Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα είχε βγει από την κρίση αν δεν είχαν γίνει τα λάθη του 2015

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα είχε βγει από την κρίση αν δεν είχαν γίνει τα λάθη του 2015

«Αν η κυβέρνηση με τον υπουργό Οικονομικών τον Βαρουφάκη δεν είχαν πάρει λάθος κατεύθυνση το 2015, η Ελλάδα θα στεκόταν ήδη στα δύο της πόδια» λέει ο επικεφαλής του ESM στη Bild

Στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τους χειρισμούς του Γιάνη Βαρουφάκη αποδίδει ο Κλάους Ρέγκλινγκ την επιστροφή στην ύφεση της ελληνικής οικονομίας, την ανακοπή της πορείας προς την έξοδο στις αγορές και κατ' επέκταση την ανάγκη υιοθέτησης νέων μνημονίων.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ESM «κουρεύει» τις προσδοκίες που καλλιεργεί το Μέγαρο Μαξίμου και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφορικά με τα αποτελέσματα του eurogroup της 15ης Ιουνίου ξεκαθαρίζοντας πως «Όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους, φυσικά, η Ελλάδα θα ήθελε περισσότερη σιγουριά νωρίς. Ωστόσο, η Ευρωομάδα κατέστησε σαφή τον Μάιο του 2016 τον τρόπο που θέλουν να προχωρήσουν. Όλοι δεσμεύονται για αυτή τη συμφωνία».

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild ο κ. Ρέγκλινγκ επισημαίνει: «Αν η κυβέρνηση με τον υπουργό Οικονομικών τον Βαρουφάκη δεν είχαν πάρει λάθος κατεύθυνση το 2015, η Ελλάδα θα στεκόταν ήδη στα δύο της πόδια».

Για το το ίδιο ζήτημα, αν δηλαδή η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει έξοδο στις αγορές, τονίζει  σε άλλη συνέντευξή στη σλοβενική εφημερίδα «Delo»: «Ναι, αν προχωρήσουμε τους επόμενους μήνες. Ελπίζω ότι θα πραγματοποιήσουμε τις εκταμιεύσεις του ESM τον Ιούνιο ή τις αρχές Ιουλίου, με βάση την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Επίσης, η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις στο υπόλοιπο πρόγραμμα. Αν συμβαίνει αυτό, είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει στις αγορές ξανά αργότερα αυτό το έτος ή το 2018. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η Ελλάδα ήταν ήδη σε θέση να το κάνει αυτό το 2014, όταν έγιναν ορατά τα πρώτα σημάδια βελτίωσης . Δυστυχώς, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, η ελληνική κυβέρνηση κινήθηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση και χάθηκαν πολλά κέρδη. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος  για τον οποίο διαρκεί (σ.σ. Η κρίση) περισσότερο από ό,τι σε άλλες χώρες. Αλλά είμαι βέβαιος ότι εάν οι μεταρρυθμίσεις συνεχίσουν να εφαρμόζονται, η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην αγορά».

Σε ερώτημα για το αν είναι απαραίτητο το ΔΝΤ, ο επικεφαλής του ESM σημείωσε: «Οταν ξέσπασε η κρίση, οι Ευρωπαίοι χρειάζονταν επειγόντως την τεχνογνωσία και τα χρήματα του ταμείου. Σήμερα, οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να επωμιστούν ένα πιθανό μελλοντικό πρόγραμμα διάσωσης χωρίς το ΔΝΤ. Αλλά αναμένω ότι το Ταμείο θα μετάσχει στο τρέχον πρόγραμμα».

«Αν η πρόταση Λαγκάρντ ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, τότε θα είναι μία καλή απόφαση. Περαιτέρω καθυστερήσεις θα είναι κακές για την Ελλάδα και τη νομισματική ένωση», σχολίασε αναφερόμενος στην πρόταση της Κριστίν Λαγκάρντ, να μετατεθεί η συζήτηση για το χρέος με συμμετοχή του ΔΝΤ αλλά χωρίς χρηματοδότηση. 

Στο ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει πολιτική συμφωνία για το ελληνικό χρέος, ο Κλάους Ρέγκλινγκ απαντά: «Όσον αφορά την πολιτική, συμφωνούμε επί του παρόντος τι πρέπει να γίνει. Όλοι δουλεύουμε στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε το 2015 για το πρόγραμμα ESM. Όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους, φυσικά, η Ελλάδα θα ήθελε περισσότερες σιγουριά νωρίς. Ωστόσο, η Ευρωομάδα κατέστησε σαφή τον Μάιο του 2016 τον τρόπο που θέλουν να προχωρήσουν. Όλοι δεσμεύονται για αυτή τη συμφωνία».

Στην συνέχεια δε γίνεται πιο αναλυτικός λέγοντας: «Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η Ελλάδα έχει ήδη λάβει μεγάλη ελάφρυνση του χρέους στο παρελθόν. Το 2012, οι ιδιώτες πιστωτές δέχτηκαν μεγάλη περικοπή ύψους άνω των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ και φυσικά συνεχίζουν να βοηθούν σήμερα την Ελλάδα. Ο επίσημος τομέας, συμπεριλαμβανομένου του EFSF και του ESM, παρείχε στην Ελλάδα καλύτερους όρους δανεισμού, μεγαλύτερες προθεσμίες λήξης και χαμηλότερα περιθώρια. Και βεβαίως, η Ελλάδα επωφελείται επίσης από τα πολύ χαμηλά επιτόκια που χρεώνουμε για τα δάνειά μας. Δεν υπάρχει κόστος για τους φορολογούμενους. Χρεώνουμε το κόστος χρηματοδότησής μας, το οποίο είναι πολύ χαμηλό, επειδή έχουμε καλή βαθμολογία. Ο λόγος για τον οποίο έχουμε τόσο πολλή εμπιστοσύνη των επενδυτών είναι ότι έχουμε πολύ υψηλό καταβεβλημένο κεφάλαιο από τα κράτη μέλη μας - πάνω από 80 δισ. Ευρώ. Αυτό είναι το υψηλότερο καταβεβλημένο κεφάλαιο οποιουδήποτε διεθνούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος παγκοσμίως. Έτσι η Ελλάδα επωφελείται από όλα αυτά. Και η Ευρωομάδα, οι 19 υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, συμφώνησαν πριν από ένα χρόνο πώς να προχωρήσουμε με αυτή την ανακούφιση. Αναφέρεται λεπτομερώς στη δήλωση της Eurogroup της 25ης Μαΐου 2016: Πρώτον, συμφωνήθηκαν βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και εφαρμόζονται σήμερα από τον ΕΜΣ. Δεύτερον, συμφωνήθηκε να δοθεί περισσότερη ελάφρυνση του χρέους στο τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, εάν ήταν απαραίτητο, με βάση την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους εκείνη την εποχή. Και μακροπρόθεσμα, η Eurogroup έκανε επίσης τη δέσμευση να παράσχει μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα, αν αυτό είναι πραγματικά απαραίτητο. Τώρα το ΔΝΤ μας λέει ότι θα ήθελε να έχει περισσότερη σαφήνεια σχετικά με το πώς θα μπορούσε να φανεί η μεσοπρόθεσμη ελάφρυνση του χρέους. Και εκεί δεν έχουμε καταλήξει ακόμη σε πλήρη συμφωνία, αλλά ελπίζω ότι θα είναι εφικτή κατά την προσεχή Ευρωομάδα στις 15 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο».

ΣΧΟΛΙΑ (151)

Κ

Μην κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Δεν έγιναν λάθη το 2015, έγιναν εγκλήματα κατά της Ελλάδας κυρίως και της Ευρώπης δευτερευόντως. Ήταν σκόπιμα και εκτελέστηκαν από τον πράκτορα των Αμερικανών Βαρουφάκη, που κάποτε πρέπει να δικαστεί για τα κακουργήματα του εις βάρος του ελληνικού λαού

χαχαχα

και αν δεν υπήρχαν λαμόγια παπατζήδες Πασοκια θα ήμασταν άλλο κράτος.

Όλοι οι Έλληνες είμαστε πλούσιοι.

Κε Ρέγκλινγκ σε αυτή τη χώρα περνάμε όλοι ζωή και κότα. Όλο έξω, διασκέδαση, καφετέρια, μπαράκια για ποτό, αυτοκίνητα ως επί το πλείστον γρήγορα και εντυπωσιακά (για να "τσιμπάμε" και κανα γκομενάκι), κινητά τελευταίας γενιάς κλπ. Βέβαια δεν πληρώνουμε ούτε σεντ του ευρώ τσακιστό για τις υποχρεώσεις μας, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Γι αυτά φροντίζουν ο Τσίπρας και ο σύριζα να σας κοροϊδεύουν. Σε λίγα χρόνια οι μισοί Έλληνες βγαίνουμε στη σύνταξη και το φαγοπότι θα συνεχιστεί από τα "μαύρα" που έχουμε όλοι. Εσείς οι Γερμανοί συνεχίστε να δουλεύετε και να μας πληρώνετε. Φιλικά, ένας οπαδός της νατσιονάλμάνσαφτ που πίνει αραχτός τον φρέντο του στην παραλία.

xexexe

ε οχι και όλοι.Υπάρχουν και 1,5 εκατ άνεργοι που δεν είναι βέβαια ΔΥ.

Μανος

Την αλήθεια λέει ο άνθρωπος αλλά δεν σάς αρέσει, γιατί δεν πουλάει επανάσταση και δεν χαϊδεύει αυτάκια όπως έχει μάθει ο κάθε σανοφαγος,..

Σπύρος

Αλήθεια είναι ότι κράτος εξοικονόμησε χρήματα για ανάγκες χώρας από συνταξιούχους+υπαλλήλους και όχι από έχοντες, κατέχοντες αδικαιολόγητο πλουτισμό, κινητά, ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, που αποκτήθηκαν συνήθως με οικονομικές, ασφαλιστικές, υγειονομικές, τραπεζικές, εργασιακές, παρανομίες αγοράς, επιχειρηματιών+επαγγελματιών.

Δεν ξεχνώ δεν είμαι χρυσόψαρο

Αν κάποιοι νοστάλγησαν τον Σαμαρά δεν πάνε καθόλου καλά ο μεγαλύτερος φορομπήχτης καταστροφέας από καταβολής Ελληνικού κράτους με υποστηρικτή τον προδότη τον Βενιζέλο. Και ο Τσίπρας ακόμα που δεν τον ψήφισα ποτέ (Τον Σαμαρά έκανα την βλακεία και τον ψήφισα την πρώτη φορά για να μην βγει ο ΣΥΡΙΖΑ) φαντάζει καλύτερος από τον μέγα φορομπήχτη και προστάτη του πελατειακού κράτους Σαμαρά. Ο Σαμαράς δεν έκανε ούτε μία μεταρρύθμιση μόνο επέβαλε τους χειρότερους και πιο άδικους φόρους και το έκανε μάλιστα με την ΝΔ που εννοείτε ότι προστατεύει την ελεύθερη οικονομία και τον ελεύθερο ανταγωνισμό(εδώ γελάμε). Πιο κρατιστής και φορομπήχτης από τον Σαμαρά ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε έως τώρα.

@Δεν ξεχνώ δεν είμαι χρυσόψαρο

Α ρε Σαμαρά, αν σε είχαν αφήσει οι αλήτες Τσιπροκαμμένοι να κυβερνήσεις αντί να σε ρίξουν με τη δικαιολογία της εκλογής του Προέδρου, τώρα θα είχαμε βγει από τα μνημόνια! Καταραμένοι για πάντα θα είστε Τσιπροκαμμένοι στη συνείδηση του Ελληνικού λαού! Σας πήραμε χαμπάρι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!

planet

Χίλιες φορές Τσίπρα παρά Σαμαρά εξάλλου μόνο ο Σαμαράς θα μπορούσε να βγάλει τον Τσίπρα κυβέρνηση τόσο πολύ τον σιχαθήκαμε όλοι. Μακράν ο πιο άχρηστος πολιτικός είχε δίκαιο 100% ο κακομοίρης ο Μητσοτάκης για τον Σαμαρά. Αμα ήθελε να κλείσει την αξιολόγηση ας το έκανε αυτός τρέναρε την αξιολόγηση μετά τις ευρωεκλογές και θυμήθηκε τον αντιμνημονιακό του χαρακτήρα με το Ζάππειο 1,2,3. Ο Τσίπρας και ο Σαμαράς είναι σχεδόν ίδιοι παραμυθατζήδες που μιλάνε σε έναν διανοητικά ανάπηρο λαό χωρίς κριτική σκέψη. Και οι δύο θελαν την θέση του πρωθυπουργού με όπιο κόστος και κέρδισαν τις εκλογές με αντιμνημονιακές παντιέρες και ψέματα.

παραμύθια της Χαλιμάς

Ο Σαμαράς δεν μας έβγαλε από το μνημόνιο όχι γιατί έγιναν εκλογές αλλά γιατί δεν μπορούσε επειδή ήταν άχρηστος. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια της Χαλιμάς για γνήσιους ιθαγενείς από εκεί μέσα μόνο η Ντόρα άξιζε αλλά βγάλατε τον αλήτη για αρχηγό.

@παραμύθια

όποιος πολιτικός και να ήταν με 2 μήνες υπόλοιπο θητείας όπως είχε ο Σαμαράς λόγω εκλογών δεν θα μπορούσε να κλείσει την αξιολόγηση, ουδείς στην Ευρώπη τον έπαιρνε στα σοβαρά. Επίσης να μην ξεχνάμε και τους τσαμπουκάδες του Τσίπρα στην βουλή που απειλούσε για το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας που θα παγίδευαι τον Συριζα, στο youtube όλες οι δηλώσεις του με αποκορύφωα τον χαρακτηρισμό αργυρώνητοι των δανειστών.

2

λεβεντες στην ελλαδα δεν υπαρχει κανενα προβλημα,ο ελληναρας περναει υπεροχα,καθε βραδυ βλεπει σαιβαιβορ,χτες ειχαμε εκδηλωση των γκει πραιντ, σε λιγο που που θα κλεισει η αξιολογηση ο συριζα θα διοργανωσει συναυλια,με πιπιζες και κλαρινα, αρα ο ελληναρας καλα περναει,.

YYZ

Η Ελλάδα δεν θα είχε βγεί από την κρίση γιατί οι πρώτοι που ΔΕΝ το θέλετε είστε εσείς, κύριε Ρέγκλινγκ. Ακόμα και αν είχε εφαρμόσει επακριβώς όλα τα μέτρα οποιαδήποτε κυβέρνηση, πάλι θα βρίσκατε κάποια αφορμή. ΕΙΣΤΕ οικονομικοί δολοφόνοι και θα καταγραφεί στις μαύρες σελίδες της Ευρωπαϊκής Ιστορίας, ανεξαρτήτως αν και η Ελληνική πλευρά έχει διαχρονικά τεράστιες ευθύνες.

Σοιμπλε4Ever

Γραφεις ....."Η Ελλάδα δεν θα είχε βγεί από την κρίση γιατί οι πρώτοι που ΔΕΝ το θέλετε είστε εσείς, κύριε Ρέγκλινγκ. Ακόμα και αν είχε εφαρμόσει επακριβώς όλα τα μέτρα οποιαδήποτε κυβέρνηση, πάλι θα βρίσκατε κάποια αφορμή."...... Ξεχασες οτι τα αλλα PIIGS ειχανε Μνημονιο και εκαναν τις μεταρρυθμησεις διχως Μαγκιες και φανφαρες ....Αλλα ειπαμε ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ με ζωντοβολα ψηφοφορους....!!

καλα κρασια

Βρε τι το κουραζετε; οι μεταρυθμισεις αυτες και καλα επρεπε να γινουν ,δεν μπορουσε να συνεχισει την υλοποιηση τους νδ,πασοκ βγηκε ο τσιπρας συνεχιζει τα ιδια πιο καλοχωνευτα ειναι και οι φιλοι ευρωπαιοι θα παρουν τα λεφτακια τους σε βαθος χρονου ακεραια μεσα απο τα ματωμενα πλεονασματα

ΕΛΛΗΝ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΔΙΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ, Η ΕΚΤ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ!! ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (ΙΤΑΛΙΑ,ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΛΠ.) ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΣΤΟΒΟΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΡΑΓΚΙ ΜΕ ΤΟ QE!! ΑΝ ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΤΟ QE ΣΗΜΕΡΑ Η ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ 135% ΤΟΥ ΑΕΠ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΗΚΕ ΜΕ 120% ΤΟΥ ΑΕΠ)!! ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΑΛΛΑ Ο ΝΤΡΑΓΚΙ, Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ 35 ΔΙΣ ΟΜΟΛΟΓΑ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΝΤΡΑΓΚΙ!! ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΣΑΙ Σ ΕΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΝΟΛΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΟΠΟΥ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΟΚΙΑ 1% ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΕΧΕΙΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟ ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΘΕΣ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 10%, ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ Η ΕΠΑΡΧΕΙΑ ΑΝΤΙ Η ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΥΠΕΡΟΓΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΕΚΕΙ ΕΝΩ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ 10% Ο ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!!! ΠΟΙΟΣ ΝΟΡΜΑΛ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΟΣΟ ΟΜΟΡΦΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΠΛΑ;;

Τρ

από τα αποτελέσματα των τραπεζών για το Α τρίμηνο του 2017 προκύπτει ότι έχουν δανειστεί από την ΕΚΤ μέσω ELA και ESM bonds 124 δις ευρώ τόσο κομμένη είναι η ρευστότητα. Με βάση το ενεργητικό προς τον δανεισμό απο την ΕΚΤ οι Εληνικές τράπεζες έχουν λάβει την μεγαλύτερη χρηματοδότηση στην ευρωζώνη. Ασχολήσου με πράγματα που κατανοείς για να μην εκτίθεσαι.

@

Ο ELA ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (BUNK RUN) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕ!

Γεια σου

Έλλην του Σώρρα.....Περαστικά σου!!!!!!

@

ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΤΙ ΤΑ ΕΥΡΩ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ! 20 ΔΙΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΜΕ ΔΡΑΧΜΗ ΤΗ ΘΑ ΣΤΕΛΝΑΝ! ΑΣΕ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ!! ΑΝΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΜΟΝΟ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑ!!

bbeos embeoglou

OYST RE !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης