Σχέδιο και για περικοπές φορτίων μελετούν στην κυβέρνηση αν κλείσει τη βάνα ο Πούτιν

Σχέδιο και για περικοπές φορτίων μελετούν στην κυβέρνηση αν κλείσει τη βάνα ο Πούτιν

Τι προβλέπει τo προληπτικό σχέδιο της ΡΑΕ που θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση - Στη σκιά του ενεργειακού πολέμου βρίσκεται ολόκληρη η Ευρώπη - Απανωτά ρεκόρ στις τιμές χονδρεμπορικής, πτώση στην Ελλάδα

physiko_aerio
Το σχέδιο προληπτικής δράσης της χώρας σε περίπτωση που η Μόσχα σφραγίσει οριστικά την στρόφιγγα του Nord Stream 1 προβλέπεται να δώσει άμεσα, πιθανώς και εντός της ημέρας σε δημόσια διαβούλευση η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

To σχέδιο αυτό, το οποίο παρουσιάστηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου, προβλέπει ακόμη και πρόγραμμα περικοπής φορτίου σε περίπτωση έκτακτη ανάγκης με συγκεκριμένη σειρά: Πρώτα κόβεται το ρεύμα σε μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές φυσικού αερίου, στην συνέχεια στις μικρές βιομηχανίες και κατόπιν σε εμπορικούς καταναλωτές. Τελευταίοι στη λίστα είναι οι προστατευόμενοι καταναλωτές δηλαδή τα νοικοκυριά που καλούνται και αυτά να συνδράμουν με τα δικά τους όπλα τις άμυνες απέναντι στον ενεργειακό πόλεμο που έχει κηρύξει η Ρωσία εναντίον της Δύσης.

Το σχέδιο προβλέπει ακόμη εναλλαγή καυσίμου με λειτουργία των μονάδων φυσικού αερίου με ντίζελ και αύξηση αποθεμάτων πετρελαίου στις μονάδες Λαυρίου – Κομοτηνής από 5 ημέρες σε 15. Το εκτιμώμενο κόστος υπολογίζεται σε 6 εκ. ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σε συνθετικό δηλητήριο είχε εκτεθεί ο στενός συνεργάτης του Πούτιν


Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Μειώνεται η «ποινή» του 30% - Θα επιβάλλεται αναλογικά με τις ημέρες απασχόλησης


Βρετανία: Μητέρα 2 παιδιών κατασπαράχθηκε από τον σκύλο της - Τι λέει η οικογένεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης