Το Σάββατο πέφτουν οι υπογραφές για ΔΕΣΦΑ

Το Σάββατο πέφτουν οι υπογραφές για ΔΕΣΦΑ

Φτάνει στην Αθήνα ο επικεφαλής της Socar, Ρόβναγκ Αμπντουλάγεφ, προκειμένου να υπογράψει την συμφωνία με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ

Το Σάββατο πέφτουν οι υπογραφές για ΔΕΣΦΑ
Η ματαίωση της πτήσης του πρωθυπουργού για το Μπακού του Αζερμπαιτζάν έδωσε βάση για σενάρια ακύρωσης της συμφωνίας για τον ΔΕΣΦΑ που όμως διαψεύδονται στην πράξη από την επικείμενη υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της αρμενικής Socar.

Το Σάββατο ο επικεφαλής της Socar Ρόβναγκ Αμπντουλάγεφ θα βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψει την συμφωνία με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση του διαχειριστή του συστήματος φυσικού αερίου στην χώρα μας. Η έλευση του κ. Αμπντουλάγεφ θεωρείται βέβαιη εκτός απροόπτου, οι τελικές συνεννοήσεις έγιναν χθες το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες εβδομάδες ασκήθηκαν πιέσεις από επιχειρηματικά συμφέροντα τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο και στην Κομισιόν να ακυρωθεί το deal. Από την κυβέρνηση πάντως λένε ότι δεν υπήρξε ποτέ πραγματικός κίνδυνος. Βεβαίως τα αρμόδια κοινοτικά όργανα θα πρέπει να εγκρίνουν την συμφωνία που θα υπογραφεί το Σάββατο ωστόσο οι ίδιες κυβερνητικές πηγές λένε ότι θα είναι περισσότερο τυπική διαδικασία που θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014. Η Socar θα αποκτήσει τον έλεγχο του ΔΕΣΦΑ έναντι του ποσού των 400 εκατομμυρίων ευρώ. Για την ελληνική κυβέρνηση είναι σημαντική εξέλιξη καθώς θέλει να στείλει το μήνυμα ότι ξεμπλοκάρουν οι ιδιωτικοποιήσεις.

Κλείσιμο
Όσο για τα σενάρια ότι η βλάβη του πρωθυπουργικού αεροσκάφους ήταν προσχηματική το κυβερνητικό επιτελείο τα απορρίπτει κατηγορηματικά. Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Σαμαράς θα πετάξει την Πέμπτη το πρωί για την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες με πτήση της γραμμής. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης