Επιδόματα: Σήμερα πιστώνονται τα 534 ευρώ σε όσους παρέμειναν σε αναστολή

Επιδόματα: Σήμερα πιστώνονται τα 534 ευρώ σε όσους παρέμειναν σε αναστολή

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

dimosio_koronoios
Την ειδική αποζημίωση έως και 534 ευρώ αναμένεται να λάβουν σήμερα οι μισθωτοί που παρέμειναν σε παράταση αναστολής της σύμβασής τους τον Μάιο.

Ειδικότερα, δικαιούχοι του ποσού είναι:

-Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο με κρατική εντολή, όπως είναι για παράδειγμα τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας και οι επιχειρήσεις εστίασης

-Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν τον Μάιο και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο

-Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που ήταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο

Υπενθυμίζεται πως δόθηκε παράταση σε όλους τους εργοδότες μέχρι και την Τετάρτη 10 Ιουνίου, ώστε να υποβάλλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις τους στην «Εργάνη» για να εισπράξουν την αποζημίωση οι εργαζόμενοί τους.

Οι μισθωτοί των επιχειρήσεων που παρέμειναν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής λειτουργίας με κρατική εντολή όλο τον Μάιο δικαιούνται όλοι το πλήρες ποσό της ειδικής αποζημίωσης, που είναι 534 ευρώ. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, την εστίαση κ.α.

Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις πληττόμενες βάσει ΚΑΔ που δηλώθηκαν σε παράταση αναστολής – η επιχείρηση είχε δικαίωμα να παρατείνει τις αναστολές για 6 στους 10 εργαζόμενους σε αναστολή – θα λάβουν για κάθε ημερολογιακή ημέρα παράτασης 17,8 ευρώ. Κατά συνέπεια:

Κλείσιμο
-για παράταση αναστολής 10 ημέρων (έναρξη αναστολής 7/4) – αποζημίωση 178€
-για παράταση αναστολής 15 ημέρων ( έναρξη αναστολής 2/4) – αποζημίωση 267€
-για παράταση αναστολής 20 ημέρων ( έναρξη αναστολής 28/3) – αποζημίωση 356€
-για παράταση αναστολής 25 ημέρων ( έναρξη αναστολής 23/3) – αποζημίωση 445€

Το χρονικό διάστημα της παράτασης εξαρτάται από την αρχική ημερομηνία της αναστολής και μπορεί να κυμαίνεται από 1 έως 27 ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως οι πρώτες αναστολές μπορούσαν να δηλωθούν από 20 Μαρτίου έως 21 Απριλίου και διαρκούσαν για ανέκκλητο χρονικό διάστημα 45 ημερών. Όσοι τέθηκαν σε αναστολή από 17 Απριλίου έως και 20 Απριλίου αποκλείονται από την παράταση και την δεύτερη ειδική αποζημίωση (έως 534 ευρώ) καθώς το 45ήμερο γι αυτές τις αναστολές λήγει μετά τις 31 Μαίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

«Πάγωσε» η Ιωάννα όταν άκουσε ποια της έριξε βιτριόλι - Το μήνυμα που της είχε στείλει πριν 2 χρόνια

«Είναι αγωνίστρια»: Ο ιατρικός «Γολγοθάς» της 34χρονης μετά την επίθεση με βιτριόλι

Νέοι κανόνες στα μπουζούκια: Λουλούδια μόνο στα πόδια των καλλιτεχνών, όχι στο πρόσωπο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης