Χαράτσι σε έγγαμες μητέρες, εργαζόμενες ή συνταξιούχους

Χαράτσι σε έγγαμες μητέρες, εργαζόμενες ή συνταξιούχους

Αυξήσεις στις μηνιαίες κρατήσεις φόρου και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης 

Χαράτσι σε έγγαμες μητέρες, εργαζόμενες ή συνταξιούχους
Σημαντική αύξηση στις κρατήσεις φόρου εισοδήματος από τους μηνιαίους μισθούς ή τις μηνιαίες συντάξεις τους θα έχουν από αυτό το μήνα χιλιάδες έγγαμες μητέρες που είναι εργαζόμενες με μισθό, ή λαμβάνουν συντάξεις και οι σύζυγοί τους δεν είναι μισθωτοί ή συνταξιούχοι, αλλά ασκούν επιχειρηματικές δραστηριότητες, είτε είναι αγρότες ή άνεργοι. Τις επιβαρύνσεις αυτές θα υποστούν ακόμη και τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου αυτό συμβαίνει γιατί θα εφαρμοστούν οι διατάξεις για τις νέες φορολογικές κλίμακες με τις οποίες δεν θα ισχύσουν οι πρόσθετες εκπτώσεις φόρους για τέκνα, τις οποίες προβλέπει ο νόμος 4387/16. 

Στο άρθρο 11 του ΚΦΕ (Κώδικας Φορολογίας Εισοδήµατος) προβλέπεται ότι τα εξαρτώμενα τέκνα θεωρείται ότι βαρύνουν τη σύζυγο, ανεξαρτήτως εάν είναι μισθωτός ή συνταξιούχος.

Κλείσιμο
Συνεπώς, ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων λαμβάνεται υπόψη μόνο για τον υπολογισμό της έκπτωσης φόρου του ανδρός συζύγου, στην περίπτωση που αυτός έχει εισόδημα από μισθούς ή συντάξεις. 

Οι αυξήσεις των μηνιαίων κρατήσεων θα φθάσουν έως και τα 22,75 ευρώ το μήνα για όσες έγγαμες μητέρες λαμβάνουν μηνιαίους μισθούς ή μηνιαίες συντάξεις πάνω από 620 ευρώ και μέχρι 2.300 ευρώ. Τις επιβαρύνσεις αυτές θα υποστούν ακόμη και τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες οι οποίες δεν θα επιβαρύνονταν ή θα δικαιούνταν ακόμη και μειώσεων στις μηνιαίες κρατήσεις φόρων εάν ίσχυε γι’ αυτές η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ. 

Αναλυτικοί πίνακες με τις επιβαρύνσεις 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης