Βουτιά άνω των 400 μονάδων για τον Dow με «οδηγό» την Caterpillar

093a3f7ea5cf

Η Caterpillar έκανε βουτιά 6,20% - Ο γίγαντας του εξοπλισμού κατασκευών αποτελεί βαρόμετρο για την κατάσταση της οικονομίας και τη συνολική αγορά

Βαριές απώλειες στη Wall καθώς οι επενδυτές εστίασαν σε εταιρικά αποτελέσματα και την άνοδο των επιτόκιων.

Αναλυτικά, ο Dow Jones -1,74% στις 24.024 μονάδες, ο S&P 500 -1,34% στις 2.634 μονάδες και ο Nasdaq -1,70% στις 7.007μονάδες.

Ο Dow Jones υποχώρησε έως και 584 μονάδες μονάδες μετά από άνοδο 131 μονάδων λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης. Πτώση και για τον S&P 500 καθώς και για τον Nasdaq με Facebook, Amazon, Alphabet και Netflix να υποχωρούν πάνω από 3,5%.

Eπίσης, η Caterpillar έκανε βουτιά 6,20%. Ο γίγαντας του εξοπλισμού κατασκευών αποτελεί βαρόμετρο για την κατάσταση της οικονομίας και τη συνολική αγορά.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης η 3Μ ανέφερε τριμηνιαία κέρδη που ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών αλλά η μετοχή της υποχώρησε 6,83%, αφού η εταιρεία μείωσε τις προβλέψεις κέρδους για ολόκληρο το έτος. Η Alphabet ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για κέρδη, αλλά και η δικιά της μετοχή υποχώρησε 4,77%.

Οι United Technologies, Verizon και Coca-Cola παρουσίασαν καλύτερα από το αναμενόμενα αποτελέσματα.

«Οι επενδυτές έχουν μεγάλες προσδοκίες για κέρδη» δήλωσε η Kate Warne της Edward Jones. «Ταυτόχρονα, πολλοί άνθρωποι ρωτούν: Μπορεί να υππαρχει και καλύτερα μετά από εδώ;».

Eπίσης, η απόδοση του δεκαετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου άγγιξε σήμερα το 3%, για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2014. Οι επενδυτές πωλούν αμερικανικά κρατικά ομόλογα αυτό το μήνα - ωθώντας τις αποδόσεις τους υψηλότερα - εν μέσω προσδοκιών αύξησης του πληθωρισμού, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει την Fed σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής με ταχύτερο ρυθμό.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

leonardo_ar

Με «όχημα» ένα από τα πιο γνωστά ακίνητα του κέντρου της Αθήνας κι αναζητώντας εδώ και καιρό το δρόμο της εισόδου του στην ελληνική αγορά, ο όμιλος Ισραηλινών συμφερόντων της Fattal Group έδωσε το υψηλότερο τίμημα χθες για την μακροχρόνια μίσθωση του πρώην ξενοδοχείου Esperia στην οδό Σταδίου και αναδείχθηκε έτσι προτιμητέος επενδυτής.

stathakis

Μενού από λιγνίτη, τιμολόγια και ιδιωτικοποιήσεις περιλαμβάνει η σημερινή συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών, η οποία πραγματοποιείται στην σκιά του προχθεσινού ναυαγίου του διαγωνισμού και στην απόφαση για παράταση υποβολής δεσμευτικών προσφορών έως τις 6 Φεβρουαρίου.