Στουρνάρας: Πολύ θετική εξέλιξη η αύξηση της συμμετοχής της Unicredit στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank

Στουρνάρας: Πολύ θετική εξέλιξη η αύξηση της συμμετοχής της Unicredit στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank

Η συναλλαγή δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον τραπεζικό τομέα αναφέρει στη δήλωσή του ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, για την επέκταση της συνεργασίας της ιταλικής με την ελληνική τράπεζα

Στουρνάρας: Πολύ θετική εξέλιξη η αύξηση της συμμετοχής της Unicredit στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank
Η αύξηση της συμμετοχής της Unicredit στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank αποτελεί το αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας που είχαν αναπτύξει οι δύο τράπεζες το τελευταίο διάστημα, αναφέρει σε δήλωσή του ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, με αφορμή τη συναλλαγή πώλησης την οποία χαρακτήρισε ως μια «πολύ θετική εξέλιξη». Αντανακλά επίσης και τα σημαντικά βήματα προόδου του τραπεζικού τομέα και της ελληνικής οικονομίας, ενώ δείχνει και τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον τραπεζικό τομέα, επισημαίνει ο κ. Στουρνάρας.

Η δήλωσε του Διοικητή της ΤτΕ:


«Η αύξηση της συμμετοχής της Unicredit στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank, μέσω εξαγοράς των μετοχών που κατείχε το επενδυτικό σχήμα Reggeborgh Invest, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για τις δύο τράπεζες και είναι κυρίως το αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας που είχαν αναπτύξει μεταξύ τους το τελευταίο διάστημα.

Αντανακλά επίσης και τα σημαντικά βήματα προόδου του τραπεζικού τομέα και της ελληνικής οικονομίας, τα οποία πιστοποιούνται και από τις συνεχείς αναβαθμίσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας και των ελληνικών τραπεζών από τους οίκους αξιολόγησης.

Η συναλλαγή αυτή δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον τραπεζικό τομέα: Οι διασυνοριακές συνεργασίες μεταξύ υγειών τραπεζών, μαζί με την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης, της Ένωσης Κεφαλαιαγορών και με την απλοποίηση διαδικασιών, καταπολεμούν τον κατακερματισμό της Ευρωπαϊκής αγοράς, δημιουργούν οικονομίες κλίμακας, βελτιώνουν την ρευστότητα και την αποτελεσματικότητα, με αποτέλεσμα υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη, ταχύτερη μετάδοση των αποτελεσμάτων της νομισματικής πολιτικής, χαμηλότερες τιμές αγαθών και υπηρεσιών και, τελικά, μεγαλύτερη οικονομική ευημερία.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Andrea Orcel, τον Henry Holterman, τον Βασίλη Ψάλτη και τους συνεργάτες τους για τον επαγγελματισμό τους και την πολύ καλή συνεργασία τους με την Τράπεζα της Ελλάδος».

Ειδήσεις σήμερα:

Τούρκοι μαφιόζοι πυροβόλησαν πράκτορες της ΕΥΠ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης

«Αγγελίνα μου...»: Η σπαρακτική κραυγή της μάνας για την 7χρονη που σκοτώθηκε στην Καλλιθέα

Απίστευτη περιπέτεια για αλεξιπτωτιστή πλαγιάς: Τον παρέσυραν οι άνεμοι και σχεδόν πάγωσε σε υψόμετρο 8.000 μέτρων - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης