Ηλεκτρικό ρεύμα: Crash test ο παρατεταμένος καύσωνας για το ηλεκτρικό σύστημα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Crash test ο παρατεταμένος καύσωνας για το ηλεκτρικό σύστημα

Κορυφώνεται η ζήτηση για λίγη δροσιά, δοκιμάζεται από την υπερθέρμανση ο εξοπλισμός του συστήματος - Σε επιφυλακή το προσωπικό των διαχειριστών

pilones-revma
Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής απέναντι στο σφοδρό τρίτο κύμα καύσωνα και τις πρωτοφανείς θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 45 βαθμούς Κελσίου, βρίσκονται οι διαχειριστές του δικτύου προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα που θα βρεθεί στα κόκκινα.

Για σήμερα τις μεσημεριανές ώρες αιχμής, τα φορτία με βάση τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ αναμένεται να φτάσουν τα 10.175 MW ενώ η αυξημένη ζήτηση θα πέσει κάτω από τα 9.000 MW μόνο κατά τις βραδινές ώρες (μετά τις 21.00 μμ).

Οι εκτιμήσεις της προηγούμενης εβδομάδας που έκαναν λόγο για μεγαλύτερα φορτία που θα έφταναν ή και θα ξεπερνούσαν τα 11.000 MW επί του παρόντος δεν επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία του διαχειριστή.

Η συνολική ζήτηση με βάση τον ΑΔΜΗΕ προβλέπεται να διαμορφωθεί στις 208.274 μεγαβατώρες και θα είναι σχεδόν διπλάσια από μία συμβατική μέρα με ήπιες θερμοκρασίες.

Φυσικό αέριο και λιγνίτης κυριαρχούν στο ενεργειακό μείγμα αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 47%, οι ΑΠΕ μαζί με τα υδροηλεκτρικά συνεισφέρουν με σχεδόν 25% και 6% αντίστοιχα ενώ υψηλά κρατούνται οι εισαγωγές με 17,04%.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσες σήμερα:

Θρήνος για τους δύο πιλότους του Canadair - Πώς έγινε η τραγωδία με τη συντριβή στην Κάρυστο

Σήμερα η πιο καυτή ημέρα του καύσωνα - Το φαινόμενο της «κατακόρυφης θερμοβαθμίδας»

Βίντεο: Νέο σόου Μέσι με τη φανέλα της Ίντερ Μαϊάμι - Έβαλε δύο γκολ σε 13 λεπτά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης