Σταθεροποίηση στα 7.000 δολάρια για το Bitcoin εν μέσω "βουτιάς" στη Wall Street

Σταθεροποίηση στα 7.000 δολάρια για το Bitcoin εν μέσω "βουτιάς" στη Wall Street

Στα επίπεδα των 7.000 δολαρίων έχει "φρενάρει" η πτώση του Bitcoin, την ώρα που οι επενδυτές στη Νέα Υόρκη ρευστοποιούν

bitcoin
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμπεριφορά του Bitcoin και κατ' επέκταση των περισσοτέρων κρυπτονομισμάτων (καθώς τα altcoins είναι αλληλένδετα σε μεγάλο βαθμό), σε σύγκριση με τα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης.

Καθώς η Wall Street "αιμορραγεί" με απώλειες της τάξεως του 3%, τα κρυπτονομίσματα παρουσιάζουν ήπιες μεταβολές (γεγονός ασυνήθιστο για τη συγκεκριμένη αγορά), με το Bitcoin να σταθεροποιείται στα επίπεδα των 7.000 δολαρίων.

Φυσικά οι αγορές είναι αρκετά διαφορετικές, και τα κρυπτονομίσματα δε φημίζονται για τη σταθερότητα και ασφάλεια τους, με αποτέλεσμα να είναι τουλάχιστον άτοπο να υποθέσουμε πως ορισμένοι παίχτες της Wall Street βρήκαν ακόμη και προσωρινό "καταφύγιο" στο Bitcoin. Ωστόσο και σχετικά πρόσφατα, τα συμβόλαια (futures) του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος εισήχθηκαν στα CMEs του Nasdaq, γεγονός που από μόνο του δημιουργεί έστω και υποθετικά μια συσχέτιση μεταξύ των δύο αγορών.

Σημειωτέον πως ο "βασιλιάς" των κρυπτονομισμάτων έχει γνωρίσει πτώση 50%, μέχρι στιγμής το 2018. Πρόκειται, άλλωστε, για το χειρότερο τρίμηνο που έχει βιώσει το Bitcoin από το 2011. Αυτά, ενώ το προηγούμενο έτος κατέγραψε ράλι 1.400%.

Κλείσιμο
Αν και το 2017 ήταν η χρονιά τους, τα ψηφιακά νομίσματα δέχονται έντονες πιέσεις από τις αρχές του 2018, με σημαντικές τεχνολογικές εταιρείες μάλιστα να αποστασιοποιούνται από την αγορά των κρυπτονομισμάτων. Όπως έγινε γνωστό, η Reddit έπαψε να δέχεται πληρωμές σε Bitcoin, ενώ το Twitter επιβεβαίωσε, τη Δευτέρα, ότι απαγορεύει τις διαφημίσεις για ICOs, ακολουθώντας τα βήματα των Facebook και Google που επίσης έχουν βάλει μπλόκο στις διαφημίσεις για τα κρυπτονομίσματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης