Wall Street: Κέρδη από την «έκρηξη» των μετοχών τεχνολογίας

Wall Street: Κέρδη από την «έκρηξη» των μετοχών τεχνολογίας

Ο Dow Jones έκλεισε στο +1,30%, στις 24.157 μονάδες, ο S&P 500 στο +1,40%, στις 2.641 μονάδες και ο Nasdaq στο +1,64%, στις 7.063 μονάδες

000aaaawall1
Κέρδη την Πέμπτη στη Wall Street, τελευταία μέρα συνεδρίασης του μήνα και του τριμήνου, με ώθηση από τις τεχνολογικές μετοχές.

Αναλυτικά, ο Dow Jones +1,30% στις 24.157 μονάδες, ο S&P 500 +1,40% στις 2.641 μονάδες και ο Nasdaq +1,64% στις 7.063 μονάδες.

Η Amazon μετά τις απώλειες που σημείωνε νωρίτερα ενισχύθηκε 1,11% μετά τη δήλωση εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν σχεδιάζει να αναλάβει δράση εναντίον της εταιρείας, αφού την κατηγόρησε ότι δεν πληρώνει φόρους.

Ο Dow σημείωσε άνοδο 311 μονάδες με την Apple ανάμεσα στις μετοχές με τις καλύτερες επιδόσεις του δείκτη. Κέρδη και για τον S&P 500 με την τεχνολογία να ενισχύεται άνω του 2%. Ανοδική πορεία και για τον Nasdaq με τη Microsoft ενισχύεται 2,10%

Κλείσιμο
Η μετοχή της Facebook σημείωσε άνοδο 4,42%. Κέρδη και για Apple, Netflix και Alphabet.

Οι απώλειες του τομέα της τεχνολογίας του S&P 500 που σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες συνδέεται με μια σειρά αρνητικών ειδήσεων για σημαντικές εταιρείες του κλάδου. Το σκάνδαλο για τη διαρροή δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook χωρίς την άδεια τους που κατέληξαν στην Cambridge Analytica και ρεπορτάζ κατά τα οποία ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να επανεξετάσει το φορολογικό καθεστώς της Amazon επηρέασαν τους επενδυτές.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης