Τρόικα: Εκτοξεύθηκαν μέσα σε πέντε μήνες τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου στους ιδιώτες

Τρόικα: Εκτοξεύθηκαν μέσα σε πέντε μήνες τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου στους ιδιώτες

Το κράτος κατάφερε και «φέσωσε» κατά 4,7 δισ. ευρώ τους Έλληνες ιδιώτες σύμφωνα με την επικαιροποιημένη Έκθεση Συμμόρφωσης της 3ης αξιολόγησης

Την ανιούσα έχουν πάρει και πάλι τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Κράτους. Παρά τα πρωτογενή πλεονάσματα και το Κοινωνικό Μέρισμα που διένειμε η κυβέρνηση, παρά τα δάνεια που πήρε με αποκλειστικό σκοπό την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου (προμηθευτές, εκκρεμείς συντάξεις κλπ) το κράτος κατάφερε και «φέσωσε» κατά 4,7 δισ. ευρώ μέσα σε μόλις 5 μήνες τους Έλληνες ιδιώτες που περιμένουν να τα χρήματά τους.

Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και περιλαμβάνονται στην επικαιροποιημένη Έκθεση Συμμόρφωσης της 3ης αξιολόγησης (Compliance Report) την οποία συνέταξαν οι θεσμοί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι απεσταλμένοι των δανειστών, στο διάστημα Ιούλιος - Δεκέμβριος του 2017 τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη του Κράτους προς ιδιώτες μειώθηκαν κατά 7,2 δισ. ευρώ. Ωστόσο η καθαρή μείωση ήταν μόλις 2,53 δισ. ευρώ καθώς δημιουργήθηκε μια νέα γενιά ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 4,68 δισ. ευρώ η οποία προστέθηκε σε αυτά που πληρώθηκαν.Στο τέλος Δεκεμβρίου, το υπόλοιπο οφειλών του Κράτους προς ιδιώτες έφτανε σύμφωνα με την Εκθεση Συμμόρφωσης στα 3,97 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1 δισ. ευρώ είναι εκκρεμείς επιστροφές φόρων και 770 εκατ. ευρώ είναι εκκρεμείς συνταξιοδοτήσεις.

Οι νέες οφειλές του Κράτους προς ιδιώτες ξεκίνησαν να δημιουργούνται τον Αύγουστο του 2017 (περίπου 1,3 δισ. ευρώ). Το Σεπτέμβριο επιβραδύνθηκε ο αύξησης (κυρίως με μαζικές επιστροφές φόρων αλλά και συμψηφισμούς πιστωτικών εκκαθαριστικών με τις οφειλές ΕΝΦΙΑ) αλλά και έτσι ακόμα προστέθηκε «φέσι» ύψους 567 εκατομμυρίων ευρώ σε ένα μήνα.

Στη συνέχεια όμως υπήρξε νέου κλιμάκωση των οφειλών κατά 845 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο, κατά 828 εκατ. ευρώ το Νοέμβριο και κατά 770 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο.

 

ΣΧΟΛΙΑ (15)

jan

τόσους καρανίκες έχουν να ταίσουν οι άπλυτοι.

Σότους

Έκανε όμως προσλήψεις χασομέρηδων. Λίγο είναι αυτο;

Μαιαμι

Πες τε ένα κουμουνιστικο κράτος που ευημερούν οι πολίτες του ; ΚΑΝΕΝΑ ψηφίστε τους πάλι γίδια

marina

συτς συμβαινουν οταν κυβερνουν ξυλα απελεκητα

ΜΑΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ κεφαλαιοκράτης

χωρίς πατέρα ή παππού κομμουνιστή. Έκανα το λάθος και έκοψα τιμολόγιο για πρώτη φορά σε κρατική υπηρεσία τον 8ο του 16!!!! 900 ευρώ συν ΦΠΑ. Για αυτά τα χρήματα πλήρωσα προμηθευτές, ΦΠΑ, εφορία (που την έχω βάλει σε δόσεις γιατί δεν βγαίνω), ΕΦΚΑ και δεν έχω εισπράξει ευρώ για να το παίζει μάγκας ο Τσίπρας και το ασκέρι του. Φυσικά όταν μου είπαν από τον ίδιο κρατικό φορέα πριν κανά 6μηνο να τους ξανακάνω δουλειά τους έστειλα στον αγύριστο.

...

Την ίδια στιγμή κάνει πάρτι το δημόσιο σε σπατάλες για τα κομματικά παιδιά του!

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

ΛΑΜΟΓΙΑ μπαταχτσήδες!! Κρατάνε χρήματα απο τους ιδιώτες για ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ με τα επιδόματα κ τα δωράκια τους στους γυφταλβανους!!

και κλάμα οι νεοφιλελέδες

ξεφεσώστε εσείς το δημόσιο, και θα ξεφεσώσει και το δημόσιο εσάς και θα του μείνουν και ρέστα.

@

Για να δουμε ποιος θα παρει 1ος 500 ευρω η σπιτι του...τα φεσια η εσυ..

Ιωαννης

Κατα τα αλλα βγαινουμε απο τα μνημονια !!!!!!

Και βέβαια βγαίνουμε

Άμα δεν πληρώνουμε κανέναν και κόβουμε από μισθούς και συντάξεις, νάτα τα ζεστά πλεονάσματα και η ανάπτυξη!

ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

Όλοι ξέρουμε ότι είναι εικονικά τα πλεονάσματα αυτά είναι για τους καθυστερημένους !!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

rice

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο να αποπληρώσει η Ελλάδα πρόωρα το δάνειο του ΔΝΤ, επανέλαβε ότι είναι μια απόφαση που θα πρέπει να λάβουν οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με άλλους επίσημους πιστωτές, εάν χρειάζεται

creative-greece

Θα απονεμηθούν σε επιχειρήσεις και φορείς από το χώρο της βιομηχανίας, του τουρισμού και της ναυτιλία διακρίσεις για τις επιδόσεις τους στον τομέα της εξωστρέφειας