Citi: Καταιγίδες εν όψει σε χρηματιστήρια και οικονομίες

Citi: Καταιγίδες εν όψει σε χρηματιστήρια και οικονομίες

Η Citi προβλέπει μια σειρά από κυλιόμενες υφέσεις με την ύφεση στη ζώνη του ευρώ και στο Ηνωμένο Βασίλειο να ξεκινά στα τέλη του τρέχοντος έτους και στις Ηνωμένες Πολιτείες το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους

cityy
«Ακόμη και αν οι χρηματοπιστωτικές αγορές εμφανίζουν πιο εποικοδομητική εικόνα, παραμένουμε ανήσυχοι για τα θεμελιώδη μεγέθη της παγκόσμιας οικονομίας», εξηγεί η ομάδα οικονομικής ανάλυσης της Citi στην έκθεση του Αυγούστου για τις παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες και τις αγορές περιουσιακών στοιχείων. «Η αίσθησή μας είναι ότι οι οικονομικές επιδόσεις είναι πιθανό να μαστίζονται από υψηλό πληθωρισμό, επιβράδυνση της αύξησης του πραγματικού ΑΕΠ και ταχεία σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής για αρκετό καιρό ακόμη», επισημαίνει η Citi.

Η πρόβλεψη του Αυγούστου για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2022 παραμένει στο 2,9%, αλλά το 2023 έχει υποβαθμιστεί κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες σε 2,2%. Η πρόβλεψη για τον παγκόσμιο πληθωρισμό το 2022 έχει αυξηθεί κατά 0,1% στο 7,1% και το 2023 κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες στο 5,4%, αντίστοιχα.

«Σε σχέση με τις προβλέψεις μας, ένα βασικό συστατικό που λείπει είναι μια πιο έντονη και άμεση ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επί του παρόντος πιστεύουμε ότι υπάρχει επαρκής δυναμική στην αμερικανική οικονομία ώστε η ανάπτυξη να συνεχιστεί και το επόμενο έτος, αν και με φθίνοντα ρυθμό», προβλέπει η Citi. Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες εισέλθουν σε ύφεση νωρίτερα, για παράδειγμα στο πρώτο τρίμηνο του 2023, αυτό θα προσέθετε κρίσιμη μάζα στην παγκόσμια επιβράδυνση και πιθανότατα θα προκαλούσε ευρύτερη ύφεση.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newnoney.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

ΑΑΔΕ: 14 επιχειρήσεις εστίασης απέκρυψαν εισόδημα 5,2 εκατ. ευρώ!

Σκιάθος: Ο αυτόχειρας επιχειρηματίας κατονόμασε τοκογλύφο στο σημείωμά του


Γιώργος Μάγκας: «Με έπαιρναν τηλέφωνο και έκλαιγαν, τους μιλούσα και δεν πίστευαν ότι ζω»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης