Κομισιόν: Λίστα μεγάλων έργων υποδομής καταρτίζει η ελληνική κυβέρνηση

Κομισιόν: Λίστα μεγάλων έργων υποδομής καταρτίζει η ελληνική κυβέρνηση

Τι περιγράφει η 6η μεταμνημονιακή έκθεση της Κομισιόν σχετικά με τον μηχανισμό επιτάχυνσης των μεγάλων έργων στην Ελλάδα

mitsotakis_main3_2
Ένα μηχανισμό επιτάχυνσης των μεγάλων έργων με απευθείας εποπτεία από το πρωθυπουργικό γραφείο, μιας λίστας στρατηγικών υποδομών που στόχος είναι να ωριμάσουν και να αναθερμάνουν την ελληνική οικονομία μακριά από προσκόμματα και αγκυλώσεις, περιγράφει η 6η μεταμνημονιακή έκθεση της Κομισιόν.

Όπως αναφέρει, η λίστα με τα έργα αυτά αναμένεται να είναι έτοιμη τον προσεχή Σεπτέμβριο και θα περιλαμβάνει και ανεξάρτητο φορέα παρακολούθησης που θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι τις αρχές του 2021.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κομισιόν ελπίζει ότι θα αντιμετωπιστούν τα παρατράγουδα με τους διαγωνισμούς αλλά και οι μεγάλες καθυστερήσεις που αποδίδονται στην τεχνική και μελετητική ανωριμότητα ενώ παράλληλα εκτιμάται ότι θα εξευρεθούν και τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίησή τους, με την συμμετοχή κρατικών και ιδιωτικών πόρων.

Στην έκθεση, επισημαίνεται ότι η απουσία ώριμων νέων έργων είναι ένας σημαντικός λόγος για την περιορισμένη εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Τι είναι το φαινόμενο της «μεταφερόμενης ομίχλης» που εμφανίστηκε στα Χανιά

Σακελλαροπούλου: Να δείξουμε αλληλεγγύη στους πλέον ευάλωτους ανθρώπους

Softomotive: Πώς «κέντρισε» το ενδιαφέρον της Microsoft
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης