Αθηνά Χατζηπέτρου - Αναπτυξιακή Τράπεζα: Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις για να κάνουν επενδύσεις

Αθηνά Χατζηπέτρου - Αναπτυξιακή Τράπεζα: Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις για να κάνουν επενδύσεις

Η ρευστότητα θα υπάρξει με Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και με το ΕΣΠΑ, υπογράμμισε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Αθηνά Χατζηπέτρου, υπογραμμίζοντας ότι κανένα από τα δάνεια που έδωσε η τράπεζα στη διάρκεια της πανδημίας δεν έχει γίνει «κόκκινο»

xatzipetrou__5_

Κανένα από τα δάνεια που έδωσε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ) στη διάρκεια της πανδημίας για να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχει γίνει «κόκκινο». 

Το γεγονός αυτό επισήμανε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΑΤ Αθηνά Χατζηπέτρου μιλώντας στην ΕΡΤ, στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη».

Η κυρία Χατζηπέτρου υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλά βήματα για την αποκατάσταση της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού και ότι τώρα πλέον η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα έρχεται συμπληρωματικά στο Ταμείο Ανάκαμψης να στηρίξει το επιχειρηματικό οικοσύστημα, ώστε να στηριχθούν οι επενδύσεις, καθώς σε αυτές  βασίζεται πλέον το αναπτυξιακό μοντέλο και όχι στην κατανάλωση. 

Η έμφαση, εξήγησε η κυρία Χατζηπέτρου, δίνεται σε τομείς που ενισχύονται από το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας, που είναι η πράσινη οικονομία, η ψηφιοποίηση και η ενδυνάμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με συνενώσεις, συνεργασίες και συγχωνεύσεις. Οι δράσεις αυτές έχουν ξεκινήσει με clusters που επιδοτούνται με φθηνότερα δάνεια. Η ρευστότητα θα υπάρξει με Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και με το ΕΣΠΑ, υπογράμμισε η κυρία Χατζηπέτρου. 

Όπως είπε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα  στη διάρκεια της πανδημίας έπαιξε ρόλο αντικυκλικό στηρίζοντας με δάνεια τις επιχειρήσεις ώστε να αντικαταστήσουν το χαμένο τζίρο. «Στηρίξαμε με 8,5 δισ. ευρώ 39.000 επιχειρήσεις στη διάρκεια της πανδημίας, κυρίως μικρομεσαίες, οι οποίες απασχολούν 238.000 εργαζόμενους και μάλιστα αύξησαν την απασχόληση κατά 18.000 εργαζόμενους. Είναι σημαντικό ότι μέχρι σήμερα κανένα από αυτά τα δάνεια δεν έχει γίνει «κόκκινο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης