Καραμούζης: Θα αποχωρήσω από τη Eurobank μέχρι τον Μάρτιο του 2019

karamoyzis

Τι λέει στην ανακοίνωσή του για την απόφασή του


Ο κ. Καραμούζης ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank στο πλαίσιο της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας να προτείνει στη Γενική Συνέλευση τριετή θητεία για το επόμενο ΔΣ.

Στην ανακοίνωση της Τράπεζας τονίζεται: 

Η Τράπεζα Eurobank Ergasias Ανώνυμη Εταιρεία (εφεξής «Eurobank» ή «Τράπεζα») ανακοινώνει ότι, όπως έχει ήδη δημοσιοποιηθεί με την από 15/6/2018 ανακοίνωση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Τράπεζας, το Διοικητικό Συμβούλιο («Δ.Σ.») αποφάσισε κατά την συνεδρίασή του της 15.6.2018 , να προτείνει προς την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας τον διορισμό για τριετή θητεία, λόγω τακτής λήξεως της θητείας του σημερινού ΔΣ, των ακόλουθων μελών ΔΣ:

1. Νικόλαος Β. Καραμούζης
2. Φωκίων X. Καραβίας
3. Σταύρος Ε. Ιωάννου
4. Θεόδωρος Α. Καλαντώνης
5. Κωνσταντίνος Β. Βασιλείου
6. Γεώργιος Κ. Χρυσικός
7. Richard P. Boucher
8. Rajeev Kakar
9. Bradley Paul L. Martin
10. Jawaid A. Mirza
11. George E. Myhal
12. Lucrezia Reichlin
13. Αικατερίνη Κ. Μπερίτση, Εκπρόσωπος ΤΧΣ


Μετά τη λήψη της προαναφερόμενης απόφασης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ν. Καραμούζης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για τα ακόλουθα: «Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την τιμητική τους πρόταση να ανανεωθεί η θητεία μου, ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, στην Γενική Συνέλευση του Ιουλίου 2018 και για την άριστη, εκ μέρους τους, αξιολόγησή μου τα τελευταία χρόνια και πρόσφατα για το 2017. Μετά όμως από ώριμη σκέψη κατέληξα στη δύσκολη απόφαση να ολοκληρώσω τον επαγγελματικό κύκλο ζωής μου στη Eurobank και να παραμείνω Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι το τέλος Μαρτίου 2019. Στην ενδιάμεση περίοδο, θα συνεχίσω να συμβάλω ενεργά στην επίτευξη των στόχων της Τράπεζας και στην απρόσκοπτη διαδικασία διαδοχής μου. Κατέληξα στην παραπάνω απόφαση, γιατί επιθυμώ να αξιοποιήσω ενεργά το απόθεμα ενέργειας, εμπειρίας και δημιουργικότητας, που διαθέτω και να επιδιώξω νέες επαγγελματικές προκλήσεις, λαμβάνοντας επίσης υπόψη μου την ανάγκη να διασφαλιστεί η λειτουργική συνοχή και η συνέχεια της Διοίκησης της Τράπεζας την επόμενη κρίσιμη ημέρα για τον κλάδο και την οικονομία. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που έλαβα αυτή την απόφαση σε μια περίοδο που η οικονομία ανακάμπτει και οι χρηματοοικονομικοί δείκτες της Τράπεζάς μας βελτιώνονται, έχοντας αντιμετωπίσει επιτυχώς τα κρίσιμα προβλήματα της τελευταίας τριετίας. Με συλλογικότητα, σχέδιο, αποφασιστικότητα, συνέπεια, ικανό και άξιο προσωπικό, ισχυρότερη και θωρακισμένη έναντι κινδύνων, η Τράπεζα προχωρά με επιτυχία στο δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα, με όπλο την εμπιστοσύνη των πελατών, του προσωπικού, των μετόχων και των αγορών».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Η πίστη και η κοινωνική συμβίωση

Το πιστωτικό σύστημα της χώρας για πολλά χρόνια της τελευταίας γεννεάς δεν έδωσε ούτε ήθελε ή δεν ήξερε να δώσει λύση στο σύστημα της πίστης , η πίστη η οποία προηγείται της ποσότητας χρήματος ή ανταλλακτινού μέσου το οποίο εμπορεύεται. Και όχι μόνο δεν αντιμετώπισε το θέμα πίστης, αλλά το πισωρύγισε σε πρωτόλεια στάδια. Διότι αν είχε εξ αρχής ληφθεί η υπ όψιν- ότι η πίστη προηγείται του χρήματος - στο πιστωτικό σύστημα αναφέρομαι και χρήμα εμπορεύεται αυτό- τότε σήμερα δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται το θέμα α) Το ότι οι πολίτες με άλλα κριτήρια δανείσθηκαν και΄με άλλα καλούνται να πληρώσουν και το πιστωτικό σύστημα - που χορηγούσε τον δανεισμό- με άλλα κριτήρια δανειοδοτούσε και με άλλα κριτήρια καλείται ή επιδιώκει να εισπράξει , τα όσα με άλλα κριτήρια δανειοδότησε. β) Ακόμη αν είχε αντιμετωπιστεί το θέμα πίστης , δεν θα υπήρχε σήμερα το πρόβλημα της απροσδιόριστης δανειοληπτικής διάστασης, τα εχέγγυα ως αξία να αποτελούν το ενεργό - παρά μόνο υπολοιπόμενο κατά πολύ- κάλυμα της δανειοδοσίας και ο επαρκής παραγωγικής αλλά και βιολογικός χρόνος των δανειοδοτηθέντων να μην μπορεί να εξασφαλίσει την καταβολή των υποχρεώσεων των δανεισθέντων. Τα διπλά στάνταρντς (αλλέως ο δανεισμός αλλέως η εξαγορά του δανείου παραγοντικά ) - οι διακριτικότητες ακόμα και στην χρήση λειτουργικά της πίστης στον χρόνο- ως αποτέλεσμα και πράξεων και παραλήψεων ,αποδομούν την ίδια την κοινωνικά αναγκαία ποσότητα πίστης ως το βασικό εργαλείο διαμεσολάβησης στην καθημερινότητα αλλά και στην μακρά περίοδο , για την κοινωνική συμβίωση την ευεξία και την αναπτυξιακή ευημερία ολοτήτων, κρατών, χωρών . Αλλέως και κατά τους πιότερο ντετερμινιστές της ιστορικής εξέλιξης , η υφεσιακή συγκυρία της χώρας στον τωρινό μακροχρόνιο κύκλο- πλέον των 6 χρόνων ύφεση- δεν μπορεί να μην βρίσκει και ένα μέρος της εξηγησιμοτητάς της και στις - μειωμένης πίστης- δομές του πιστωτικού συστήματος τα τελευταία 30-33 χρόνια ( μια γεννεά.

uli chris

Όπως την κατάντησες, θα είναι εθνική εορτή για ΟΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ κι όχι μόνο για τη Eurobank!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

panagiwtakiss_arthroos1

Επί ΣΥΡΙΖΑ οδηγήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ζημιές κοντά στο 1 δισ. ευρώ - Η κατρακύλα της ΔΕΗ αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στις κυβερνητικές επιλογές για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας - Ποτάμι: Από ατμομηχανή η ΔΕΗ έγινε θηλειά της οικονομίας λόγω των ιδεοληψιών του ΣΥΡΙΖΑ

56
xrimatistirio-athinas-dyo

Στα 1,355 ευρώ με άνοδο 4,23% η μετοχή της ΔΕΗ - Οριακή πτώση στην Alpha bank στα 1,43 ευρώ - Πτώση 0,40% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,97 ευρώ - Απώλειες 0,77% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,797 ευρώ

ellines-krisi

Η απουσία εμπιστοσύνης των Ελλήνων στους ευρωπαϊκούς θεσμούς σε συνδυασμό με την ακλόνητη πίστη τους στο ευρωπαϊκό κεκτημένο στο επίκεντρο δημοσίευματος της γερμανικής εφημερίδας

ependisis

Στην ανάπτυξη της Αττικής Ριβιέρας «επενδύουν» οι όμιλοι ΤΕΜΕΣ και Grivalia, οι δύο ανάδοχοι για την αξιοποίηση και μακροχρόνια εκμετάλλευση των δύο εκτάσεων στην περιοχή της Βούλας που παραμένουν εγκαταλειμμένες τα τελευταία... πολλά χρόνια.