FAZ: Η Ελλάδα δεν είναι πια αποτυχημένη χώρα σε κρίση

FAZ: Η Ελλάδα δεν είναι πια αποτυχημένη χώρα σε κρίση

«Αρχιτέκτονας» της επιστροφής στις αγορές ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, αναφέρει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα

FAZ: Η Ελλάδα δεν είναι πια αποτυχημένη χώρα σε κρίση
«Αρχιτέκτονα» της επιστροφής της Ελλάδας στις διεθνείς χρηματαγορές χαρακτηρίζει τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα, Σάββατο.

Η FAZ, αναφέρει πως με το «ριψοκίνδυνο» αυτό βήμα που έκανε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, επωφελούμενος από το ενδιαφέρον όσων επενδυτών από το εξωτερικό αγαπούν το ρίσκο και διαθέτουν ρευστότητα, «παρέχει στον Πρωθυπουργό του Αντώνη Σαμαρά ένα ευπρόσδεκτο επιχείρημα για τον προεκλογικό αγώνα των Ευρωεκλογών».

Κλείσιμο
«Η Ελλάδα δεν είναι πια μια αποτυχημένη χώρα σε κρίση, για την οποία παραμένουν κλειστές οι χρηματαγορές. Έτσι, οι κόποι των δημοσιονομικών περικοπών άξιζαν», επισημαίνει η FAZ.

Σχετικά με τον Γιάννη Στουρνάρα, η εφημερίδα σημειώνει πως ο 57χρονος οικονομολόγος έπρεπε να κάνει γι’ αυτό το μεγαλύτερο μέρος της δυσάρεστης δουλειάς. «Έπρεπε να υπερασπιστεί δραστικές περικοπές κατά το ένα τρίτο στους μισθούς του δημόσιου τομέα και στις συντάξεις, καθώς και αντιδημοφιλείς φόρους για τα ακίνητα».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης