Αναστολές συμβάσεων και Συνεργασία: Στις 10 Σεπτεμβρίου η πληρωμή

Αναστολές συμβάσεων και Συνεργασία: Στις 10 Σεπτεμβρίου η πληρωμή

Οι εργαζόμενοι, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους τελούσαν σε αναστολή κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο και παρατείνεται η αναστολή τους για το μήνα Ιούλιο, δεν απαιτείται να προβούν σε δήλωση

syntaxeisd
Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού έως 534 ευρώ για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο καθώς και η κρατική ενίσχυση για το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Οι κατηγορίες που δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού κατ' αναλογία ημέρας – δηλαδή 18 ευρώ ανά ημέρα αναστολής και έως 534 ευρώ ανά μήνα – είναι:

Εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού, αθλητισμού,

Εποχικά εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία. Οι εργοδότες των εποχικών ξενοδοχείων και καταλυμάτων που επαναλειτουργούν και προχώρησαν στις επαναπροσλήψεις έχουν το δικαίωμα να θέσουν έως και το 100% του προσωπικού σε αναστολή από 1η Ιουνίου έως και 30 Σεπτεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά εντός του μηνός Ιουλίου, είναι απαραίτητο να προβούν σε υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης, μετά τη δήλωση της αναστολής της σύμβασης εργασίας από την επιχείρηση-εργοδότη στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Οι εργαζόμενοι, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους τελούσαν σε αναστολή κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο και παρατείνεται η αναστολή τους για το μήνα Ιούλιο, δεν απαιτείται να προβούν σε δήλωση, παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ) και εντός των ανωτέρω προθεσμιών.

Για επιχειρήσεις

Την ίδια ώρα δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις-εργοδότες να υποβάλλουν «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο μέχρι την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου.

Κλείσιμο
Μέχρι την Παρασκευή δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις-εργοδότες να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον μήνα Ιούλιο. Παράλληλα παρατείνεται η προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων εργαζομένων ειδικών κατηγοριών έως και 30/09/2020.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Κέρκυρα: Έψαξαν και σκάφος Βρετανού εκατομμυριούχου για τον θάνατο της 60χρονης

Μύκονος: Κρούσματα και λουκέτα σε Nammos, Scorpios - Αγωνία για 100 εργαζόμενους που έφυγαν πριν τους ελέγχους

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον ξυλοδαρμό 13χρονης από 17χρονες - Την χτυπούσαν για 15 λεπτά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης