Τα ελληνικά κρασιά «κατακτούν» την αγορά της Αλβανίας

Τα ελληνικά κρασιά «κατακτούν» την αγορά της Αλβανίας

Για πρώτη φορά η ελληνική παραγωγή οίνου προβάλλεται στη γειτονική χώρα μέσα από το διήμερο «Ελληνικό Συμπόσιο- Γευσιγνωσία Κρασιού» που διοοργανώνει η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα

win19
Για πρώτη φορά ελληνικά κρασιά προβάλλονται στην αλβανική αγορά, μέσα από το διήμερο «Ελληνικό Συμπόσιο- Γευσιγνωσία Κρασιού», που διοργάνωσε η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα και το οποίο ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα.

Η πρέσβης της Ελλάδα στα Τίρανα, Ελένη Σουρανή κατά τον χαιρετισμό της στην εκδήλωση επισήμανε πως εκτός από την προβολή των ελληνικών κρασιών στην Αλβανία, στόχος είναι να δημιουργηθούν ευκαιρίες για συνέργειες μεταξύ επιχειρήσεων στις δυο χώρες, επιδιώκοντας τα καλύτερα αποτελέσματα και την ανάπτυξη.

Με 13 οινοποιεία αντιπροσωπευτικά από την Ελλάδα, που συμμετέχουν στη διοργάνωση, επιχειρείται ένα πρώτο άνοιγμα στην αλβανική αγορά στην οποία κυριαρχούν τα ιταλικά και γαλλικά κρασιά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ενημερωτική ημερίδα και γευσιγνωσία κρασιού, στην οποία συμμετείχαν πολλοί Αλβανοί επιχειρηματίες.

Η οινολόγος Χρύσα Γιατρά, παρουσίασε την ιστορική διαδρομή του οίνου στη χώρα μας, τις ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών και κρασιών, ενώ μίλησε για τη διαφορετικότητά τους, λόγω του εδάφους και του κλίματος. Ο Σαράντης Μοσχόβης, σύμβουλος Οικονομικών Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας Τίρανων, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε πως ήταν μια πρόκληση η προβολή των ελληνικών κρασιών, για τα οποία έχουν δείξει ενδιαφέρον επιχειρήσεις, όπως εστιατόρια, μεγάλα σούπερ μάρκετ και εταιρείες εισαγωγής.

Αλβανοί οινολόγοι και επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης, οι οποίοι έζησαν και δραστηριοποιήθηκαν στη χώρα μας κατά το παρελθόν, αναφέρθηκαν στην υψηλή ποιότητα του ελληνικού οίνου και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την προώθηση του προϊόντος και στην αλβανική αγορά.

Κλείσιμο
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των καθιερωμένων πλέον εκδηλώσεων με το σήμα GR-EAT, οι οποίες έχουν στόχο τη γνωριμία των ξένων επιχειρήσεων, καθώς και του καταναλωτικού κοινού με επιλεγμένα ελληνικά τρόφιμα και ποτά.

Απόψε το αλβανικό κοινό θα έχει οινική και γαστρονομική εμπειρία σε δείπνο το οποίο διοργανώνεται στο πλαίσιο του διημέρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης