Κομισιόν: «Πράσινο φως» για εκταμίευση κερδών - Πρόβλεψη για μείωση του ΑΕΠ κατά 10%

Κομισιόν: «Πράσινο φως» για εκταμίευση κερδών - Πρόβλεψη για μείωση του ΑΕΠ κατά 10%

Η Κομισιόν ενέκρινε την 6η έκθεση για την Ελλάδα με εύσημα αλλά και αστερίσκους - Προβλέπει ανεργία κοντά στο 20% και μείωση του ΑΕΠ κατά 10% το 2020, αλλα ισχυρή ανάκαμψη το 2021

komision
Την εκταμίευση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν κεντρικές τράπεζες χωρών της Ευρωζώνης (ANFAs και SMPs) και την κατάργηση περιθωρίου επιτοκίων, συνολικής αξίας 748 εκατ. ευρώ εισηγείται η Κομισιόν.

Σύμφωνα με την 6η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας που παρουσιάστηκε σήμερα, «λαμβανομένων υπόψη των εξαιρετικών συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία COVID-19, η Ελλάδα έχει αναλάβει την απαραίτητη δράση για να εκπληρώσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις».

Η 6η έκθεση για την Ελλάδα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, «λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικές περιστάσεις που θέτει το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού, η Ελλάδα έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να επιτύχει τις δέουσες συγκεκριμένες μεταρρυθμιστικές της δεσμεύσεις».

Σε σχέση με την αλλαγή χρήσης των κερδών ANFA-SMP, η έκθεση καταγράφει εξέλιξη στις συζητήσεις, αλλά ξεκαθαρίζει ότι οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν ήδη τα ποσά που θα εκταμιευθούν τώρα να πάνε για τις δανειακές ανάγκες. Η συζήτηση περί αλλαγής χρήσης σε επενδύσεις θα συνεχιστεί το φθινόπωρο και θα κριθεί από το πώς θα εκτελεί γενικώς η Ελλάδα το επενδυτικό της πρόγραμμα, το οποίο προς το παρόν δεν πιάνει τους στόχους.

Η έκθεση προειδοποιεί ότι ο τουρισμός και η ναυτιλία θα είναι οι τομείς της οικονομίας που θα χτυπηθούν ιδιαίτερα σκληρά από τη πανδημία.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα

Τσιόδρας: Γιατί είναι καλύτερα να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία

Μανωλάδα: Ληστές έστησαν ενέδρα σε οδηγό φορτήγου για να τον ληστέψουν

Πόλεμος για την «αποζημίωση» του Σταμάτη Κραουνάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης