Προσπάθεια ανόδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Xrimatistirio-Athinas

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,4% στις 766 μονάδες

Ήπια ανοδικά, με χαμηλούς τζίρους ξεκινά την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά την πτώση της Παρασκευής.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,4% στις 766 μονάδες, ενώ ο τζίρος δεν ξεπερνά στην πρωτη ώρα της συνεδρίασης τα 4,5 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός κλάδος ανακάμπτει με την Alpha Bank να κερδίζει 2,9%, και τις Εθνική, Eurobank να ακολουθούν με κέρδη άνω του 1%.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, ΟΤΕ, Λάμδα και Jumbο.

Πτώση 1% σε ΕΧΑΕ, Μυτιληναίο και ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, καθοδικό πέρασμα κάτω από τις 755 μονάδες θα εγείρει εκ νέου το αρνητικό σενάριο κίνησης προς το ψυχολογικό όριο των 700 μονάδων. Ριζική αλλαγή σκηνικού θα μπορούσε να επιτευχθεί όχι μόνο με τη τμήση των 780 μονάδων αλλά κυρίως με την ανοδική αρπαγή των 805 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

greece

Tα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα για τις επιδόσεις 214 χωρών το 2017, δείχνουν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» από την 96η θέση στην 101η της λίστας

22
tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.

turkish_central_bank

Μετά τις επαφές του Τούρκου υπ. Οικονομικών Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο και μια εβδομάδα πριν την πολυαναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

2
wall_ole

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,32% ή 86 μονάδων στις 26.742, ο S&P κατέγραψε απώλειες μόλις 0,04% στις 2.929 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,51% στις 7.986 μονάδες