο εγγύς μέλλον, υπάρχει αισιοδοξία. Πιστεύουμε ότι οι προγραμματισμένες αυξήσεις στις δημόσιες δαπάνες για βασικά έργα υποδομής στις μεταφορές, συμπεριλαμβανομένων των λιμένων και των αεροδρομίων, θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ισχυρότερη ανάπτυξη, ενισχύοντας τις ιδιωτικές επενδύσεις στους πιο ανταγωνιστικούς τομείς της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού, της ναυτιλίας και της εφοδιαστικής.

Άλλοι τομείς, όπως τα φαρμακευτικά προϊόντα και η μεταποίηση τροφίμων, στρέφονται όλο και περισσότερο προς τις εξαγωγικές αγορές, σε ετήσια αύξηση κατά 13,5% στις εξαγωγές σε ευρώ (εξαιρουμένης της αξίας των πλοίων) έναντι τριών συνεχών ετήσιων μειώσεων μεταξύ 2013 και 2016.

Εντούτοις, μακροπρόθεσμα, ελλείψει μεταρρυθμίσεων στο επιχειρηματικό περιβάλλον, η ικανότητα αύξησης του ΑΕΠ να υπερβεί το 3% σε διαρκή βάση φαίνεται να περιορίζεται, μεταξύ άλλων, από τον διοικητικό φόρτο και την αντιανταγωνιστική συμπεριφορά σε ολόκληρη την οικονομία, -ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι στον τομέα των υπηρεσιών».

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (16)

Δίκαιη ανάπτυξη (my Ass)

Η Αχτσιόγλου θα ορίσει σύντομα τον κατώτατο μισθό στα 5000 Ευρώ το μήνα και η Ελλάδα θα γίνει εντός του έτους πλούσια χώρα, αφού θα αυξηθεί η κατανάλωση! Όσοι εργοδότες δεν μπορούν πληρώσουν, αφού δεχθούν επίθεση από τους Ρουβίκωνες, θα συλλαμβάνονται και θα φυλακίζονται με συνοπτικές διαδικασίες. H Standard & Poor's θα τρίβει τα μάτια της και θα μας αναβαθμίσει στο Ω+++.

....

Ο συριζα φταίει και οι συριζαιοι οικοι αξιολογήσεων μαζί με τους ευρωπαίους επιτρόπους που και καλά μας λένε ότι παμε καλα ενώ θα έπρεπε όλοι μαζί να φωνάζουμε και να χτυπιόμαστε μαζί με το βλακαηδώνη οτι παμε χάλια και να ψηφίσουμε νεα μητσοτακοβλακαηδωνία μπας και προλάβουν οι νοβαρταιοι να ξανακλεψουν αντι να πανε φυλακή. Διαδώστε!!

Άδωνις ο Τιμωρός!

Οι Συριζαίοι που αντιμετωπίζουν τον Άδωνι καταλήγουν στην ψυχολόγο τους, στον εξομολογητή τους ή στην εντατική. Ένα μικρό ποσοστό, που το απολαμβάνει, είναι ώριμοι για συμμετοχή στο Gay Pride.

Alexis4ever

Παμμέγιστος ο εθνάρχης πρωθυπουργός μας

Θβ

Αυτοί ανεβάζουν και κατεβάζουν αλλά ένα είναι πάντα το σίγουρο ότι τα τελευταία χρόνια με την κρίση ο κόσμος στην Ελλάδα πεινάει και αυτό είναι η μόνη αλήθεια. Αυτοί ανεβάζουν και οι μισθοί και οι συντάξεις πέφτουν και ο λαός υποφέρει!! Όλα ένα μεγάλο παιχνίδι πίσω από την πλάτη ενός λαού που δεν τον νοιάζει τι λένε οι οίκοι όταν το πορτοφόλι του αδειάζει στις 15 του μηνός και τον υπόλοιπο μήνα την βγάζει σπαρτιατικα καθισμένος σε ένα παγκάκι. Ανεβάστε μισθούς και συντάξεις για να αρχίσει να κινείται ο τροχός και αφήστε το βρώμικο παιχνίδι με τους οίκους γιατί σας πήραμε όλοι πια χαμπάρι!! Δώστε επιτέλους σε αυτόν τον περήφανο λαό αυτό που του αξίζει!! Φτάνει πια η κοροϊδία!!

Ζούγκλα

@Θβ __ Ο "περήφανος" λαός παίρνει ήδη αυτό που του αξίζει... Τίποτα περισσότερο.

Θβ

Εάν ήσουν Έλληνας δεν θα τα έλεγες αυτά. Οι Έλληνες έχουν δείξει ποιοί είναι και η ιστορία το έχει γράψει. Περήφανοι είμαστε όλοι οι Έλληνες και όσο και αν μας χτυπάτε τόσο θα αντέχουμε!! Περάσαμε σαν λαός πολλά και βγήκαμε νικητές και πάλι έτσι θα γίνει γιατί είμαστε απόγονοι αυτής της θαυμαστής φυλής που λέγονται !!!!ΈΛΛΗΝΕΣ!!!! .

Πρακτορα ΘΒ

Αφου ειστε τοσο υπερηφανοι και θελετε να σας γραψει η ιστορια, δεν υπαρχει προβλημα, μην μουτσοκλες για τους μισθους και τις συνταξεις

ΕΛΛΗΝΑΣ

ΖΉΤΩ Η ΕΛΛΆΔΑ ΜΑΣ!!! Περήφανος λαός ειμασταν και θα είμαστε!! Γιουσουφακια εδώ είναι ΕΛΛΆΔΑ και η δική σας θέση είναι μετά τα ανατολικά μας σύνορα. Στον εφέντη σας να πάτε να τα πείτε αυτά γιατί μόνο εκεί περνούν!!! Ότι και να λέτε το ηθικό του ΈΛΛΗΝΑ δεν θα το ρίξετε και θα περπατάμε πάντα με το κεφάλι ψηλά!!!!!!!!

ΗΠΑς

Ποια κοροιδια και ποιο παιχνιδι ρε μπαρπα. Δανειζετε το κρατος για συνταξεις και επιδοματα εσεις φραπεδιαζετε απο τα 40 , οι λαμογιες πανε συνεφο απο που θα τα βρει το κρατος. Ο μισθος για να ανεβει χρειαζετε παραγωγικοτητα, χρειαζετε ανταγωνιστικοτητα, δυο πραγματα που σας φερνουν αλλεργια. Χωρις τους οικους και χωρις επενδυσεις ο μισθος θα παει στα 200 Ευρω και πολλα θα σας ειναι.

Μακρυά απο την αριστερά

Η μόνη αισιόδοξη προοπτική είναι να ξαποστειλουμε τον Τσίπρα, όσο παραμένει αυτός στην εξουσία η χώρα φτωχαίνει μέρα με την μέρα. Αν θα έμενε για δεύτερη τετραετία θα ψάχναμε στα σκούπιδια για φαγητό σαν τους Βενεζουελάνους.

Αποκλείεται ρε παιδιά να μας αναβαθμίζει η Standard&Poor's.Αφού ο Κούλης λέει ότι καταστρεφόμαστε.

Μήπως είναι ψεύτικη η είδηση;Δεν μπορεί να πέφτει έξω στις εκτιμήσεις του ο ΚυριάκΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

ΧΥΖ

Άκου φίλε για να μαθαίνεις. Τα επόμενα χρόνια (όποιος και να είναι κυβέρνηση) οι δείκτες της Ελληνικής οικονομίας θα πηγαίνουν αργά αλλά σταθερά προς το καλύτερο! Τα πλεονάσματα που έχει υπογράψει η χώρα θα τα βρίσκει όχι από τους Λιβανέζους πολίτες αλλά από τους Έλληνες. Οι μειώσεις των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου, θα φέρουν επιπλέον χρήματα στα δημόσια ταμεία και έτσι θα εξασφαλιστεί το πλεόνασμα του 3,5% που έχουμε υπογράψει μέχρι το 2022. Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες θα στραγγίξουν οικονομικά!!! Το Κράτος λοιπόν θα εισπράττει περισσότερα και οι Έλληνες θα δίνουν περισσότερα. Η καλυτέρευση των οικονομικών δεικτών ΔΕΝ συνεπάγεται και καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα. Η Standards & Poors δεν βαθμολογεί τους Ελληνες αλλά την Ελληνική Οικονομία. Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μέχρι το 2023 θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Ελπίζω με απλά λόγια να σου έδωσα να κατάλαβες. Λεφτόδεντρο δεν υπάρχει!!!

Γιουσουρης Πελαγιος

Ετσι ειναι. Η ανοδος του βιωτικου επιπεδου δεν συμβαδιζει παντοτε με την καλυτέρευση των όρων της καθημερινής ζωης.

....

Κοίτα...Σε πρώτη φάση συμφωνώ μαζί σου. Σε δεύτερη φάση θα ήθελα να μου πείς αν θα προτιμούσες να ήταν υποβάθμιση. Γιατί όπως έχουμε δει με πασοκονουδου είχαμε υποβάθμιση και καταστροφή βιοτικού επιπέδου και με συριζα αναβαθμιση (στατιστικό στοιχείο των "οίκων" -εννοείται αυτό) με σταθερό βιοτικό επίπεδο και με βάσεις πλέον τα επόμενα χρόνια με αυτές τις κινήσεις να βελτιωθεί. Τι προτιμάς??

Ψευτη!

Υπάρχει λεφτόδεντρο. Μας το κρύβουν!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4708377

Τα νεότερα στοιχεία του ΟΟΣΑ - τόσο σε ονομαστικούς όρους αποδοχών όσο και στα «λεφτά στην τσέπη» - δείχνουν ότι το εισόδημα του Ελληνα εργαζόμενου επέστρεψε στα επίπεδα του 2013, χαμηλότερα δηλαδή και από εκεί που βρίσκονταν το 2014!

52
c006d2271e0a7117710051c23aad7361_XL

Σοφέρ με λιμουζίνα που περιμένει να σε πάει στην ειδική πύλη 12 για VIP του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Ενα υπερσύγχρονο ιδιωτικό jet με ανέσεις και υπηρεσίες που μόνο σε ταινίες έχουμε δει, έτοιμο να σε πάει σε όποιο μέρος του κόσμου επιθυμείς.

8db80d17d4e06e009ac612f2f3bc3e7e_XL

Εγκλωβισμένη σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, που φέτος δεν θα ξεπεράσουν το 1,9% και την επόμενη τετραετία θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα, ή στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσουν έως το 2,5%, θα παραμείνει η ελληνική οικονομία, εάν δεν υπάρξουν δραστικές παρεμβάσεις βελτίωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία παρουσιάζει σήμερα το «business stories».