Μελίνα Τραυλού: Δεν είναι υπό διερεύνηση από την ΕΕ το φορολογικό σύστημα της Ελληνικής Ναυτιλίας

Μελίνα Τραυλού: Δεν είναι υπό διερεύνηση από την ΕΕ το φορολογικό σύστημα της Ελληνικής Ναυτιλίας

Για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου τόνισε ότι ο ελληνικός εφοπλισμός δεν κάνει κάτι παράνομο, δεν έχει σπάσει κανένα εμπάργκο - Στα όρια της πειρατείας η ομηρία των δύο ελληνικών πλοίων

poseidonia
Την ξεκάθαρη θέση ότι το φορολογικό σύστημα για τη ναυτιλία δεν βρίσκεται υπό έρευνα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επιπλέον ότι η ελληνική ναυτιλία μεταφέροντας ρωσικό πετρέλαιο και LNG δεν κάνει κάτι παράνομο, έδωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού στη διάρκεια της πρώτης της συνέντευξης Τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο των Ποσειδωνίων.

Καλά ενημερωμένη και άνετη η πρόεδρος έδωσε καίριες απαντήσεις σε ερωτήσεις που αφορούν τα καυτά θέματα της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας σε ένα περιβάλλον που αλλάζει δραματικά λόγω της πανδημίας. Μίλησε, μεταξύ άλλων, επίσης για τις γεωπολιτικές εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις προκλήσεις από τη μετάβαση στην πράσινη ναυτιλία, την ομηρία των δύο δεξαμενόπλοιων από το Ιράν. Ειδική αναφορά έκανε για το σημαντικό κοινωνικό έργο της ΕΕΕ μέσω της ΣΥΝ-Ενωσις εδώ και 10 χρόνια που προσφέρει στην πατρίδα σε πολλαπλά επίπεδα.

Ανάμεσα στις προτεραιότητες της ΕΕΕ, η πρόεδρος ανέφερε ότι είναι η ενίσχυση της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης και η προστασία των συμφερόντων της Ελληνικής Ναυτιλίας. Για τη μετάβαση στην πράσινη ναυτιλία διαφώνησε με την πολιτική βούληση της ΕΕ να επιβάλει περιφερειακά μέτρα πλήττοντας τον ανταγωνισμό της ευρωπαϊκής ναυτιλίας και τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης μέτρων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ). Οι λύσεις για την απανθρακοποίηση τόνισε ότι πρέπει να είναι πρακτικές και βιώσιμες λαμβάνοντας υπόψη το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ναυτιλίας.

Τη συνέντευξη Τύπου άνοιξε το newmoney με ερώτηση που αφορούσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και το φορολογικό σύστημα της ελληνικής Ναυτιλίας.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης στο Politico: Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να συντρίψουν το ανθρώπινο πνεύμα με εκφοβισμό και όπλα

Κατασχέθηκαν 300 κιλά κοκαϊνης μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη - Τέσσερις συλλήψεις

Η Ιβάνκα Τραμπ λέει τώρα ότι δεν πίστεψε τους ισχυρισμούς του πατέρα της περί νοθείας στις εκλογές του 2020
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης