ΗΠΑ: Βρέθηκαν 13 χρόνια μετά τα θρυλικά κόκκινα παπούτσια της Τζούντι Γκάρλαντ από τον «Μάγο του Οζ»

ΗΠΑ: Βρέθηκαν 13 χρόνια μετά τα θρυλικά κόκκινα παπούτσια της Τζούντι Γκάρλαντ από τον «Μάγο του Οζ»

Είχαν κλαπεί από προθήκη του Judy Garland Museum στην πατρίδα της τη Μινεσότα

oz
Βρέθηκαν έπειτα από 13 χρόνια τα κόκκινα παπουτσάκια που φορούσε η Τζούντι Γκάρλαντ, ως Ντόροθι, στην ταινία «Ο Μάγος του Οζ».

Τα διάσημα παπούτσια είχαν κλαπεί από το Judy Garland Museum, μουσείο αφιερωμένο στην ηθοποιό,  στην γενέτειρά της τη Μινεσότα, το 2005, όταν ο διαρρήκτης μπήκε στο χώρο από ένα παράθυρο και τα άρπαξε από την προθήκη, στα οποία εκτίθεντο.

Το FBI ανακοίνωσε ότι τα κλεμμένα παπούτσια τελεικά βρέθηκαν, ωστόσο λεπτομέρειες αναμένεται να δοθούν αργότερα.

Τα παπούτσια είχαν δοθεί ως δάνειο στο μουσείο από τον συλλέκτη αναμνηστικών του Χόλιγουντ, Μάικλ Σο. Ηταν ένα από τα τουλάχιστον τέσσερα ζευγάρια που είχε φορέσει η Γκάρλαντ στην ταινία του 1939. Τα άλλα τρία είναι στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν και στα χέρια ενός ιδιώτη συλλέκτη.

Στην δημοφιλή ταινία του 1939 τα μακρόστενα κόκκινα παπούτσια ανήκουν στους πρωταγωνιστές. Η «Ντόροθι» χτυπά τα τακούνια της τρεις φορές και επαναλαμβάνει τη φράσει «δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το σπίτι», προκειμένου να επιστρέψει από τη Χώρα του Οζ στη φάρμα της στο Κάνσας, όπου έχει χτυπηθεί από ανεμοστρόβιλο.

Τα παπούτσια είναι φτιαγμένα από διάφροα υλικά, όπως ξύλο, μετάξυ, γυαλί, πλαστικό και ζελατίνη.

Κλείσιμο
The Ruby Slippers - The Wizard of Oz (3/8) Movie CLIP (1939) HD

Για την ιστορία η πρεμιέρα της τον Αύγουστο του 1939 συνοδεύτηκε από διθυραμβικές κριτικές, αλλά δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία στο Box-Office, κάνοντας εισπράξεις μόλις 3 εκατομμυρίων δολαρίων έχοντας προϋπολογισμό 2.777.000 δολαρίων.

Επρόκειτο για την ακριβότερη παραγωγή της Metro-Goldwyn-Mayer μέχρι εκείνη την περίοδο, αλλά δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της εταιρίας. Τα χρόνια που ακολούθησαν οι επαναπροβολές απέφεραν περισσότερα κέρδη.

Προτάθηκε για 6 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας χάνοντας από το Όσα παίρνει ο άνεμος (Gone With the Wind) και κατάφερε να κερδίσει δυο (Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού για το Over the Rainbow και Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης