Εισβολή στην Ουκρανία: Μόνο σε ιδιώτες πουλάει χρυσό η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας

Εισβολή στην Ουκρανία: Μόνο σε ιδιώτες πουλάει χρυσό η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας

Η ρωσική κεντρική τράπεζα αναφέρει ότι η ζήτηση για αγορά ράβδων χρυσού αυξήθηκε λόγω της κατάργησης του ΦΠΑ στις συναλλαγές – Η κατάργηση του ΦΠΑ έγινε μετά την πτώση του ρωσικού νομίσματος, ως συνέπεια των κυρώσεων των Δυτικών

xrysos_ravdoi
Προσωρινό στοπ στις αγορές χρυσού βάζει η ρωσική κεντρική τράπεζα, με στόχο να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση του πληθυσμού για το μέταλλο.

Η Τράπεζα της Ρωσίας αναστέλλει την αγορά χρυσού από τράπεζες από σήμερα 15 Μαρτίου 2022, για να δημιουργηθούν οι συνθήκες προκειμένου να υπάρξει ανταπόκριση στη ζήτηση του πληθυσμού.

«Αυτή τη στιγμή, η ζήτηση του πληθυσμού για την αγορά ράβδων χρυσού αυξήθηκε, εξαιτίας κυρίως της κατάργησης του ΦΠΑ στις συναλλαγές αυτές», επισημαίνει η κεντρική τράπεζα.

Η Τράπεζα της Ρωσίας επανέλαβε τις αγορές χρυσού στην εσωτερική αγορά πολύτιμων μετάλλων στις 28 Φεβρουαρίου 2022, σχεδόν δύο χρόνια μετά την αναστολή των επιχειρήσεων αυτών, μετά την εισβολή ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Η κατάργηση του ΦΠΑ στις αγορές χρυσού από ιδιώτες αποφασίσθηκε στη συνέχεια, μετά την πτώση της ισοτιμίας του ρουβλίου εξαιτίας των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τους Δυτικούς. Το μέτρο αυτό έχει στόχο να αποφευχθούν οι αγορές ξένων νομισμάτων από τον πληθυσμό, οι οποίες εξασθενούν ακόμη περισσότερο το εθνικό νόμισμα. Το ρούβλι έχει χάσει 40% της αξίας του από την αρχή της στρατιωτικής εισβολής.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πούτιν έκανε το πιο μεγάλο στρατηγικό λάθος της ζωής του, λέει ο Μενέντεζ


Στον ανακριτή ο 37χρονος που απήγαγε 44χρονη και ζητούσε λύτρα €20 εκατ. από τον εργοδότη της


Κόκκινος συναγερμός για ρωσικούς βομβαρδισμούς σε όλη την Ουκρανία - SOS από Μαριούπολη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης