Σε διαπραγμάτευση η πώληση «κόκκινων δανείων» σε ξένα funds - Διαψεύδει ο Σταθάκης

Σε διαπραγμάτευση η πώληση «κόκκινων δανείων» σε ξένα funds - Διαψεύδει ο Σταθάκης

Με τη διάψευσή του δεν κλείνει το θέμα, καθώς ο υπουργός Οικονομίας γνωρίζει πως η κατάσταση για την κυβέρνηση, λόγω των πιέσεων από τους Θεσμούς, είναι δύσκολη

Σε διαπραγμάτευση η πώληση «κόκκινων δανείων» σε ξένα funds - Διαψεύδει ο Σταθάκης
O υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, με ανακοίνωσή του πριν από λίγη ώρα διέψευσε οποιαδήποτε αναφορά τού αποδίδεται σχετικά με συμφωνία για το χειρισμό των «κόκκινων δανείων», δηλαδή την άμεση πώλησή τους σε ξένα funds. Σε συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε, ο υπουργός διέψευσε ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση εντός του μήνα και παρέπεμψε στην πάγια θέση ότι το ζήτημα αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς. Να θυμίσουμε μάλιστα πως ο υπουργός καθόλο το προηγούμενο διάστημα αρνούνταν σθεναρά μια τέτοια εξέλιξη, πιστός στο δόγμα του κομματος του ΣΥΡΙΖΑ «κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη».

Βέβαια, ο κ. Σταθάκης με τη διάψευσή του δεν κλείνει το θέμα, καθώς γνωρίζει πως η κατάσταση για την κυβέρνηση, λόγω των πιέσεων από τους Θεσμούς, είναι δύσκολη, όμως διευκρινίζει πως δεν έχει παρθεί τελική απόφαση και πως πεποίθηση της ελληνικής πλευράς είναι η αποφυγή ενός τέτοιου επαχθούς -για τις ελληνικές οικογένειες- ενδεχόμενου. 

Κλείσιμο
Παρά ταύτα, και σε άλλα θέματα η ελληνική πλευρά είχε ανάλογες επιδιώξεις αποφυγής των ακραίων τροϊκανών σεναρίων, όμως η τελική φορολόηγηση ανέτρεψε το σχεδιασμό.  Το σίγουρο είναι πως η πλευρά του υπουργείου Οικονομικών προσέρχεται πλέον σε διάλογο με τους Θεσμούς, ευελπιστώντας πως θα αποφευχθεί μια τόσο αρνητική τροπή, όμως το θέμα ξεκάθαρα πλέον έχει ανοίξει.


Νέα Δημοκρατία: Μην τολμήσετε να δώσετε τα σπίτια του κόσμου σε ξένα funds
Να μην τολμήσει να «δώσει τα σπίτια του κόσμου σε ξένα funds» προειδοποιεί την κυβέρνηση με ανακοίνωσή του ο Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης:

«Προεκλογικά, ο κ. Τσίπρας βεβαίωνε ότι θα προστατέψουν την πρώτη κατοικία και ότι κανένα από τα δάνεια των ελληνικών νοικοκυριών δεν θα πάει σε χέρια ξένων funds. 
Σήμερα, ο αρμόδιος υπουργός κ. Σταθάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να πουληθούν σε ξένα funds επιχειρηματικά, αλλά και στεγαστικά δάνεια, λέγοντας ότι το ζήτημα είναι  αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.  
Η Νέα Δημοκρατία τους προειδοποιεί: 
Μην τολμήσουν να δώσουν τα σπίτια του κόσμου σε ξένα funds».  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης