Ο Τραμπ χάνει την εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών, λέει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μπιλ Άκμαν

Ο Τραμπ χάνει την εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών, λέει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μπιλ Άκμαν

Ο Άκμαν ζήτησε να μπει ο Αμερικανός πρόεδρος σε διαπραγματεύσεις, διαφορετικά, όπως είπε, «οδεύουμε προς έναν οικονομικό πυρηνικό χειμώνα»

Ο Τραμπ χάνει την εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών, λέει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μπιλ Άκμαν
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μπιλ Ακμαν εκτίμησε ότι οι ΗΠΑ οδεύουν προς έναν «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα», ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της δασμολογικής πολιτικής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Θέτοντας μαζικούς και δυσανάλογους δασμούς, τόσο στους φίλους όσο και στους εχθρούς μας, και εξαπολύοντας έτσι έναν παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο εναντίον όλου του κόσμου ταυτόχρονα, βρισκόμαστε στη διαδικασία καταστροφής της εμπιστοσύνης στη χώρα μας ως εμπορικού εταίρου», έγραψε ο Άκμαν, ο οποίος είχε υποστηρίξει τον Τραμπ κατά τη διάρκεια των εκλογών.

Οι αμερικανικές μετοχές ολοκλήρωσαν μια «μαύρη» εβδομάδα την περασμένη Παρασκευή, σημειώνοντας πτώση 9,08%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, καθώς οι κινήσεις του Τραμπ υποδαυλίζουν τους φόβους για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Η J.P. Morgan αύξησε τις πιθανότητες για ύφεση στις ΗΠΑ και παγκοσμίως στο 60% έως το τέλος του έτους, από 40% προηγουμένως.

«Οι επιχειρήσεις είναι ένα παιχνίδι εμπιστοσύνης. Ο πρόεδρος χάνει την εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Ακμαν.

«Οι συνέπειες για τη χώρα μας και τα εκατομμύρια των πολιτών μας που έχουν υποστηρίξει τον πρόεδρο -ιδιαίτερα για τους καταναλωτές με χαμηλό εισόδημα, οι οποίοι ήδη υφίστανται τεράστιο οικονομικό στρες- θα είναι σοβαρά αρνητικές. Δεν είναι αυτό για το οποίο ψηφίσαμε», δήλωσε ο διαχειριστής hedge fund.

Κλείσιμο
Ο Τραμπ έχει τη δυνατότητα να ζητήσει ένα τάιμ άουτ για τυχόν διαπραγματεύσεις για την επίλυση τυχόν «άδικων» δασμολογικών συμφωνιών. «Εναλλακτικά, οδεύουμε προς έναν αποκαλούμενο, οικονομικό πυρηνικό χειμώνα και θα πρέπει να αρχίσουμε να σκύβουμε το κεφάλι», είπε.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα πανεπιστήμια Γάνδης και Πίζας διαψεύδουν το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για την πυρόσφαιρα στα Τέμπη - Τα ψέματα για παράνομο φορτίο στο τρένο

Άγριο επεισόδιο με 40χρονο που έκανε ρεσάλτο σε βάρκα 22χρονου στις ΗΠΑ - Το βίντεο που «έγραψε» 15 εκατ. views στο Facebook

Από τα βόρεια ξεκίνησε η ψυχρή εισβολή: Με χιονοθύελλα ξημέρωσε η Θεσσαλονίκη, χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης