«Βουτιά» 1,57% για το Χρηματιστήριο

«Βουτιά» 1,57% για το Χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 787,5 μονάδες

Βουτιά προς τα επίπεδα των 780-785 μονάδων κατέγραψε η Αθήνα καθώς εκτός απο τις τράπεζες είχαμε “κτυπήματα” σε 3-4 blue chips.

Ύστερα απο το «σφυροκόπημα» σε ορισμένες τράπεζες, οι ξένοι βρήκαν αφορμές στην Αθήνα προκειμένου να φέρουν την αγορά κοντά στις 780 μονάδες.

Τα τρία βρετανικά funds εκμεταλλεύονται  το γεγονός ότι δεν υπάρχουν έξτρα αγοραστές για τις τράπεζες πριν απο τα stress tests, έτσι με λίγα κεφάλαια σορτάρουν ποντάροντας ότι, θα οδηγηθούν σε αυξήσεις κεφαλαίου, σενάριο που δεν έχει κανένας ξένος οίκος.
     
Οι αγοραστές βγήκαν και αντέδρασαν λ.χ στην εμτοχή της Πειραιώς, αλλά σε άλλες τραπεζικές μετοχές οι αγοραστές δεν ήταν ικανοί να συγκρατήσουν την πτώση.
   
Η αγορά, ύστερα απο καιρό λοιπόν βρέθηκε στις 787.5 μονάδες καταγράφοντας πτώση 1,57%. 

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων  βρέθηκε η μετοχή της Μυτιληναίος που έχασε 5,56% κλείνοντας στα 9 ευρώ. Με πτώση 4,89% έκλεισε η Folli – Follie στα 16,72 ευρώ – μετοχή η οποία σορτάρεται εδω και μερικές εβδομάδες απο βρετανικό fund. 

Με βουτιά 4,44% η Alpha bαnk στα 1,72 ευρώ. Πτώση 3,78% για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 0,2598 ευρώ. Με πτώση 0,83% η μετοχή της Eurobank στα 0,72 ευρώ. Άνοδος 0,37% για την Πειραιώς στα 2,72 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 65 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

airbnb1

Τελευταία ειδοποίηση από την εφορία προς τους διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιων μισθώσεων για την οριστικοποίηση των στοιχείων καταχώρισης – Εάν δεν προβούν σε οριστικοποίηση, τα δεδομένα στο Μητρώο θα θεωρηθούν οριστικά

tsakalotos-ne2

Χαρακτηρίζει υπερβολικά υψηλά τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% που ο ίδιος συμφώνησε! - «Πρώτη στρατηγική είναι να υπάρχει το μαξιλάρι ρευστότητας, το χρέος είναι εξασφαλισμένο για τα επόμενα 2 χρόνια λόγω του μαξιλαριού» λέει ο υπ. Οικονομικών - ΝΔ: Ευχαριστούμε για την αυτονόητη πρόβλεψη

84
zaf_ar

O Διευθύνων Σύμβουλος της «ΕΛΠΕ Ε&Π Υδρογονανθράκων Β.Δ. Πελοπόννησος Α.Ε.» κ. Γεώργιος Ζαφειρόπουλος, επισήμανε τα οφέλη στη διάρκεια των εργασιών του “ΟlympiaForum - 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου” που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία.