Κορωνοχρέη: Εξόφληση σε 36 άτοκες ή 72 έντοκες δόσεις - Ποιους οφειλέτες και ποιες οφειλές αφορά

photo_xrima_8

Η ρύθμιση των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών που «γεννήθηκαν» στην πανδημία διευρύνεται και βελτιώνεται, ενώ παράλληλα προσφέρεται η ευκαιρία αναβίωσης παλαιότερων ρυθμίσεων

Ρύθμιση χρεών προς την εφορία ύψους 2,5 δισ., τα οποία αφήνει πίσω της η πανδημία, με έως 36 άτοκες ή έως 72 έντοκες δόσεις, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης.

Με την ίδια τροπολογία αναβιώνουν χαμένες ρυθμίσεις χρεών και επεκτείνεται και τον Αύγουστο η έκπτωση φόρου 3%.

Οι διατάξεις όπως περιγράφονται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ορίζουν:

  • Θεσπίζεται η δυνατότητα υπαγωγής σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής έως και 72 μηνιαίων δόσεων, οφειλών βεβαιωμένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και τα Ελεγκτικά Κέντρα, οι οποίες δεν τελούν σε καθεστώς ρύθμισης και έχουν βεβαιωθεί κατά το διάστημα από 1.03.2020 έως 31.07.2021, εφόσον πληρούνται ένα από τα οριζόμενα, σχετικά με τις επιπτώσεις από τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, κριτήρια.

Αν και θα αφορά στο διάστημα μέχρι τον Ιούλιο του 2021, δεν θα καλύπτει τα εκκαθαριστικά για τον τρέχοντα φόρο εισοδήματος.

Επιπλέον, στην ανωτέρω ρύθμιση εντάσσονται [αντί σε έως και 24 μηνιαίες δόσεις που ισχύει σήμερα], οφειλές για τις οποίες έχει χορηγηθεί αναστολή είσπραξης και παράταση καταβολής, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) όπως αυτές έχουν κυρωθεί, ανεξαρτήτως των προαναφερόμενων κριτηρίων και ημερομηνίας βεβαίωσής τους.

Στις ανωτέρω οφειλές, δεν περιλαμβάνεται ο φόρος εισοδήματος φορολογικού έτους 2020. Επίσης, βασικές οφειλές που ρυθμίζονται κατά τα ανωτέρω επιβαρύνονται με τόκο 2,5% ετησίως υπολογισμένο, αντί της επιβολής των προβλεπόμενων τόκων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.

Διαβάστε την συνέχεια στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Η πειθώ το μεγαλύτερο όπλο για να χτιστεί το τείχος ανοσίας - Με φειδώ οι περιορισμοί

Φιλιππίδης: Καταιγισμός στο Twitter για την προφυλάκισή του - «Επίδαυρος οι φυλακές της Τρίπολης»

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για πέντε περιφέρειες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης