FT: Η ΕΕ θα ενισχύσει την Ελλάδα και την Ισπανία αντί των χωρών της ανατολικής Ευρώπης

european-flag

Οι ακριβείς λεπτομέρειες των μεταρρυθμίσεων συζητώνται ακόμη παρασκηνιακά, αλλά διπλωμάτες και αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα θα είναι η ανακατεύθυνση των πόρων από την Πολωνία, την Τσεχία και τις χώρες της Βαλτικής προς τις χώρες του νότου

Οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν να μεταφέρουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την κεντρική και ανατολική Ευρώπη, διοχετεύοντας τους πόρους από χώρες όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Τσεχία σε εκείνες που επλήγησαν σκληρά από τη χρηματοπιστωτική κρίση, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times.

Οι μεταρρυθμίσεις αυτές αναμένεται ότι θα αποτελέσουν ένα από τα πιο επίμαχα μέρη του σχεδίου προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2021-2027, το οποίο θα παρουσιαστεί τον Μάιο και θα σηματοδοτήσει έναν εντυπωσιακό επανασχεδιασμό της «πολιτικής συνοχής» των 350 δισ. ευρώ που στοχεύει στην υποστήριξη λιγότερο αναπτυγμένων περιοχών της Ένωσης, επισημαίνει ο συντάκτης της εφημερίδας και προσθέτει:

«Οι Βρυξέλλες θέλουν να βάλουν ένα τέλος στην πρακτική της κατανομής των χρημάτων αυτών με κριτήριο σχεδόν αποκλειστικά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ και να το αντικαταστήσουν με ευρύτερα κριτήρια που θα καλύπτουν και άλλους τομείς, από την ανεργία των νέων, την εκπαίδευση και την προστασία του περιβάλλοντος μέχρι τη μετανάστευση και την καινοτομία».

Οι ακριβείς λεπτομέρειες των μεταρρυθμίσεων συζητώνται ακόμη παρασκηνιακά, αλλά διπλωμάτες και αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα θα είναι η ανακατεύθυνση των πόρων από την Πολωνία, την Τσεχία και τις χώρες της Βαλτικής προς τις χώρες του νότου, όπως την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα, ακόμη και σε περιφέρειες της Γαλλίας, γράφει η εφημερίδα.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Θα υπάρχει ΕΕ το 2021; Θα υπάρχει Ελλάδα το 2021; Θα υπάρχει Ελλάδα στην ΕΕ το 2021;

Λένε τώρα τα ντουρντουβάκια των Βρυξελλών ότι θα δώσουνε πολύ χρημά στα λαμόγια της Ελλάδας από το 2021 και μετά αλλά χλωμό το βλέπω το όλο σχήμα. Πρώτον, θα υπάρχει η ΕΕ με τη σημερινή της μορφή; Δεύτερον, θα υπάρχει Ελλάδα με τη σημερινή της μορφή (ή η βόρεια Ελλάδα θα γίνει ανεξάρτητο κράτος και καμιά 20αριά νησιά του Αιγαίου θα είναι ήδη σε τουρκικά χέρια;). Τρίτον, θα είναι η Ελλάδα στην ΕΕ μέχρι τότε; Και να σας πω και κάτι στο φινάλε; Η Ευρώπη κατάλαβε κάπου στο 2017 με 2018 ότι έγινε χοντρή πατάτα στην περίπτωση της Ελλάδας. Σου λέει ήταν που ήταν χρεοκοπήμενοι οι Έλληνες, τους κάνε και 'μεις με τα κρεμμυδάκια και τώρα βυθίζεται η Ελλάδα για τα καλά. Άρα τώρα τρέχουν και δε φτάνουν, ενώ μέχρι σήμερα δίναν κάτι δισεκατομμύρια κυρίως σε κάτι Πολωνούς, Εστονούς, Τσέχους και λοιπούς πρώην κομμουνιστές κατσαπλιάδες της ανατολικής Ευρώπης. Όμως είναι ήδη πλέον πολύ αργά. Η Ελλάς είναι μια διαλυμένη χώρα επί της ουσίας και η Ευρώπη πάει απ'το κακό στο χειρότερο.

ΤΑ 2 ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΕΕ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Πρώτον, διέλυσε από το 2010 και μετά πλήρως την ήδη χρεοκοπημένη Ελλάδα από τους Έλληνες. Δεύτερον, επέτρεψε σε Πολωνούς, Τσέχους, Ούγγρους και λοιπούς κατσαπλίαδες της ανατολικής Ευρώπης να μη πάρουν ούτε έναν μετανάστη εις βάρος της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Γερμανίας. Τώρα χρυσώνει το χάπι για τους νότιους από το 2021 και μετά. Όμως, είναι πλέον πολύ αργά, αφού η δεύτερη πλουσιότερη χώρα της ΕΕ, η Βρετανία, κούνησε μαντήλι στην Ένωση και οι ανατολικοί δε θα είναι ούτως ή άλλως στην Ένωση σε λίγα χρόνια.

Οχι αλλη

ενισχυση , δεν την αντεχουμε ....., θα κλαταρουμε ......ελεος .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stath-pan_main02

Αμφιβολία «σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρείας και του ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους» εκφράζουν οι ορκωτοί λογιστές της Ernst & Young - ΝΔ: Η ΔΕΗ οδηγείται στην καταστροφή με απόλυτη ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ  - Νέα «βουτιά» στη μετοχή  της Επιχείρησης

90