«E-Prodea» πρωτοπορεί

«E-Prodea» πρωτοπορεί

Η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού των ελληνικών επιχειρήσεων αποδείχθηκε κομβικής σημασίας για την διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας. Αποτελεί δε και μια σημαντική κληρονομιά για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της «επόμενης ημέρας».

USP-PRODEA-yerolymbos-17
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Prodea Investments, η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων real estate στην Ελλάδα. Ήδη πριν τον κορωνοϊό είχε αναπτύξει τις απαραίτητες τεχνολογικές υποδομές για την δυνατότητα πλήρους λειτουργίας εξ αποστάσεως, γεγονός που σήμανε ότι δεν χρειάστηκε ούτε ένα λεπτό διακοπής με την επιβολή της καραντίνας. Οι εργαζόμενοί της συνέχισαν κανονικά τη δουλειά τους από την ασφάλεια του σπιτιού τους, έχοντας πλήρη πρόσβαση.

Ωστόσο αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν η άμεση αντίδραση για τη διεξαγωγή της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης διαδικτυακά. Εν μέσω της πιο αυστηρής καραντίνας, στις 13 Απριλίου η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε κανονικά, μέσα σ’ ένα ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον, συνδέοντας τους μετόχους από διαφορετικά σημεία του κόσμου.

Με δεδομένο ότι οι περιορισμοί και οι δυσκολίες στις μετακινήσεις φαίνεται ότι θα παραμείνουν για αρκετό διάστημα και άλλες εταιρείες προσανατολίζονται στο να ακολουθήσουν την προσέγγιση της Prodea. Στις 7 Μαΐου ανακοινώθηκε μια νέα υπηρεσία του ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, το AXIA e- Shareholders Μeeting. Πρόκειται για μια υπηρεσία η οποία δίνει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα διεξαγωγής Γενικών Συνελεύσεων εξ αποστάσεως μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Η πανδημία έχει δώσει μια έντονα ψηφιακή διάσταση στις προκλήσεις της εταιρικής διακυβέρνησης και λειτουργίας. Η ανταπόκριση στα νέα δεδομένα είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει παράγοντα που θα κρίνει την πορεία , όχι μόνον σε βάθος χρόνου, αλλά και στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης